Kouvottaret piti taistellen kotiluolan puhtaana

Kouvottaret (15/2) ja Torpan Pojat (5/12) tarjosivat lauantai-illan huumaa Jatke Areenalla huipputasaisen ottelun muodossa. Kuten joukkueiden kauden ensimmäinenkin kohtaaminen, myös toinen ratkesi vasta viimeisten minuuttien aikana. Myös lopun kaava oli sama kuin aiemmin marraskuussa, Kouvottaret oli vahva lopussa ja vei sarjapisteet tuloksella 84-77 (42-38).

Kouvottaret oli illan ottelussa vahva ensimmäisellä (25-15) ja viimeisellä (26-13) jaksolla. Torpan Pojat vei nimiinsä taas toisen (17-23) ja kolmannen (16-26) jakson. Vaikka piste-erot jaksojen välillä olivat suuret, ei ero ensimmäisen jakson jälkeen enää kasvanut missään vaiheessa kaksinumeroiseksi.

Roosa Frimodig (17/5/5) oli kovassa vedossa. Laura Juhola (4/3/2) puolustaa kotijoukkueen vauhtikonetta.

Ensimmäisellä puoliajalla Kouvottaret onnistui puolustamaan ToPo:n pelätyn Alex Louinin 9 pisteessä. Laiturin pelitilanneheitotkin osuivat huonolla tarkkuudella (3/11). Hanna Valkeinen (9p) ja Ida Myllyoja (8p) kuitenkin pitivät joukkuettaan pelissä mukana. Kouvottarilta Brandi Harvey-Carr (14/9) ja Roosa Frimodig (12/2/4) olivat hyvässä iskussa heti alusta lähtien. Camille Zimmerman joutui jo toisella jaksolla virhevaikeuksiin, puoliajalla koossa vain kaksi pistettä.

Kolmas jakso muutti paljon tasapainoa. Louin nakutti jaksolla huikeat 14 pistettä ja oli joukkueensa moottori kun ToPo karautti parhaimmillaan jo yhdeksän pisteen johtoon (48-57). Kouvottaret onnistui kuitenkin kuromaan eron viimeiselle tauolle kuuteen pisteeseen (58-64).

Heti neljännen jakson alkuun vieraiden Valkeinen nakutti kolmosen pussiin ja ero kasvoi jälleen yhdeksään (58-67). Zimmerman kuittasi (61-67) ja tämän kuittasi Louin (61-70). Kouvottaret alkoi kuitenkin päästä peliin mukaan Zimmermanin ja Henriikka Vähäuskin pisteillä. Heti jakson puolivälin jälkeen Kouvottaret oli tasoittanut ottelun (73-73).

13 pistettä viimeisellä jaksolla upottaneen Zimmermanin kakkosella ja Roosa Frimodigin kolmosella kotijoukkue siirtyi viiden pisteen karkumatkalle (78-73). Tämä isku (17-3) riitti eikä ToPo enää kyennyt haastamaan Kouvottaria sarjapisteistä. Kouvottaret nappasi kauden 9. kotivoittonsa lopulta pistein 84-77 (42-38) kovan taistelun päätteeksi.

Maria Koskinen (11/7/4) tuntui olevan kaikkialla: pisteitä, levypalloja, syöttöjä ja periksiantamatonta taistelua. Hanna Valkeinen (15/4/2/2r) oli ehdottomasti ToPo:n parhaimmistoa.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Mun mielestä tämä oli hyvätasoinen peli. Molemmat joukkueet pelasivat aika hyvää koripalloa. Me pelattiin tänään hyvin joukkueena ja syötettiin hyvin palloa. 23 koriin johtanutta syöttöä, se on loistava suoritus. Tämän pelin yksi suurimmista anneista oli se, että me pystyttiin voittamaan ilman Ameryst Alstonia. Toivotaan tietysti, että hän olisi mahdollisimman pikaisesti takaisin mukana.”

”Brandilta odotettiin levypallopelissä selkeätä parannusta ja se tapahtui tänään. Kotimaisilta pelaajilta odotettiin sitä, että he nostavat omaa suoritustasoaan, varsinkin takamiesosastolla ja he tekivät sitä. Camille Zimmermanilla oli aluksi vaikeata, mutta sitten neljännellä jaksolla hän syttyi tähän peliin. Cam otti johtajuutta neljännellä jaksolla.” – Hartonen päättää.

Toimitukset kolme pointtia:

1. Alstonin poissaolon paikkaaminen. Kouvottarien kotimaiset takapelaajat Roosa Frimodig (17/5/5) ja Maria Koskinen (11/7/4) pelasivat joukkueen ykköspelintekijän poissa ollessa huikean ottelun. Kaksikko osui hyvin kolmosissaan (8/20), puolusti vahvasti ja haki 12 irtopalloa joista 4 hyökkäyspäässä. Myös Brandi Harvey-Carr (20/15) pelasi toistaiseksi selvästi parhaan ottelunsa taret -paidassa ja hallitsi maalattua aluetta. Harvey-Carrin ja Koskisen +- -tilasto (+20) oli 7 pisteen voitossa suuri.

Brandi Harvey-Carr (20/15) oli ToPo:lle vaikea pideltävä. Sentteriä rikottiin 8 kertaa ja vapariviiva (8/12) tuli tutuksi.

2. Kouvottarien vahva viimeinen jakso. Kouvottaret on kauden aikana voittanut monta ottelua nimen omaan vahvan toisen puoliajan ansiosta. Tilastollisesti Kouvottaret tekee viimeisellä jaksolla eniten pisteitä (21.3) muihin jaksoihin verrattuna. Tässä ottelussa se teki viimeisellä jaksolla 26 pistettä, puolet vastustajaa enemmän. Camille Zimmerman heitti viimeisellä jaksolla joukkueensa pisteistä puolet.

3. Syötöt. Vaikka joukkueen ykköspelintekijä oli sivussa tilastoi Kouvottaret ottelussa 23 syöttöä. Se on viisi enemmän kuin kauden keskiarvo. Kouvottaret malttoi hyökätä joukkueena, jakaa palloa ja etsiä hyviä paikkoja. Peräti viisi pelaajaa keräsi kolme syöttöä tai enemmän. Pitkälti hyvillä syötöillä luotujen heittopaikkojen ansiosta Kouvottaret heitti vastustajaa tarkemmin niin kahden kuin kolmen pisteenkin heittonsa.

Joukkueidensa parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueen Camille Zimmerman ja vieraiden Alex Louin (28/7/2). Kouvottarien Roosa Frimodig palkittiin myös.

Kouvottaret: Camille Zimmerman 22/6/6, Brandi Harvey-Carr 20/15/3/2t, Roosa Frimodig 17/5/5, Maria Koskinen 11/7/4/1r, Henriikka Vähäuski 6/6, Elli Salovaara 6/5/1/1r, Kaisa Lind 2/6/3, Jemina Airaksinen 0/0/1 ja Yasmine Blomfelt 0/0/1r.

Kuvat: Niko Toivonen