Kouvottaret taistelee pronssimitalista lauantaina Hyvinkäällä

Kouvottaret päättää upean kautensa lauantaina Hyvinkäällä jossa se pelaa historiansa ensimmäisistä pronssimitaleista moninkertaista mitalistia ja runkosarjan voittanutta Pontevaa vastaan. Pronssimitalien kohtalo ratkaistaan yhdessä ottelussa. Kouvottaret vei joukkueiden väliset runkosarjakohtaamiset nimiinsä voitoin 2-1.

Kaikki vain Hyvinkäälle meidän mukaan – Mika Hartonen

Hyvinkään Ponteva voitti runkosarjan voitettuaan kauden aikana 20 ottelua (20/7). Puolivälierissä hyvinkääläiset saivat vastaansa kahdeksanneksi sijoittuneen HBA:n (10/17). Sarjan ensimmäinen ottelu oli tasainen päättyen Pontevan kuuden pisteen voittoon (88-82). Kaksi muuta päättyivätkin selvemmillä eroilla hyvinkääläisille ja näin koko sarja puhtaasti 3-0 Pontevalle. Sitten tapahtuikin melkoinen yllätys. Runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Lappeenrannan Catz (15/12) voitti sarjan Pontevaa vastaan selvästi voitoin 3-0 vaikkakin kaksi viimeistä ottelua olivatkin erittäin tasaisia (76-73 ja 71-76). Catz finaaleihin ja Ponteva pronssimatsiin. Hyvinkääläiset ovat olleet kolmena viime kautena mitaleilla, jokaista väriä on tullut kertaalleen. Mestariksi Ponteva pelasi keväällä -17.

Kouvottaret (17/10) pelasi kolmen pääsarjakautensa parhaan runkosarjan päätyen lopulta kolmanneksi. Puolivälierissä vastaan asettui kuudenneksi sijoittunut Forssan Alku (12/15). Kouvottaret oli hävinnyt forssalaisille kaikki kolme kohtaamista runkosarjassa joten ennakkosuosikkia oli Kouvottarien kotiedusta huolimatta vaikea nimetä. Sarja oli juuri niin tasainen ja fyysinen kuin sopi odottaakin. Neljä ensimmäistä ottelua päättyivät niukkoihin vierasvoittoihin, joista viimeisen voitti Kouvottaret jatkoajan jälkeen. Kouvottaret oli viidennessä ja ratkaisevassa ottelussa selvästi vahvempi (75-51) edeten näin mitalipeleihin. Vastustajaksi tuli hallitseva mestari Peli-Karhut.

PeKa voitti kaksi ensimmäistä ottelua pienellä piste-erolla, mutta Kouvottaret onnistui voittamaan kolmannen kohtaamisen vieraissa (76-82). Sarjan ratkaisu nähtiin neljännessä ottelussa Kouvolan Jatke Areenalla. PeKa oli vahvempi ja valmiimpi eikä kokemuksestakaan varmaan haittaa ollut. Voitto PeKa:lle pistein 77-94 ja hallitseva mestari eteni jälleen finaaleihin. Yhdeksän pudotuspeliottelua 20 päivään urakoinut Kouvottaret taipui väsyneenä, mutta taistellen.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Ponteva pelasi tiukat pelit Catzia vastaan, jotka kääntyivät niukasti lappeenrantalaisille. Pontevalla on kahdeksan pelaajan rotaatio, joka juoksee kenttää todella hyvin ja pyrkii kovaan intensiteettiin koko kentän puolustuksella. Tähän asiaan on pystyttävä vastaamaan, jotta HyPo:n kaataminen onnistuu. Lisäksi HyPo on fyysinen joukkue ja siinä on myös kova mittari. Yksittäisistä pelaajista Taru Tuukkanen ja Randi Brown ovat todella tärkeitä joukkueelleen. Brown pystyy ratkomaan pelejä omalla osaamisellaan. Jessica January johtaa joukkuetta pointin paikalla.”

”Me lähdetään taas oman pelaamisen kautta ja lähdetään toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaa molemmissa kenttäpäädyissä. Kaikki likoon ja on uskottava itseemme sekä yhdessä tekemiseen. Kaikki vain Hyvinkäälle meidän mukaan” – Hartonen päättää.

Pontevan ulkomaalaiskolmikon muodostavat 170-senttinen takamies Jessica January (13.5/7.8/5.3/1.5r), 170-senttinen heittävä takamies Randi Brown (21.2/5.5/3.2/3.0r) ja 178-senttinen laituri Alexis Montgomery (9.0/6.2/2.2). Kokenut 192-senttinen sisäpelaaja Taru Tuukkanen (10.3/10.3/3.2/1.5r, teh 17.8) on kotimaisten pelaajien kärkinimi. Titta-Riina Lepistö (10.8/3.8/1.8) on myös pelannut hyvin. Lopuista tehoista pudotuspeleissä ovat vastanneet Nea Kuisma (2.7/1.3), Iina Keski-Saari (2.2/2.7) ja Anni Jämsä (5.2/2.0/2.7/1.3r).

Kouvottarien tueksi Hyvinkäälle on lähdössä myös kevään aikana legendaksi muodostunut fanibussi. Tunnelmaa hallissa tulee olemaan siis vähintään riittävästi.

Hyvinkään Ponteva – Kouvottaret pronssiottelussa lauantaina 13.4. klo 17:00 Martinhallilla Hyvinkäällä. Nyt kannustetaan Kouvottaret yhdessä historian ensimmäisille mitaleille, tarina jatkuu.

Kuvat: Niko Toivonen ja Matti O Koskinen