Kouvottaret torstaina saalistamaan sarjapisteitä

Kouvottaret (3/7) lähtee torstaina metsästämään kauden toista vierasvoittoa kun joukkue kohtaa Helmi Basketin (1/11) Mäkelänrinteen uintikeskuksella. Kouvottaret lähtee pääkaupunkiseudulle runkosarjan sijalta kahdeksan ja sen tavoitteena on edelleen nousta kuuden joukkueen pudotuspeleihin. HBA:n sijoitus on yhdeksäs ja sen tavoitteena lienee ennen kaikkea 10. sijan välttäminen ja säilyminen sarjassa. Kouvottaret voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen lokakuun puolivälissä Kouvolan Jatke Areenalla pistein 93-57 (43-28).

HBA ei ole vielä onnistunut avaamaan voittotiliään kotona vaan sen kauden toistaiseksi ainoa voitto on tullut EBT:n vieraana (73-89). Tuossa ottelussa joukkueen sankari oli Lotta-Maj Lahtinen tilastorivillä 32/15/4/2r. HBA on hävinnyt kaikki viisi viimeistä otteluaan. Kouvottaret on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan kaksi kun se kaatoi kotonaan Äänekosken Huiman (92-54) ja vieraissa Vimpelin Vedon (67-72).

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”HBA:n kokoonpanosta on mielenkiintoista nähdä, onko Awak Kuier jo mukana. HBA menee kovaa ja on nuori ennakkoluuloton joukkue, joka pyrkii nopeaan peliin ja pelaa fyysisesti kovaa. Joukkue harjoittelee yhdessä enemmän kuin muut. Lotta-Maj Lahtinen ja Sara Bejedi ovat joukkueen runkopelaajat ja todella potentiaalisia nuoria pelaajia. Omassa pelissämme on vielä paljon kehitettävää ja katsotaan, mihin viikon aikana päästään PeKa pelin jälkeen.”

Kuten coach Hartonen totesi, HBA:n tehokaksikon muodostaa 17-vuotias Sara Bejedi (19.3/5.6/3.1/1.6r) ja 18-vuotias Lotta-Maj Lahtinen (14.8/6.4/4.7/1.6r). Väkevintä taustatukea duolle antavat Elina Arike (7.6/6.6), Anna Kahelin (6.6/1.7) ja Nea Kuisma (4.2/3.3). Edellä mainittu kolmikko pelaa keskimäärin yli 20 minuutin peliajalla kun Bejedi ja Lahtinen kellottavat yli 30 minuuttia. HBA:lla on laaja pelaajarunko ja peräti 14 pelaajaa on päässyt kuluvalla kaudella pisteille.

HBA – Kouvottaret torstaina 7.12. klo 18:00 Mäkelänrinteen uintikeskuksessa.

Heti perään pelataan samassa paikassa ottelu HBA-Märsky – Korikouvot klo 20.15 alkaen.