Kouvottaret valtaa kotiluolan lauantaina

Sarjataulukon neljännellä sijalla oleva Kouvottaret (9/8) palaa kahden voitokkaan vierasottelun jälkeen lauantaina tuttuun kotiluolaansa Jatke Areenalle. Vastaansa kouvolalaiset saavat sarjan tyvipäähän juuttuneen Tapiolan Hongan (6/11). Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet jo kahdesti molempien voittaessa kotiottelunsa.

Tapiolan Honka on pelannut tähän asti ailahtelevan kauden. Takana on kaksi tappioputkea ja yksi kolmen ottelun voittoputki. Puolet joukkueen voitoista tuli tuossa rysäyksessä. Honka on kotonaan napannut koviakin päänahkoja kuten EBT:n, Kouvottaret ja Forssan Alun, mutta vastaavasti vieraissa on sujunut nihkeämmin. Honka onkin ainoa joukkue naisten korisliigassa jolla on vielä voittotili avaamatta vierasparketilla.

Kouvottarien (5/3) ja Hongan (6/3) kotisaldo on lähes identtinen, mutta eron sarjataulukossa selittää nimen omaan suorittaminen vieraissa. Kouvottaret on onnistunut voittamaan vieraissa neljästi (4/5). Kouvottaret onkin napannut kahdesta viimeisestä vierasottelustaan kovat voitot kun sarjapisteet lähtivät Kouvolaan ensin Lappeenrannasta ja heti perään sarjakärki Hyvinkäältä. Kouvottaret on voittanut viimeiset kolme vierasotteluaan, mutta vastaavasti hävinnyt kaksi viimeistä kotiotteluaan. Jatke Areenalta ovat voiton viimeksi hakeneet Torpan Pojat ja Peli-Karhut.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Honka on todella tasokas ja hyvin valmennettu joukkue. Joukkue on kärsinyt loukkaantumisista, joten on vaikea sanoa millä kokoonpanolla he tulevat Kouvolaan. Varsinkin sentteri Sidney Cook ja iso laituri Alexyz Vaioletama ovat meille todellinen haaste. Minna Mali on myös esiintynyt alkukauden todella hyvin sekä Kaisa Kuisma ottaa varmasti suurempaa roolia. Honka on tasainen suorittaja, jolla pelin sisällä vaihtelut ovat pieniä.”

”Oman pelin tasoa on pystyttävä nostamaan pelin sisällä, suorittamiseen löydettävä tasaisuutta ja pysyttävä omassa pelisuunnitelmassa. Lisäksi korinalus kamppailussa on pärjättävä sekä kaikissa 1 vs 1 -tilanteissa, joihin Honka omaa peliään rakentaa” – Hartonen päättää.

Hongan ulkomaalaisvahvistukset 188-senttinen ja vahvarakenteinen sentteri Sidney Cook (22.8/12.2/2.3, teh 23.9) sekä 185-senttinen iso laituri Alexyz Vaioletama (13.2/9.3/2.7) muodostavat vahvan korinaluskaksikon. 170-senttinen takapelaaja Minna Mali (10.3/5.1/3.2) ja 180-senttinen laituri Kaisa Kuisma (8.1/2.8/2.1) ovat olleet avausviisikossa kaikissa otteluissa. Viisikkoon kuuluva 176-senttinen laituri Roosa Lehtoranta (12.5/3.7/4.0) on sen sijaan ollut sivussa pelaavasta kokoonpanosta joulukuun alkupuolelta lähtien.

Hongan muut yli 10 ottelua kauden aikana pelanneet ovat Saara Sandell (3.8/2.7), Aino Airaksinen (5.5/2.0/1.5), Jemina Airaksinen (3.5/1.9) ja Rosa Orpo (1.2/0.7).

Kouvottarien Taeler Deer (19.5/6.4/5.1) on ollut viime otteluissa huimassa iskussa. Viimeiseen kolmeen otteluun 165-senttinen takapelaaja on tehtaillut keskimäärin 28 pistettä, 11 levypalloa ja kahdeksan syöttöä teholukemalla 36. Vastus otteluissa ei ollut kuitenkaan helpoimmasta päästä: Ponteva (1.), Peli-Karhut (2.) ja Catz (6.). Koko sarjan levypalloykkönen Claire Lamunu (16.6/14.8) on puolestaan tehnyt kauden aikana jo 13 tupla tuplaa 17 otteluun.

Kouvottaret – Tapiolan Honka lauantaina 26.1. klo 17:00 alkaen Jatke Areenalla Kouvolassa. Tervetuloa mukaan kannustamaan Kouvottaret voittoon.

Kuvat: Matti O Koskinen