Kouvottaret perjantaina Hongan vieraaksi

Kouvottaret (15/2) pelaa sunnuntaisen Cup -finaalin kenraalin perjantaina kun joukkue matkustaa Espooseen Tapiolan Hongan (10/7) vieraaksi. Kouvottaret voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen marraskuun lopulla Jatke Areenalla pistein 72-62. Tuolloin Honka pelasi kolmen sijaan kahdella ulkomaalaisvahvistuksella.

Kouvottaret aloitti kauden väkevästi 10 voitolla, mutta synkät pilvet kasautuivat joukkueen ylle joulukuun puolivälissä Forssan Feeniksissä. Yksi joukkueen avainpelaajista, Claire Lamunu (15.1/11.8/2.8/1.8r/1.3t) loukkaantui korinalustilanteessa ja joutui telakalle useammaksi viikoksi. Telakkakomennus jatkuu edelleen.

Kouvottaret hävisi ilman ykkössentteriään seuraavassa ottelussaan Catzille (77-68), mutta palasi uuden sentterinsä myötä voittokantaan heti seuraavassa ottelussa. Lamunua tuuraava Brandi Harvey-Carr (14/7/2/1t) on pelannut naisten korisliigaa kolmesti ja Kouvottaret on voittanut nuo kaikki ottelut. Ainakin tässä vaiheessa voidaan todeta, että Harvey-Carr:n valinta oli valmennusjohdolta ja taustavoimilta oiva hankinta.

Kouvottarien Ameryst Alston palaa parketille yhden missatun ottelun jälkeen. Alston oli edellisessä kohtaamisessa oivassa vedossa: 27/5/5.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Honka on tasokas ja hyvin valmennettu joukkue. He ovat pelanneet erityisen hyvin kotonaan. Monipuolinen sentteri Waters ja pointti Palmer johtavat joukkuetta. Palmer luo joukkueen pelin. Nuorten maajoukkuetähdet Ailus ja Sandvik ovat myös esiintyneet todella hyvin ja ennakkoluulottomasti kauden aikana. Honka on tasainen suorittaja, jolla pelin sisällä vaihtelut ovat pieniä, meidän taas on löydettävä tasaisuutta omaan suorittamiseen pelin sisällä.”

”Oman pelin tasoa on pystyttävä nostamaan pelin aikana ja pysyttävä omassa pelisuunnitelmassa. Lisäksi korinaluskamppailussa sekä tempokoriksessa on pärjättävä sekä kaikissa 1-1 tilanteissa, joihin Honka omaa peliään rakentaa. Kaukoheittopeli on myös isossa roolissa. Toivottavasti Tapiolaan matkaa myös Taret -faneja.” – Hartonen jatkaa.

Tapiolan Honka on sarjataulukossa viidentenä neljä pistettä neljäntenä olevaa Catzia (12/5) perässä. Takana vaanivaan paikallisvastustaja Espoo Basket Teamiin (7/10) eroa on jo kuusi pistettä. Honka on voittanut kaikki kauden 8 kotiotteluaan, mutta vieraissa (2/7) lyyti on kirjoitellut hiljakseltaan. Viimeisestä viidestä ottelustaan joukkue on voittanut neljä, ainoa tappio tuli vieraissa HBA Mäskylle (83-78).

Joukkueen kokoonpano on elänyt kauden aikana vain vähän. Sesongin aloittanut 183-senttinen sentteri Donnaizha Fountain (18.9/9.0/1.4/1.9r) vaihtui seitsemän ottelun jälkeen 183-senttiseen laituriin Gabriela Bronsoniin (16.0/8.5/3.71.3r). Fountain pelasi viime kaudella naisten korisliigaa Vimpelin Vedon paidassa.

Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu: ”Kouvottaret on ollut leveän materiaalinsa turvin tasainen suorittaja koko kauden. Ison pelaajan korvaaminen kesken kauden on erittäin haasteellista, mutta tästä Kouvottaret on suoriutunut hyvin, voittamalla otteluita uudellakin kokoonpanolla.”

Camille Zimmerman (11/11/2/2r) pelasi viimeksi peruspelinsä. Hongan Chelsea Waters (19/13/2/2t) rykäisi tuolloin vahvemman tupla tuplan.

Toimituksen kolme nostoa:

1. Kotona voittamaton Honka. Kuten todettua, Honka on voittanut kotonaan kaikki 8 otteluaan. Tapiolan liikuntahallilla ovat kaatuneet mm. Catz (75-72), Forssan Alku (70-57) ja viimeisimpänä sarjakärki Peli-Karhut (93-81). Edellä mainittu kolmikko on runkosarjassa neljän parhaan joukkueen joukossa. Kouvottaret on puolestaan tässä vaiheessa sarjan paras vierasjoukkue sillä se on hävinnyt vieraissa toistaiseksi vain kahdesti, PeKa:a ja Catzia vastaan. Ottelussa kohtaavat siis yksi parhaista kotijoukkueista ja yksi parhaista vierasjoukkueista. Myöskään PeKa (9/0) ja Kouvottaret (9/0) ei ole hävinnyt kotona otteluakaan.

2. Ameryst Alstonin (21.8/5.2/4.6/2.2r) paluu pelaavaan kokoonpanoon. Kouvottarien ykköspelintekijä palaa pelipaikalleen yhden missatun pelin jälkeen. Takapelaajan merkitys joukkueelleen on melkoisen suuri. Onko Alston heti täydessä iskussa? Toisaalta Alstonin poissa ollessa kotimaiset takapelaajat Roosa Frimodig (6.6/2.0/1.6) ja Maria Koskinen (6.4/2.7/2.0/1.2r) pelasivat erinomaisen ottelun ja olivat tuon voiton takuupelaajia.

3. Tasainen ottelupari. Joukkuetilastovertailua ei tuo suurta ero joukkueiden välillä, samoin vire ja viime otteluiden voitot sekä tappiot ovat melko identtiset. Honka on tehnyt kotonaan keskimäärin 79.8 pistettä, Kouvottarien pistekeskiarvo vieraissa on 79.5. Eroa on tiukkojen otteluiden (+-5p) pelaamisessa. Honka on pelannut sarjassa eniten tiukkoja otteluita (5) voittaen niistä peräti neljä. Honka on siis tottunut pelaamaan loppuun asti tasaisia otteluita ja voittamaan niitä. Kouvottaret on pelannut kauden aikana vain yhden tiukan ottelun ja voittanut sen. Pienet marginaalit ratkaisevat voittajan tässä ottelussa, oman pelisuunnitelman noudattaminen on isossa roolissa.

Tapiolan Honka – Kouvottaret perjantaina 24.1. klo 18.30 Tapiolan liikuntahallilla.

Kuvat: Tuomo Tulokas