Kouvottaret vaikeuksien kautta voittoon

Kouvottaret (3/0) joutui tekemään täyden iltapuhteen hakeakseen sarjapisteet Hyvinkään Pontevalta (0/4) lauantai-illan naisten korisliigakierroksella. Ponteva tuli vahvasti sisään ja hallitsi ottelua. Huomasi, että Kouvottaret oli uuden tilanteen edessä takaa-ajajana. Lopulta toisella puoliajalla vieraiden pelaaminen vapautui ja voitto Kouvottarilla pistein 57-78 (39-29).

Viiden minuutin pelin jälkeen (8-7) Kouvottarien illan painajainen alkoi nostaa päätään. Ponteva pelasi kovaa ja hyvällä energialla sekä alussa tulleet onnistumiset ruokkivat itseluottamusta entisestään. Samaan aikaan Kouvottaret pelasi ehkä hieman virkamiesmäisesti ja lisäksi heitot kolisivat raudoista ulos. Ensimmäinen jakso kotijoukkueelle 7 pisteellä (16-9).

Taustalla heittävä Roosa Frimodig (18/5) valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi takapelaajan osuessa upeasti bonusviivan takaa (6/11, 55%).

Ponteva jatkoi toisella jaksolla vahvaa tekemistään ja rynni kotiyleisön riemuksi jo 15 pisteen johtoon (24-9). Kouvottaret oli uuden tilanteen edessä sillä joukkue oli aikaisemmin voittanut kaikki ottelunsa niin pre-seasonilla kuin runkosarjan alussakin. Tämä näkyi selvänä hermostuneisuutena ja turhana kiirehtimisenä, hölmöjä menetyksiä, nukahduksia puolustuksessa ja kruununa heitot kolisivat edelleen raudoissa.

Kouvottaret sai kuitenkin rivinsä ainakin osittain järjestykseen ja kiri jakson puolivälin jälkeen jo parin pisteen päähän. Sen jälkeen taas ote herpaantui ja puoliajalle lähdettiin Pontevan 10 pisteen johdossa (39-29).

Valmennusjohdon rauhallisuus ja ohjeet upposivat puoliajalla hedelmälliseen maaperään. Osat vaihtuivat ja Kouvottaret alkoi hallita kenttätapahtumia heti kolmannen jakson alusta. Jakson puolivälissä Kouvottaret oli siirtynyt kolmen pisteen johtoon (42-45) eikä siitä enää luopunut. Viimeiselle tauolle lähdettiin vieraiden kuuden pisteen johdossa (48-54).

Taistelu ottelun voitosta jatkui vielä jonkin aikaa viimeisellä neljänneksellä, mutta jakson puoliväliin mennessä Kouvottaret oli tsempannut johtonsa jo 13 pisteeseen (53-66). Viimeisten minuuttien aikana johto kasvoi entisestään ja pillin viheltäessä peliajan loppumisen merkiksi oli ero kasvanut jo 21 pisteeseen (57-78). Voitto ei tullut helpolla eikä lopulta edes kovin kauniisti, mutta vain sarjapisteet ja voitot muistetaan.

Ponteva tilkitsi paintin aktiivisesti eikä tilaa ollut yhtään ylimääräistä. Claire Lamunu (13/16) nakutti kuitenkin tupla tuplan. Kaisa Lind (10/4) säesti vahvasti.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Alku oli juuri niin vaikea kuin hieman odotettiinkin. Vastustaja osui pari kovaa heittoa ja itse ei siinä vaiheessa osuttu. Siihen päälle vielä paljon pallon menetyksiä. Toisella puoliajalla aloitusviisikko nosti profiiliaan ja Roosa laittoi tarvittavat heitot sisään. Myös oma puolustuspelaaminen parani huomattavasti ja vastustaja alkoi väsyä ottelun lopussa. Kiitokset upealle kannattajajoukolle joka oli tullut taas meitä kannustamaan myös vieraspeliin.”

Kouvottaret: Roosa Frimodig 18/5/2/1r, Camille Zimmerman 15/6/4/4r, Claire Lamunu 13/16/3/3r/1t, Kaisa Lind 10/4/1/2r, Henriikka Vähäuski 7/4, Ameryst Alston 7/3/9/1r, Maria Koskinen 4/2/1, Elli Salovaara 4/0, Jemina Airaksinen 0/2/1 ja Yasmine Blomfelt 0/0/1.

Kuvat: Niko Toivonen