Kouvottaret viimeisteli kokoonpanonsa tulevalle kaudelle

Reilun kuukauden kuluttua kolmannen pääsarjakautensa aloittava Kouvottaret viimeisteli kokoonpanonsa tulevalle kaudelle kolmella pelaajasopimuksella. Kokenut kehäkettu Kaisa Lind jatkaa joukkueessa jo kolmatta kautta. Uusina kasvoina Kouvottaret esittelee Juuli Piiroisen ja Karoliina Kaikon.

Tässä ovat Kouvottarien viimeiset pelaajat tulevalle kaudelle – Mika Hartonen, Kouvottarien päävalmentaja

180-senttinen laituri Kaisa Lind, 30, aloittaa jo 11. pääsarjakautensa kun uusi kausi käynnistyy 6.10. Espoon Honkaa vastaan kotiluolassa Jatke Areenalla. Kaksi edellistä kautta Kouvottarien kapteenina toiminut Lind viimeisteli viime kaudella 6.0 pistettä, 2.5 levypalloa ja 1.5 syöttöä ottelua kohden. Kouvottarien lisäksi Säynätsalon Riennon kasvatti on ylimmällä sarjatasolla edustanut Tampereen Pyrintöä, Äänekosken Huimaa ja peräti viiden kauden ajan HoNsU:a (Jyväskylä).

Kaisa Lindin tunnelmia uuden kauden alla: ”Odottavilla tunnelmilla kohti uutta kautta, paljon uutta ja erilaista verrattuna kahteen aiempaan kauteen. Nyt kun viime kauden pettymykset on käsitelty ja unohdettu, niin toivottavasti pystyn pelaamaan itsekin paremman kauden ja sitä kautta auttamaan enemmän joukkuetta.”

”Olen ollut heinäkuun puolivälistä joukkueen mukana ja ensivaikutelmat ovat hyvät. Töitä tehdään hyvällä asenteella ja se toivottavasti näkyy myös kentällä kun uusi kausi alkaa. Kunhan saadaan viimeiset palaset merten takaa treeneihin, niin saadaan parempi kuva minkälainen nippu on kasassa. Odotan tänäkin vuonna melko tasaista sarjaa ja että tällä kaudella onnistumme kääntämään tiukat pelit voitoiksi” – Lind jatkaa.

Kaisan terveiset kannattajille: ”Taret kannattajat, tulkaa hallille katsomaan millainen uudistunut joukkueemme on ja samalla saa kannustaa kovaa. Ja hei, tuokaa kaveritkin mukana. Nähdään Manskarilla.”

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen Kaisasta: ”Hienoa että Kaisa jatkaa edelleen Kouvottarissa. Hän tuo joukkueeseen kokemusta ja jatkuvuutta. Meillä on joukkueessa paljon nuoria pelaajia ja Kaisa auttaa heitä omalla esimerkillään eteenpäin.”

173-senttinen takamies-laituri Juuli Piiroinen, 33, on Lindin tavoin kokenut pelaaja. Piiroinen on pelannut aiemmin yhden kauden naisten korisliigaa (HoNsU/2007-2008) tehoin 6.5/2.6/1.3r ottelua kohden. Naisten I divisioonaa Piiroinen on pelannut kuuden kauden ajan. Viime kaudella Ringsiden (Vantaa) riveissä laituri kirjautti 8.1 pistettä, 5.5 levypalloa, 1.8 syöttöä ja 1.9 riistoa ottelua kohden. Piiroinen on Joensuun Katajan kasvatti.

Juuli Piiroinen paluustaan naisten korisliigaan: ”Tulen Kouvottariin mahtavalla fiiliksellä. Harjoittelukulttuuri on täällä korkealla ja pelaajat motivoituneita kehittymään ja pelaamaan hyvää korista, joten uskon, että yksi nuorehko ja innokas pelaaja sopii tähän joukkueeseen erinomaisesti. Henkilökohtaisena tavoitteenani alkavalle kaudelle on vakiinnuttaa paikkani pelaavassa rotaatiossa. Lisäksi pyrin tietenkin niin peleissä kuin harjoituksissakin antamaan kaikkeni ja auttamaan joukkuettamme voittamaan.”

