Kouvottaret voitolla takaisin sarjakärkeen

Kouvottaret (21/4) voitti lauantai-iltana kotonaan Vimpelin Vedon (6/19) toisen puoliajan vahvalla pelillä selvähkösti pistein 79-52 (38-30). Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen kotijoukkue meni menojaan eikä voittajasta ollut lopulta epäselvyyttä. Kouvottaret voitti runkosarjassa kaikki kolme otteluaan Vimpeliä vastaan.

Vaikka Kouvottaret johtikin ottelua alusta loppuun, ei ensimmäisen puoliajan esitys ollut kovin kaksinen. Käsijarru oli päällä ja intensiteetti loisti poissaolollaan. Kotisalissa tämä kuitenkin riitti siihen, että puoliajalle lähdettiin kahdeksan pisteen johdossa (38-30).

Puoliajalta tuli uudesti syntynyt, tai sytytetty kotijoukkue. Hetki edettiin tasaisesti kun kummatkaan joukkueet eivät osuneet heitoissaan. Kouvottaret painoi kuitenkin kaasun pohjaan lattiaa myöden, riisti, haki hyökkäyslevyjä ja heitti pisteitä. Ero kasvoi nopeasti, jakson puolivälissä oltiin jo 18 pisteen (48-30) karkumatkalla. Veto teki ensimmäiset pisteensä vasta kun ottelun kolmas jakso oli vanhentunut jo 7 minuuttia. Jakson päätteeksi ero oli revennyt jo 23 pisteeseen (59-36). Huikea näytös joukkueen kapasiteetista.

Camille Zimmermanin (13/13/2/3r) +- -tilasto oli kentän korkein (+35). Vedon Abria Trice (13/10/1/3r) tehoili myös tupla tuplan ainoana vierasjoukkueesta. Kuva: Tuomo Tulokas.

Neljäs jakso (20-16) olikin sitten enää pelailua. Kouvottaret kasvatti eron 32 pisteeseen (76-44) ennen kuin otti jalkaa pedaalilta. Lopulta eroksi jäi turvallinen 27 pistettä (79-52, 30-30).

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Meillä on taipumus, että me mennään ensimmäinen puoliaika vastustajan mukaan. Sitten joudutaan aina puoliajalla kopissa korottamaan ääntä, että pitää pystyä nostamaan yksi pykälä intensiteettiä ja kaikkea muuta tekemisen tasoa. Sama juttu ja sama virsi. Sama kävi taas tänään ja sitten vietiin yksi jakso. Periaatteessa me pelattiin yksi jakso siten kuin pitäisi pelata koko ottelu. Toisella puoliajalla saatiin reilusti hyökkäyslevypalloja ja viimeisteltiin niistä. Menetyksiä tuli myös ensimmäisellä puolikkaalla enemmän ja saatiin niitä vähenemään toisella puolikkaalla.”

”Taas vastustaja jäi 52 pisteeseen. Neljä peliä on nyt mennyt niin, että vastustaja on jäänyt 50-60 pisteen kieppeille, se antaa mahdollisuuden voittaa näitä pelejä. Olen tyytyväinen, että tässä pelissä pystyttiin peluuttamaan kaikkia pelaajia. Katsu ja Tessa eivät saa hirveästi peliminuutteja, mutta ovat kaikissa harjoituksissa paikalla ja auttavat joukkuetta todella paljon, oli hieoa, että heidät voitiin laittaa kentälle pelaamaan kunnon minuutteja.” – Hartonen jatkaa.

Yasmine Blomfelt kellotti 17 minuuttia ja heitti uransa piste-ennätyksen pääsarjatasolla (10p). Kuva: Tuomo Tulokas.

