Kouvottaret voittoon Suomen Cupin avauskierroksella

Naisten korisliigan kakkospaikalla oleva Kouvottaret ei antanut seitsemäntenä olevan HBA:n yllättää itseään Suomen Cupin avauskierroksella keskiviikkona Jatke Areenalla. Ilman muutamaa avainpelaajaansa pelannut vierasjoukkue pysyi yllättävänkin hyvin mukana ensimmäiset kolme jaksoa, mutta viimeisellä kympillä ero kasvoi nopeasti isoksi. Kouvottaret voitti ottelun lopulta selvin pistein 94-66 (44-35) ja eteni Cupin välieriin jossa vastaan asettuu Lappeenrannan Catz. Välierät pelataan tammikuussa.

Vaikka piste-ero joukkueiden välillä pysyi melko pitkään maltillisena, ei Kouvottarilla toisaalta missään vaiheessa sen suurempaa hätää ollut. Ensimmäinen jakso (31-14) antoi odottaa helpohkoa iltapuhdetta, mutta kun HBA jatkoi energistä ja ennakkoluulotonta pelaamistaan samalla kun Kouvottaret hieman hölläsi kaasua, tulivat vieraat vielä mukaan peliin. Puoliajalle oltiin jo lähdössä kotijoukkueen kuuden pisteen johdossa, mutta Henriikka Vähäuskin viimeisellä sekunnilla korin alta upottama and one kasvatti eron yhdeksään pisteeseen (44-35).

Ameryst Alston (26/6/2) oli jälleen illan pistekuningatar ja takapelaaja valittiinkin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Puoliajan jälkeen Kouvottaret hallitsi kenttätapahtumia, mutta ei saanut repäistyä turvallista eroa. Kenttätapahtumat vaikuttivat asemasotavaiheelta. Kouvottaret ei saanut pudotettua vastustajaa lopullisesti kyydistä, mutta ei HBA myöskään päässyt todelliselle iskuetäisyydelle. Kolmen jakson jälkeen Kouvottarien johto oli 14 pistettä (70-56). Viimeisen 10-minuuttisen ensimmäinen puolikas väännettiin vielä lähes tasan (77-60), mutta sen jälkeen Kouvottaret karkasi lopullisesti. Summerin soidessa ero oli venähtänyt 28 pisteeseen (94-66, 44-35).

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Alkuun onnittelut HBA:lle hienosta pelistä. Meidän pelisuunnitelma ei tänään toteutunut. 1vs1 puolustus ei toimi. Toisekseen me lähdetään pelaamaan vastustajan mukaan ja se tuottaa ongelmia. Me ei anneta mennä vaan pelataan käsijarru päällä. Me kyllä tehdään pisteitä, mutta ennen pitkää pitää pystyä myös puolustamaan.”

HBA:n Kati Ollilainen (11/4) ja Kouvottarien Roosa Frimodig (15/1) pelasivat hyvän ottelun. Ollilainen teki pisteensä korille ajoilla, Frimodig puolestaan heitti yhdeksästä kolmosestaan viisi sisään.

”Catz on aina haasteellinen joukkue. Haksa (Mika Haakana) on taitava taktikko ja varmasti pyrkii vaikuttamaan pelin tempoon. Mutta me pelataan Catzia vastaan sarjapelikin ennen joulua, että meillä tulee kaksi peliä heitä vastaan lähekkäin.” – arvioi Hartonen tulevaa Cupin välierävastustajaa.

Joukkueidensa parhaina pelaajina palkittiin Kouvottarien Ameryst Alston ja HBA:n Janette Aarnio (16/7/2/3r/2t). Makeimman pelaajan Kouvolan lakulla palkittiin kotijoukkueen Roosa Frimodig ja vieraiden Saga Ukkonen (16/6/2/1r).

Kouvottaret: Ameryst Alston 26/6/2/1r, Claire Lamunu 20/10/4/2r, Roosa Frimodig 15/1/1, Camille Zimmerman 11/4/2/3r, Kaisa Lind 5/5/6/1r, Maria Koskinen 5/3/2/1t, Elli Salovaara 4/4/1/1r, Henriikka Vähäuski 3/3, Karoliina Kaikko 3/1, Tuulia Marttinen 2/1, Jemina Airaksinen 0/5 ja Yasmine Blomfelt 0/1/2.

Kuvat: Matti O Koskinen