”Ensivaikutelmani joukkueesta on, että Kouvottarissa pelaa intohimoisia ja kehityshaluisia pelaajia. Täällä on erittäin hyvin toimiva staffi ja harjoituksissa oikea tekemisen meininki. Odotan innolla, että saadaan ensi viikolla koko joukkue kasaan ja päästään täydellä kokoonpanolla valmistautumaan kauteen.” – Piiroinen täydentää.

Juulin terveiset kannattajille: ”Olen kuullut, että Kouvolassa huikeat kannattajat löytävät tiensä myös naisten peleihin. Kaikki siis alkavallakin kaudella Manskarille kannustamaan Kouvottaret voittoihin.”

Mika Hartonen Juulista: ”Juuli on todella energinen ja iloinen pelaaja. Hän tuo meille varmasti paljon energiaa puolustukseen. Juuli otti meihin itse yhteyttä ja halusi päästä mukaan Kouvottariin.”

168-senttinen takamies Karoliina Kaikko, 18, on Orimattilan Jymyn kasvatti. Kaikko on pelannut tähän astisen uransa kokonaisuudessaan Jymyn paidassa. Viime kaudella 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa nuori takamies tilastoi 9.7 pistettä, 8.9 levypalloa, 1.9 syöttöä ja 1.9 riistoa ottelua kohden. Kaikko on voittanut Jymyn riveissä 16-vuotiaiden tyttöjen SM-hopeaa kaudella 2014-2015.

Karoliina Kaikko siirrostaan Kouvottariin: ”Fiilikset on tosi hyvät ja on ollut hienoa päästä treenaamaan kovaa puolen vuoden sairastapauksen jälkeen. Motivaatio on huipussaan tulevaa kautta varten. Haluan päästä oppimaan uutta kokeneilta pelaajilta ja kehittymään kauden aikana sekä antamaan parhaani joukkueen eteen. Ensivaikutelmat joukkueesta ovat todella hyvät ja kaikki ovat ottaneet minut hyvin vastaan. Harjoituksissa kaikki tsemppaavat toisiaan ja se nostaa mukavasti joukkuehenkeä.”

Karoliina joukkueen kannattajille: ”Terveiset joukkueen kannattajille. Kaikki mukaan Manskarille katsomaan pelejä ja kannustamaan. Siellä nähdään.”

Mika Hartonen Karoliinasta: ”Katsu on itselleni tuttu pelaaja Orimattilan vuosiltani, kova harjoittelija ja energinen pelaaja. Hänkin on pelaaja, joka itse halusi tulla Kouvottariin ja viedä omaa pelaamistaan eteenpäin sekä päästä harjoittelemaan uudessa ympäristössä. Katsu pelaa naisten joukkueen lisäksi myös A-tyttöjen joukkueessa.”

”Näillä näkymin tässä ovat Kouvottarien viimeiset pelaajat tulevalle kaudelle, jos ei ihmeitä tapahdu. 16 pelaajan rinki, jossa on mukavasti kokeneita ja nuoria pelaajia. Positiivisuuden kautta lähdetään kauteen.” – Hartonen päättää.

Kouvottaret kaudella 2018-2019: Roosa Frimodig, Veera Välimaa, Kaisa Lind, Emma Virtanen, Taeler Deer (USA), Camille Zimmerman (USA), Claire Lamunu (UG), Maria Koskinen, Juuli Piiroinen, Elli Salovaara, Hanna Aho, Tuulia Marttinen, Henriikka Vähäuski, Alisa Hermonen, Anni Mäkelä ja Karoliina Kaikko.

Kuvat: Juuli; Henna Koponen Photography ja Karoliina; Juha Juntto