Kouvottarien taistelu ei kantanut avausvoittoon

Kouvottaret pelasi kauden toisen ottelunsa lauantaina Peli-Karhujen vieraana Steveco Areenalla Kotkassa. Kotijoukkue PeKa oli pääosan ottelusta kuskin paikalla, mutta Kouvottaret taisteli itsensä väkisin voittotaisteluun mukaan viimeiselläkin jaksolla. Lopulta sarjapisteet jäivät kotijoukkueelle pistein 71-62 (31-24).

Kouvottaret aloitti kauden toisen ottelunsa hyvin ja johti ottelua viiden minuutin jälkeen kolmella pisteellä (4-7). Ensimmäisen jakson päätteeksi kotijoukkue oli siirtynyt kuitenkin pisteen johtoon (12-11). Toisen jakson alku oli Kouvottarilta erittäin vahva (12-17). Hyvä vire jatkui aina jakson neljä ensimmäistä minuuttia (22-23), mutta kun PeKa vei jakson viimeiset kuusi minuuttia 9-1 siirryttiin puoliajalle kotijoukkueen seitsemän pisteen johdossa (31-24).

Kolmannen jakson alkuun kotijoukkue siirtyi 10 pisteen johtoon (36-26). Kouvottaret taisteli itsensä takaisin peliin muutamaa minuuttia myöhemmin (39-37). PeKa otti aikalisän ja palautti eron jälleen 10 pisteeseen (49-39). Kouvottaret iski kuitenkin vielä takaisin ja viimeiselle tauolle istahdettaessa oli kotijohto vain kolme pistettä (51-48). Kolmannella jaksolla kumpaisellakin joukkueella oli omat vahvat hetkensä ja pisteiden valossa viimeiselle jaksolle lähdettäessä voiton kohtalo oli vielä täysin auki.

Kouvottaret tuli jälleen vahvasti sisään tauolta. Roosa Frimodigin (5/0) and onella Kouvottaret siirtyi pitkästä aikaa ottelussa johtoon (53-54). Ikävä kyllä tämä oli samalla viimeinen kerta kun Kouvottaret oli tässä ottelussa johtopaikalla. Viimeisen jakson puolivälissä ero oli jälleen kotijoukkueen hyväksi seitsemän pistettä (61-54) ja suurimmillaan PeKa:n johto käväisi hetkeä myöhemmin 11 pisteessä (67-56). Tästä Kouvottaret ei enää toipunut vaikka joukkue hyvin taistelikin ja tuli hyvän pelin pelanneen Brittany Carterin (19/15) kolmosella vielä viiden pisteen päähän. Loppupisteet 71-62 iski vapaaheittoviivalta PeKa:n ykköstähti Akilah Sims (20/8/4) 18 sekuntia ennen päätössummeria.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Se joukkue joka pelasi ottelussa tasaisemmin voitti, ei siinä sen kummallisempaa. PeKa tuli irtopallotilanteisiin kovempaa ja sai pallot. PeKa pelasi tasaisemmin tämän ottelun läpi kun meille tuli nousuja ja laskuja. Täytyy kuitenkin sanoa, että parannettiin huomattavasti ensimmäisestä pelistä varsinkin puolustuspelaamista.”

Kouvottarien lauantain ottelua kuvaa ehkä parhaiten vuoristoratamainen epätasaisuus. Joukkue tuli useamman kerran takaa rinnalle ja loppupuolella vielä ohikin, mutta PeKa iski aina takaisin ja samalla kovalla työllä tehty kiri valui käytännössä hukkaan. Tasaisemmalla tekemisellä ja paremmalla suoritusvarmuudella myöskään pelaaminen ei olisi pelaajille yhtä kuluttavaa kuin jatkuva eron kiinni kurominen. Parhaimmillaan tekeminen näytti ihan hyvältä, mutta usein PeKa päästettiin turhan helposti karkuun. Muistetaan kuitenkin, että joukkue on nykymuodossaan ollut kasassa vasta alle kaksi viikkoa joten jokainen yhteinen päivä ja jokainen yhteinen harjoitus sataa niin sanotusti joukkueen laariin.

Kouvottarien takamies Roosa Frimodig kiteyttää hyvin kenttätapahtumat: ”Peli oli aika tasaista, mutta kaveri halusi voittoa enemmän. Me hävittiin kaikki kakkospallot maassa ja ilmassa. Meidän tahtotaso ei ollut siellä missä piti.”

Joukkueidensa parhaimpina pelaajina palkittiin PeKa:n Elina Oravakangas ja Kouvottarien Whitney Frazier.

PeKa: Akilah Sims 20/8/4/1r/3t, Daisha Simmons 13/9/5/2r, Megan Mullings 13/7/2/2r, Laura Lehtoranta 8/3/4, Elina Oravakangas 8/3, Maria Koskinen 6/2/1, Matilda Mässeli 3/2 ja Awak Kuier 0/6/2t.

Kouvottaret: Whitney Frazier 23/7/1, Brittany Carter 19/15/2/4r, Layne Murphy 13/10/1, Roosa Frimodig 5/0/2/1r, Kaisa Lind 2/1/1, Ulriikka Latvala 0/4, Veera Välimaa 0/1/2 ja Elina Mikkola 0/1.

Jaksot: 12-11, 19-13, 20-24, 20-14

Täydelliset tilastot täältä

Kuvat: Pekka Vainio ja Matti Koskinen