Kouvottaret voitti kolmannen kerran Forssan Alun

Kouvottaret (18/4) vankisti asemiaan sarjataulukon kakkosena voittamalla kotonaan Forssan Alun (14/8) keskiviikon kierroksella pistein 71-56 (41-25). Voitollaan Kouvottaret nousi tasapisteisiin sarjakärjessä olevan ja tänään ottelunsa hävinneen PeKa:n (18/4) kanssa. Kouvottaret voitti Forssan Alun runkosarjassa kaikissa kolmessa ottelussa.

Fyysinen ja tasapainoinen suoritus. Näin voidaan kuvailla Kouvottarien otteita keskiviikon kärkiottelussa Alkua vastaan. Vaikka vieraat menivät heti kättelyssä viiden pisteen johtoon (0-5) ei se merkinnyt juuri mitään. Kouvottaret vastasi 10 pisteen runilla (10-5) eikä kotijoukkue enää sen jälkeen johdostaan luopunut. Ensimmäisen jakson päätteeksi oltiin vielä suhteellisen tasaisen ottelun äärellä (19-15).

Toisella kympillä (22-10) Kouvottaret kuitenkin meni menojaan ja puoliajalle lähdettiin 16 pisteen kotijohdossa (41-25). Kouvottaret ratkaisi ottelun heti kolmannen jakson alkuun nakuttamalla 7 pisteen runin ja näin ero kasvoi hetkessä jo 23 pisteeseen (48-25). Tästä vieraat eivät enää toipuneet. Vaikka Alku sai viimeisellä jaksolla kavennettua eron parhaimmillaan 14 pisteeseen, ei ottelun voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Kouvottaret kirjais kauden kolmannen voittonsa forssalaisista lopulta 15 pisteen marginaalilla (71-56, 41-25).

Vaikka forssalaisten korin alla oli ahdasta teki Kouvottaret maalatulta alueelta 8 pistettä enemmän (30-22) ja kaiken kukkuraksi paremmalla tarkkuudella (47%-31%). Kotijoukkueesta vauhdissa Claire Lamunu (11/7/4r) ja Jemina Airaksinen (6/3).

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Toteutettiin meidän puolustussuunnitelmaa hyvin koko 40 minuuttia. Koskinenja ja Alston pelasivat Callowayta vastaan todella hyvin. Lamunu ja Vähäuski erittäin hieno suoritus Tuukkasta vastaan. Onnistuttiin puolustamaan tämä kaksikko hyvin, he ovat kuitenkin Forssalle tärkeitä pelaajia. Koko joukkueen toteutus oli hyvää läpi ottelun.”

”Puolustettiin hyvin ja fyysisesti. Muutama nukahdus tuli varsinkin viimeisellä jaksolla, mutta silti pystyttiin pitämään paketti hyvin kasassa. Saattoi olla meiltä jopa kauden parasta puolustuspelaamista.” – Hartonen jatkaa.

1. Puolustus. Kouvottaret pelasi kauden parasta puolustusta ensimmäisellä puoliajalla jättäen vastustajan 25 pisteeseen. Etukäteen pelätyt Keondria Calloway (10p, heitot 4/11) ja Taru Tuukkanen (9p, heitot 4/14) eivät saaneet mitään ilmaiseksi. Vain kaksi Alun pelaajaa pääsi kaksinumeroisille pisteille, Calloway ja viimeisen parin minuutin aikana pistetilastoaan kohentanut Laura Saarinen (11p, heitot 5/12). Calloway ei tehnyt enää pistettäkään toisella puoliajalla. Kouvottaret pelasi erinomaisesti maalatulla alueella kun Tuukkasen ja Saarisen lisäksi myös Ella Salmisen (4p, heitot 2/8) tarkkuus jäi vaatimattomaksi. Kotijoukkueen puolustus pakotti vastustajan 15 menetykseen pelkästään ensimmäisen 20 minuutin aikana. Kouvottaret riisti ottelussa 10 kertaa ja heiton torjuntojakin merkattiin 5. Erityisen ilahduttavaa oli mainiosti toiminut joukkuepuolustus.

Kouvottarien Ameryst Alston (19/6/2) oli ensimmäisen puoliajan hahmo nakutettuaan parikymppisellä 17 pistettä. Petra Noponen (9/5/1) ja Keondria Calloway (10/3) olivat vieraiden parhaimmistoa.

2. Fyysisyys. Kouvottarien ongelmana erityisesti kärkijoukkueita vastaan on ollut jääminen kakkoseksi fyysisessä pelissä. Tällä kertaa kotijoukkue oli oikeastaan kaikilla mittareilla kentän fyysisempi joukkue ja se sekoitti Alun palettia erityisesti ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla tilanne tasoittui, mutta Kouvottaret pystyi edelleen vastaamaan vastustajan pelikovuuteen. Tämä on hyvä merkki sillä pudotuspeleissä fyysinen pelaaminen korostuu.

3. Tasapainoinen 40 -minuuttinen. Coach Hartonen on monen monta kertaa tuonut esille, että ottelun sisällä huonojen hetkien pituudet tulisi minimoida. Tässä ottelussa se onnistui. Huonoja hetkiä ei juuri ottelussa ollut ja kun toisella puoliajalla tuli hieman seesteisempi vaihe, jäi se hyvin lyhyeksi.

Joukkueidensa parhaina pelaajina palkittiin Kouvottarien Camille Zimmerman ja Alun Keondria Calloway (10/3/1r).

Kouvottaret: Camille Zimmerman 22/14/4/2r/2t, Ameryst Alston 19/6/2/2r/2t, Claire Lamunu 11/7/1/4r, Jemina Airaksinen 6/3/1/1r, Roosa Frimodig 6/1/1, Kaisa Lind 3/1/3, Maria Koskinen 3/0/1, Yasmine Blomfelt 1/0, Henriikka Vähäuski 0/4/1/1t, Elli Salovaara 0/1/1/1r ja Karoliina Kaikko 0/0.

Kuvat: Tuomo Tulokas