Kouvottaret suuntaa lauantaina vierasparketille

Pudotuspelien kotiedusta edelleen tiukasti taisteleva Kouvottaret (13/10) matkustaa lauantaina Helsinkiin haastamaan Torpan Pojat (5/18) tärkeistä sarjapisteistä. Sarjan tyvipäähän viimeiseksi juuttunut ToPo alkaa olla pikku hiljaa ulkona pudotuspeleistä ja vaikka viimeisestä kahdeksasta ottelusta joukkue on voittanut vain yhden, on se kuitenkin erityisesti kotonaan vaarallinen joukkue. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kahdesti molempien voittaessa vieraskentällä.

Pelin alussa on oltava heti mukana – Mika Hartonen

Torpan Pojat on voittanut kuluvalla kaudella viisi ottelua joista kolme kotona (3/8) ja kaksi vieraissa (2/10). ToPo on voittanut kotonaan Tapiolan Hongan (78-62), Catzin (85-79) ja viimeisimpänä Forssan Alun (63-56). Joukkue on voittanut viimeisestä 10 ottelustaan kaksi ja viimeisestä viidestä yhden. Kolmesta tiukasta ottelustaan helsinkiläiset ovat voittaneet kaksi.

Kouvottaret on pelannut kotonaan (7/4) pääosin hyvin ja mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä paremmin joukkue on pelannut myös vieraissa (6/6). Viimeisestä kymmenestä ottelustaan Taret on voittanut kuusi ja viimeisestä viidestä kolme. Neljästä tiukasta ottelustaan joukkue on voittanut kolme. Helsinkiin Kouvottaret lähtee kahden ottelun tappioputkessa.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”ToPo on mielenkiintoinen  vastustaja omalla pelitavallaan. Joukkueella on kokeneita liigapelaajia. ToPon amerikkalainen Ashli Payne on joukkueensa moottori.  Hän on vahva 1 -1 pelaaja ja oli todellinen haaste meille edellisessä keskinäisessä pelissä. Hän on lisännyt korintekovoimaa ja monipuolisuutta ToPossa. Kotimaisista Laura Saarinen on vahva iso pelaaja, joka tukkii korin alustan sekä skoraa paintissä ja Laura Juhola johtaa joukkueensa peliä yhdessä Hanna Valkeisen kanssa. Lisäksi Ida Myllyoja on meille tuttu pelaaja, joka on vahva 1 – 1 pelaaja.”

Torpan Pojat pelaa kahdella ulkomaalaisvahvistuksella. Kesken kauden PeKa:sta Helsinkiin siirtynyt 183-senttinen iso laituri Ashli Payne (16.4/11.6/3.7/1.3r, teh 20.6) ja koko kauden ToPo:ssa pelannut 178-senttinen laituri Ladondra Johnson (17.9/5.8/1.4/1.6r) ovat joukkueen tukipilarit. Kotimaisista pelaajista terävimmän kärjen muodostavat Laura Saarinen (8.0/7.4/1.9), Hanna Valkeinen (7.6/3.3/2.5/1.7r), Laura Juhola (7.2/3.9/2.1) ja Ida Myllyoja (7.1/3.9/1.3). Myös Mirka Kilpijärvi (5.0/1.2), Meriem Eerikinharju (5.6/2.0) ja Siiri Ukkonen (1.2/2.0) kellottavat yli 10 minuutin peliaikaa.

Oman pelin toteutusta on  parannettava molemmissa kenttäpäädyissä sekä huonon ja hyvän hetken vaihtelu ei saa olla niin suuri. Lisäksi pelin alussa on oltava heti mukana ja laitettava kaikki joukkueen eteen. Korinaluskamppailu, kentän juokseminen ja  1 -1 tilanteet nousevat isoon rooliin sekä joukkuepuolustus.” – Hartonen päättää.

Torpan Pojat – Kouvottaret lauantaina 23.2. klo 18:00 Munkkiniemen Yhteiskoululla Helsingissä.

Kuva: Matti O Koskinen