Seuraava otteluKataja Basket — Kouvot/27.3.2019/LähiTapiola Areena

Kouvottaret pelaa kauden tärkeimmän ottelunsa lauantaina kotiluolassa

Kouvottaret (9/15) ja Espoo Basket Team (9/15) iskevät yhteen lauantaina Jatke Areenalla Kouvolassa. Kyse on molemmille joukkueille kolmanneksi viimeisestä runkosarjamatsista ja samalla kauden tärkeimmästä ottelusta. Toinen tästä parivaljakosta tullee ottamaan runkosarjan kuudennen sijan ja sen myötä paikan kevään pudotuspeleissä. Tasapisteissä olevien joukkueiden takana oleva Forssan Alku (7/17) tarvitsee jo ihmeen noustakseen kuudenneksi.

Tarkastellaan tilannetta joukkueittain. EBT on tasapisteissä edellä molempia muita voitettuaan FoA:n 2-1 ja johtamalla Kouvottaria vastaan ennen lauantaita 2-0. Voittamalla Kouvottaret lauantaina on EBT todella lähellä kuudetta sijaa sillä se pudottaisi kelkasta jo forssalaiset. Kouvottaret voisi nousta EBT:n ohi ainoastaan voittamalla molemmat kauden viimeisistä otteluistaan ja EBT:n pitäisi samalla hävitä omansa. EBT kohtaa lauantain jälkeen vielä Hyvinkään Pontevan (16/8) kotonaan ja Peli-Karhut (18/6) vieraissa.

Kouvottaret tarvitsee ehdottomasti voiton lauantaina tai muutoin sen tie pudotuspeleihin edellyttää vierasvoittoa Lappeenrannan Catzista (22/2) ja Hyvinkään Pontevasta. Pelkästään voitto lauantaina voi riittää pudotuspeleihin mikäli EBT häviää molemmat jäljellä olevat ottelunsa. Mikäli EBT voittaa jomman kumman kahdesta viimeisestä ottelustaan pitää Kouvottarien pystyä vähintään samaan vaikka lauantaina voittaisikin. Mikäli Kouvottaret voittaa lauantaina ja FoA häviää yhdenkin kolmesta ottelustaan, on Kouvottaret forssalaisia edellä. FoA voitti kauden ottelut Kouvottaria vastaan 2-1.

Forssan Alku on huonoimmasta sijoituksestaan huolimatta otettava vielä laskuihin mukaan sillä sen loppuohjelma on kolmikon helpoin. Alku kohtaa vielä kotonaan Vimpelin Vedon (14/10) ja Äänekosken Huiman (1/23) sekä vieraissa HBA:n (5/19). Mikäli EBT voittaa Kouvottaret on FoA ulkona. Mikäli Kouvottaret voittaa EBT:n pitää FoA:n voittaa kaikki kolme jäljellä olevaa otteluaan. Mikäli Kouvottaret voittaa EBT:n ja jomman kumman kahdesta viimeisestä ottelustaan on FOA ulkona vaikka voittaisikin kolme otteluaan.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Nyt on viimeiset hetket laittaa itsensä likoon joukkueen eteen ja tehdä kauden parhaita suorituksia. Meillä kokoonpano on vielä hieman epäselvä. Katsotaan ovatko kaikki sairastuneet toipuneet lauantaiksi. Keskitymme omaan tekemiseen molemmissa kenttäpäädyissä. EBT on hyvä joukkue 1vs1 -peliin sekä juoksemaan kenttää. Espoolaisilla on kaksi todella hyökkäysvoimaista amerikkalaista Lewis (Zykira) ja Jackson (Kamilah), joka on todella hyvä levypallopelaaja. Lisäksi EBT:llä on heittää kehiin yksi sarjan parhaista ja monipuolisimmasta kotimaisista pelaajista Lotta Aaltonen.”

Kouvottarilla on syystä tai toisesta ollut EBT:tä vastaan vaikeuksia kauden molemmissa otteluissa. EBT korjasi voiton ensin Kouvolassa (62-78) ja myöhemmin kotonaan (73-62). Kouvottaret on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan kaksi ja EBT yhden. EBT on pelannut tällä kaudella paremmin vieraissa (6/6) kuin kotonaan (3/9). Kouvottarilla on kotiotteluistaan (6/6) sama saldo kuin EBT:llä vieraissa. Kouvottaret on voittanut viimeiset kaksi kotiotteluaan kun sen käsittelyssä kaatuivat Äänekosken Huima (119-45) ja HBA (68-61).

Coach Hartosen edellä mainitseman espoolaisten kolmikon lisäksi joukkueesta muut eivät ole kauden aikana heittäneet keskiarvoikseen kaksinumeroisille pisteille. EBT:n piste- ja riistoykkönen on takamies Zykira Lewis (21.2/5.2/2.1/2.3r) sekä levypallo- ja syöttötilaston priimus sisäpelaaja Kamilah Jackson (16.9/17.0/4.3, teh 28.0). Kokenut 180-senttinen takamies Lotta Aaltonen (12.3/6.3/2.2) on ehdottomasti joukkueensa tärkein kotimainen pelaaja. Kolmikon takana Lotta Eräkangas (7.9/3.0), Sanni Tuomisto (6.3/1.9/2.2) ja Lotta Hämäläinen (3.1/3.0/1.9) kellottavat yli 20 minuutin peliaikaa. Hyvin kauden aloittanut Lotta Vesiluoma (8.4/3.0) ei ole pelannut otteluakaan sitten marraskuun lopun.

Kouvottaret – EBT lauantaina 10.3. klo 15:00 alkaen kotiluolassa Jatke Areenalla. Nyt jos koskaan on kotiyleisön kannustus ja tuki tarpeen. Tervetuloa sankoin joukoin kannustamaan Kouvottaret kauden viimeisessä runkosarjan kotiottelussaan tärkeään voittoon ja kohti pudotuspelejä.

Kuvat: Mikko Tahvanainen ja Niko Toivonen