Seuraava otteluKouvot — Kauhajoen Karhu/20.5.2019/Lumon Areena

Kouvottarille tukku pelaajasopimuksia

Kolmanteen kauteensa naisten korisliigassa valmistautuva Kouvottaret on kiinnittänyt riveihinsä viime kauden joukkueestaan tutut Roosa Frimodigin ja Veera Välimaan sekä uutena kasvona Emma Virtasen. Lisäksi neljä omaa junioria on nostettu naisten edustusjoukkueen vahvuuteen.

166-senttinen takamies Roosa Frimodig on kuulunut joukkueen vahvuuteen sen molempina pääsarjakausina. 26-vuotias pallotaituri viimeisteli viime kaudella 25 pelaamassaan ottelussa keskimäärin 6.2 pistettä, 2.6 levypalloa ja 1.9 syöttöä. Roosa heitti kolmen pisteen heittonsa 40%:n ja vapaaheitot 82%:n tarkkuudella pussin pohjalle. Myös kakkoset osuivat mainiosti (45%).

Roosa Frimodig: ”Hyvillä fiiliksillä kohti uutta kautta. Viime kaudella otettiin taas askelia eteenpäin henkilökohtaisella tasolla ja odotankin, että kehitystä tapahtuu kovalla työnteolla myös alkavalla kaudella. Joukkueelle jäi varmasti nälkää viime kaudesta ja parannettavan varaa on. Tavoitteena on pelata joukkueena mahdollisimman hyvää koripalloa ja katsotaan mihin se riittää.”

182-senttinen laituri Veera Välimaa aloittaa toisen kautensa Kouvottarissa. Vuosi sitten BC Nokiasta (1.div) Kouvolaan siirtynyt 22-vuotias ikitaistelija pelasi viime kaudella 27 ottelua viimeistellen 5.1 pisteen, 3.5 levypallon ja 1.6 syötön tehot ottelua kohden. Veera pelasi hyvin nousujohteisen kauden tehden maaliskuussa pelaamassaan neljässä ottelussa tehot 7.8/4.5 teholukemalla 10.3.

Veera Välimaa: ”On hienoa jatkaa Kouvottarien paidassa myös tulevalla kaudella. Ensi kaudelta odotan, että saadaan joukkuepeli hyvien yksilötaitojen pohjalta kuntoon ja pystymme pelaamaan hyvää ja mielenkiintoista koripalloa. Joukkueelle jäi varmasti viime kaudesta paljon hampaan koloon eli lähdetään parantamaan siitä. Kauden jälkeen sitten nähdään mihin asti joukkueena päästään.”

178-senttinen laituri Emma Virtanen siirtyy Kouvottariin Äänekosken Huiman pelipaidasta. PuHu Junioreiden kasvatti on pelannut kaksi kautta pääsarjatasolla sekä kuusi kautta I divisioonassa. Viime kaudella Huiman riveissä korisliigaa pelannut 25-vuotias Virtanen viimeisteli tehot 5.1 pistettä ja 2.2 levypalloa vajaan 18 minuutin peliajalla.

Emma Virtanen: ”Hyvillä fiiliksillä mukana Kouvottarissa. Odotan että pääsen oppimaan joukkueelta ja tuomaan oman panokseni toimintaan mukaan. Tavoitteenani on harjoitella hyvin ja kehittyä pelaajana.”

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Veera ja Roosa olivat meille viime kaudella todella tärkeitä pelaajia ja heillä on keskeinen merkitys myös tulevan kauden joukkueessa. Molemmat pelaajat haluavat mennä jälleen ensi kaudella vahvasti eteenpäin. Emman rekrytointi tuli puheeksi jo viime kaudella. Hän opiskelee Vierumäellä, joten sieltä on hyvä tulla Kouvolaan. Emma osoitti myös kiinnostusta meidän suuntaan joten asiat etenivät mukavasti. Emma on hyvä 3/4 -paikan pelaaja joka omaa kolmen pisteen heiton.”

Kouvottaret nosti lisäksi neljä omaa junioriaan edustusjoukkueen rinkiin. Henriikka Vähäuski, Alisa Hermonen ja Anni Mäkelä pääsevät ensi kertaa tulevalla kaudella mukaan naisten korisliigan parketeille. 15-vuotias Tuulia Marttinen puolestaan pelasi jo viime kaudella kahdeksan ottelua Kouvottarien paidassa. Keskimäärin neljän minuutin peliajalla Tuulia nakutti tehot 1.1/1.0.

Mika Hartonen: ”Jokaisella nelikosta on nyt tilaisuus näyttää, miten hyppääminen naisten sarjaan onnistuu. Kovaa, mutta palkitsevaa työtä on edessä.”