Kouvottaret taisteli tiensä voittoon

Kouvottaret (8/0) pelasi lauantai-iltana kauden toistaiseksi tiukimman ottelunsa kun se kohtasi Torpan Pojat (4/4) Munkkiniemen Yhteiskoululla Helsingissä. Yhdellä ulkomaalaisvahvistuksella pelannut kotijoukkue taisteli esimerkillisesti läpi ottelun ja ratkaisu nähtiinkin vasta viimeisen muutaman minuutin aikana. Kouvottaret hallitsi lopussa tilanteen kotijoukkuetta paremmin ja vei sarjapisteet mukanaan pistein 83-90 (40-42).

Yleensä käsijarru päällä ottelunsa tällä kaudella aloittanut Kouvottaret teki tällä kertaa poikkeuksen ja tuli alkuun höyryveturin lailla (4-19). ToPo:lla oli vaikeuksia saada palloa renkaan läpi pelitilanteessa, mutta kun vieraat saivat joukkuevirheet täyteen jo aikaisessa vaiheessa, pääsi kotijoukkue runsaasti vapaaheittoviivalle. Ensimmäisen jakson päätteeksi tilanne oli tasaantunut (18-21).

Kouvottarien Ameryst Alston (29/4) iski taululle kelpo lukemat.

Sen jälkeen toinen (22-21) ja kolmas (22-19) jakso pelattiinkin tasaisesti eikä ero joukkueiden välillä suuresti vaihdellut. Taistelua ja hikipisaroita oli sitäkin enemmän. Kolmen jakson päätteeksi ToPo oli siirtynyt pitkästä aikaa piikkipaikalle (62-61).

Kouvottarien kokemus alkukauden otteluiden voittamisesta alkoi näkyä mitä pidemmälle viimeinen jakso eteni. Tiukkaa oli lähes loppuun asti, mutta fifty fifty -pallot alkoivat jäädä yhä enemmän vieraiden käsiin, samoin Kouvottarien heitot osuivat silloin kun ottelua toden teolla ratkaistiin. Kouvottaret onnistui repimään eron lopussa kahden pallonhallinnan suuruiseksi ja sen jälkeen oli hieman helpompi hengittää. Kouvottaret voitti kahdeksannen ottelunsa peräkkäin pistein 83-90 (40-42) ja on edelleen koko sarjan ainoa tappioton joukkue.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Hyökkäyksessä pystyimme ratkaisemaan ongelmatilanteet riittävän hyvin ja saimme tehtyä riittävästi pisteitä ottelun voittoon. Puolustuksen 1vs1 vaatii meiltä lisäharjoittelua. Munkkiniemessä ToPo:n voittaminen on todella vaikeata. Meiltä kova voitto tänään.”

ToPo:n Alex Louin (32/8/4) ja Kouvottarien Claire Lamunu (17/15/6) pelasivat vahvan iltapuhteen.

Loppuun Kouvottaret kiittää upeita Taret -faneja jotka olivat jälleen äänekkäästi ja sankoin joukoin saapuneet vieraslehtereille omiensa tueksi.

Joukkueidensa parhaina pelaajina palkittiin ToPo:n Alex Louin (32/8/4) ja Kouvottarien Camille Zimmerman.

Kouvottaret: Ameryst Alston 29/4/2/2r, Camille Zimmerman 22/11/4/6r/1t, Claire Lamunu 17/15/6/3r/2t, Roosa Frimodig 14/3/4, Kaisa Lind 5/4/2, Elli Salovaara 3/3, Maria Koskinen 0/2/3, Jemina Airaksinen 0/2, Yasmine Blomfelt 0/0/1 ja Henriikka Vähäuski 0/0.

Kuvat: Niko Toivonen