Piste-ennätyksensä pääsarjatasolla nakuttanut ensimmäisen kauden kouvotar Yasmine Blomfelt: ”Kuten useasti niin pelin alussa meillä oli hankalaa päästä rytmiin ja tehdä kaikki niin kuin on sovittu. Puoliajan jälkeen on tehty monesti ryhtiliike ja voitettu, niin kävi tänäänkin. Hyvä voitto joukkueena. Kun peliaika ja vastuu kasvaa niin pysyy hyvin pelin tempossa mukana ja pikkuhiljaa alkaa itsekin onnistumaan. Kaikki lähtee puolustuspäästä, on tärkeätä pitää oma tontti puhtaana.”

Kun samaan aikaan tasapisteissä ennen lauantain otteluita sarjakärjessä ollut Peli-Karhut (20/5) hävisi kotonaan Tapiolan Hongalle (17/8) pistein 67-87, siirtyi Kouvottaret jälleen sarjan piikkipaikalle. Naisten korisliigan runkosarjaa on jäljellä enää kaksi kierrosta ja molemmat jäljellä olevat ottelunsa voittamalla Kouvottaret voittaisi myös runkosarjan.

Tähän on kuitenkin pitkä matka sillä Taret kohtaa vielä vieraissa Torpan Pojat (7/18) ja juuri Tapiolan Hongan. PeKa:lla on puolestaan jäljellä vielä ottelut vieraissa HBA:ta (9/16) ja kotona päätöskierroksella vahvistunutta Forssan Alkua (17/8) vastaan. Näillä näkymin runkosarjan päätöskierroksesta tulee todella mielenkiintoinen.

Toimituksen nostot:

1. Tasainen koko joukkueen hyvä suoritus. Kaikki 11 pelaajaa kentällä, peliajat 4-25 minuutin haitarissa. Yhdeksän pelaajaa pisteille. Kotimaisilla hyviä henkilökohtaisia tilastoja, erityisesti Yasmine Blomfelt (10/2/1), Henriikka Vähäuski (6/6/2t) ja Jemina Airaksinen (9/7/2). Kouvottarien penkkipisteet 29 kun samaan aikaan vastustajan penkki sai aikaiseksi 4 pistettä.

Kuvan kolmikko Roberta Björnman, Henriikka Vähäuski ja Elli Salovaara pelasivat mainion ottelun. Kuva: Tuula Aronen.

2. Levypallopeli. Kouvottaret voitti levypallot selkein numeroin (58-40). Hyökkäyslevyreissä ero oli vielä murskaavampi (21-8). Kouvottaret nosti hyökkäyslevyistä 24 pistettä Vedon 8 vastaan.

3. Vahva toinen puoliaika. Läpi kauden on Kouvottaret ollut toisella puoliajalla vahvempi kuin avauspuolikkaalla. Ero näkyy tehdyissä pisteissäkin (38.8 – 41.6), mutta erityisesti se näkyy puolustuspään työskentelyssä. Myös pallon menetykset vähenevät toisella puolikkaalla selvästi (7.8 – 6.2). Nämä kaikki yllä mainitut toteutuivat myös Vimpeliä vastaan. Kouvottaret puolusti vastustajan toisella puolikkaalla 22 pisteeseen ja ratkaisuksi muodostuneella kolmannella jaksolla Veto sai aikaiseksi vain yhden pelitilannekorin.

Joukkueidensa parhaina pelaajina palkittiin Kouvottarien Ameryst Alston ja Vedon Amy Griffin (22/8/1/2r/4t). Makeimman pelaajan lakut ojennettiin kotijoukkueen Yasmine Blomfeltille ja vieraiden Taru Timolle (4/1/1r).

Kouvottaret: Ameryst Alston 17/9/5/5r, Camille Zimmerman 13/13/2/3r/1t, Claire Lamunu 13/8/2/2r, Yasmine Blomfelt 10/2/1, Jemina Airaksinen 9/7/2, Henriikka Vähäuski 6/6/2t, Maria Koskinen 5/3/1, Elli Salovaara 4/1/1r, Kaisa Lind 2/4/1, Roberta Björnman 0/0 ja Karoliina Kaikko 0/0.