Kouvottaret saalistaa kymmenettä peräkkäistä voittoaan keskiviikkona

Kouvottaret (9/0) on ollut syyskauden ”The Joukkue” naisten korisliigassa. Ensimmäinen täysi sarjakierros tappioitta vaikka kone onkin hieman välillä yskinyt otteluiden sisällä. Viime kauden nelonen aloittaa toisen sarjakierroksen keskiviikkona kotonaan Jatke Areenalla kun vieraaksi saapuu sarjassa kahdeksantena oleva HBA (3/6). Kouvottaret voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen syyskuun lopulla Helsingissä

Kouvottaret on siis voittanut kauden kaikki yhdeksän otteluaan, kaikki naisten korisliigajoukkueet kertaalleen. Kotona voittoja on kertynyt viisi ja vieraissa neljä. Kouvottaret on antanut vastustajalle vähiten pisteitä (64) ja toisaalta tehnyt itse toiseksi eniten pisteitä (81). Kouvottarien pienin voitto on kirjattu 7 pisteen erolla (Torpan Pojat 83-90) ja suurin 36 pisteen marginaalilla (HBA 52-88).

Kouvottariin täksi kaudeksi Hongasta siirtynyt Jemina Airaksinen: ”Olen viihtynyt Kouvottarissa ihan super hyvin vaikkakin oma alkukausi on lähtenyt vähän vaihtelevasti käyntiin. Tuntuu siltä, että odotellaan sitä tason nostoa näkymään myös peleissä, mikä treeneissä on jo löytynyt.”

Jemina Airaksinen (1.9/3.0) pelaa ensimmäistä kauttaan Kouvottarissa. Peliaikaa kertyy keskimäärin vajaa 13 minuuttia ottelua kohden. Jemina on viihtynyt Kouvottarissa mainiosti.

”Keskiviikon pelistä tulee varmasti erilainen mitä meidän ensimmäisestä kohtaamisesta syyskuussa ihan kauden alussa. Molemmat joukkueet ovat saaneet hiottua kuvioita enemmän, joukkuekavereiden kanssa pelaaminen on tullut tutummaksi ja ottelutapahtumatkin ovat tulleet tutuiksi ja omat rutiinit löytyneet. Meidän pitää lähteä alusta asti tekemään hommia ja pitää yllä korkeata intensiteettiä läpi ottelun” – Airaksinen jatkaa.

HBA on voittanut yhdeksästä ottelustaan kolme, kaksi vieraissa ja kerran kotona. Vieraskentällä HBA on hakenut sarjapisteet Vimpelin Vedolta (64-66) ja Hyvinkään Pontevalta (61-67). Kotonaan Mäkelänrinteellä joukkue on saalistanut toistaiseksi kovimman päänahan kun se voitti sarjassa kuudentena olevan Torpan Pojat (84-62). HBA on voittanut viidestä viimeisestä ottelustaan kaksi.

HBA:n suurin lahjakkuus lienee 18-vuotias ja 194-senttinen Awak Kuier (22.4/12.9/3.0/1.6r/2.4t). Lähimmäs Kuierin huipputehoja on päässyt 181-senttinen takapelaaja Janette Aarnio (11.0/4.3/3.3/1.3r). Joukkueen vakio-onnistujiin kuuluvat myös Kati Ollilainen (8.4/3.3/2.6), Saga Ukkonen (9.9/2.6/1.8r), Ebba Pekonen (5.7/3.1/2.0), Elina Arike (7.0/5.0) ja Emerita Mashaire (7.2/3.8). Myös Carolina Kert (4.2/2.3/2.0) ja Taika Uusimäki (2.5/2.1) ovat näkyvässä roolissa.

Kuvan Taret -kolmikon yhteenlasketut tehot ottelua kohden ovat hurjat: 54.8 pistettä, 28.5 levypalloa, 11.9 syöttöä, 7.1 riistoa ja 2.6 torjuntaa teholukemalla 72.7.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”HBA on varmasti harjoitellut hyvin ja on valmis haastamaan meitä. Joukkue harjoittelee yhdessä enemmän kuin muut. Awak Kuier on monipuolinen sisäpeliuhka ja tuo kokoa joukkueeseen. HBA menee kovaa ja on nuori ennakkoluuloton joukkue, joka pyrkii nopeaan peliin ja pelaa fyysisesti kovaa. Janette Aarnio on mielenkiintoinen nuori takapelaaja, joka on debytoinut naisten maajoukkueessakin.”

”Omassa pelissämme ovat raamit ja työkalut olemassa, mutta miten toteutus onnistuu käytännössä, niin se ratkaisee. Tarkoitus on saada joukkueesta kaikki irti ja jokaisen pelaajan merkitys on suuri. Puolustuspelin merkitys korostuu. Levypallopeli, pallosta huolehtiminen sekä 1-1 -tilanteiden voittaminen ovat avaimia ottelussa pärjäämiseen. Toivottavasti Jatke Areena täyttyy taas kerran Taret -faneista, jotka tuovat meteliä ja tunnelmaa mökkiin.” – Hartonen päättää.

Kouvottaret – HBA keskiviikkona 27.11. klo 18:30 Jatke Areenalla, tervetuloa mukaan seuraamaan naisten korisliigaa sen huipulta.

Pelikuva: Matti O Koskinen