Kouvottaret vaikeuksien kautta voittoon Espoossa

Kouvottaret (6/0) joutui tekemään lauantaina Espoossa täyden päivätyön pitääkseen saldonsa puhtaana. Kotijoukkue Espoo Basket Team (3/3) nousi viimeisellä jaksolla kuilun partaalta taistelemaan ottelun voitosta. Lopulta voitto kirjattiin kuitenkin vieraille pistein 61-73 (27-38). Kouvottaret jatkaa näin ilman tappioita sarjan kärjessä.

Vuoristoratamainen ottelu alkoi tunnustellen ja yllättävän hermostuneesti. Korinteko oli molemmille vaikeata, mutta pikku hiljaa peli parani. Ensimmäinen jakso (14-17) ei tarjonnut vielä sen suurempia eroja voimasuhteissa.

Toinen jakso (13-21) oli Kouvottarilta huomattavasti parempaa tekemistä vaikka tietty huolimattomuus pysyi mukana kuvioissa. Kouvottaret onnistui kasvattamaan johtoaan tasaisesti ja puoliajalle lähdettiin vieraiden 11 pisteen johdossa (27-38).

Toisella puoliajalla olivat valmentajien vinkit välillä tarpeen EBT:n painaessa päälle höyryveturin lailla.

Kouvottaret on alkukaudesta saanut koneensa kunnolla käyntiin vasta toisella puoliajalla ja niin kävi nytkin. Kolmannen jakson ensimmäiset kolme minuuttia vieraille 12-0 ja ottelu vaikutti olevan hyvin hanskassa 23 pisteen (27-50) johdossa. Eipä siinä niin sitten kuitenkaan käynyt.

EBT otti aikalisän ja sen jälkeen virtauksen suunta muuttui. Kouvottaret otti hieman jalkaa kaasulta, EBT onnistui parissa hyökkäyksessä saaden hengen päälle ja sen jälkeen oli soppa valmis. Kouvottaret onnistui kuitenkin pitämään eron vielä 18 pisteessä (41-59) lähdettäessä viimeiselle tauolle. Näytti siltä, että vuotava haava saatiin tukittua, mutta kaikkea muuta.

EBT tuli viimeiselle jaksolle veren haistaneena todella kovaa jokaisesta pallosta taistellen. 35 minuutin kohdalla ero oli kaventunut jo seitsemään pisteeseen (54-61) ja lähimmillään kotijoukkue pääsi kuuden pisteen päähän. Kouvottarien hermo piti kuitenkin lopussa ja ero kasvoi lopulta kaksinumeroisessa viimeisen minuutin aikana (61-73, 27-38).

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Kouvottarien Camille Zimmerman (24/8/3) ja ansaitusti.

Kouvottaret ei pelannut Espoossa lähelläkään kauden parhaalla ilmeellään. Tuntui siltä, että käsijarru kahnasi koko pelin hiukan vastaan ja hidasti parasta vauhtia. Tunnustusta on toki annettava myös EBT:n hyvälle puolustukselle ja viimeisen jakson kovalle taistelulle.

Miksi Kouvottaret sitten joutui pulaan vaikka EBT heitti läpi ottelun todella huonosti (2p 36% ja 3p 6%)? Kouvottaret menetti pallon 20 kertaa ja antoi vastustajalle 17 hyökkäyslevypalloa. Lisäksi puolustuksessa läpsittiin aivan turhaa käsille ja näin EBT sai peräti 28 vapaaheittoa, 13 vieraitaan enemmän. Vapaaheittojen lisäksi EBT sai 13 pelitilanneheittoa enemmän ilmaan. Kaikesta tästä huolimatta Kouvottaret onnistui voittamaan vieraissa, se kertoo kuitenkin joukkueesta paljon.

Kouvottaret kiittää jälleen kerran isolla joukolla vierasotteluun saapuneita uskollisia kannattajiaan. Upea tunnelma ja kannustus jatkuivat koko ottelun ajan, kiitos.

Kouvottaret: Camille Zimmerman 24/8/3/2r/1t, Claire Lamunu 14/8/3/2t, Ameryst Alston 11/10/6/2r, Kaisa Lind 6/4, Elli Salovaara 6/1/1, Maria Koskinen 4/5/1r, Roosa Frimodig 3/4/1, Jemina Airaksinen 3/2, Henriikka Vähäuski 2/3/2t ja Yasmine Blomfelt 0/0.

Kuvat: Niko Toivonen