Seuraava otteluKouvot — Kauhajoen Karhu/24.5.2019/Lumon Areena

Kouvottarille voitto ja tappio Karhulan turnauksessa

Kouvottaret osallistui lauantaina kolmen joukkueen turnaukseen Karhulan liikuntahallilla Kotkassa. Kouvottarien tavoin myös muut turnauksen joukkueet, isäntäjoukkue Peli-Karhut ja EBT (Espoo Basket Team), pelaavat naisten korisliigaa. Kouvottaret voitti päivän ensimmäisessä ottelussaan EBT:n pistein 83-51 (44-23), mutta koki muutamaa tuntia myöhemmin PeKa:a vastaan harjoituskauden avaustappionsa pistein 70-90 (33-41). Kouvottaret voitti aikaisemmin viikolla hallitsevan mestarin PeKa:n Kuusankosken liikuntahallilla pistein 85-73 (42-30) joten viikon saldoksi muodostui lopulta kaksi voittoa ja yksi tappio. Maittava alku josta on mukava jatkaa joukkueen hiomista.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Molemmat lauantain pelit antoivat paljon. Onnistumisia tuli kaikille ja tuli myöskin selville asioita, joita meidän on parannettava. Turnausformaatti oli haastava. Kaksi peliä joiden välillä oli vain reilu tunti. Se näkyi luonnollisesti jälkimmäisessä pelissä. Kiitos kaikille kannattajillemme, jotka olivat mukana Kuusankoskella ja jotka olivat matkustaneet Karhulaan.”

Kouvottaret oli hyvin latautunut päivän ensimmäiseen otteluun ja kun EBT oli kohdannut PeKa:n vain hetkeä aiemmin, oli ensimmäinen jaksoa selvästi kouvolalaisten heiniä (24-8). EBT:n pelaamisesta näki paikoitellen, että samalta päivältä alla oli jo yksi ottelu reilun tunnin tauolla seuraavaan. Tilanne, jonka Kouvottaret tulisi kokemaan hetkeä myöhemmin. EBT sai toisella jaksolla (20-15) juonesta kiinni ja jalat alkoivat toimia hieman paremmin. Puoliajalle lähdettiin kuitenkin Kouvottarien 21 pisteen johdossa (44-23).

Toinen puoliaika jatkui samalla kaavalla. Kouvottaret puolusti aktiivisesti ja tiiviisti pakottaen vastustajan vaikeisiin ratkaisuihin ja useisiin pallon menetyksiin. Kouvottaret pääsi juoksemaan nopeita hyökkäyksiä ja parhaimmillaan joukkueen pelaaminen oli erittäin aktiivista molemmissa kenttäpäädyissä. Kahdeksalla pelaajalla liikkeellä ollut EBT alkoi väsyä erityisesti viimeisellä jaksolla ja lopulta Kouvottaret vei voiton 32 pisteen erolla (83-51).

Kouvottarien Claire Lamunu ja Maria Koskinen saivat osakseen sen verran kovat kolhut ottelun tuoksinassa, että molemmat pelaajat huilasivat varotoimena päivän jälkimmäisen ottelun. Onneksi Kouvottaret oli Karhulassa liikkeellä peräti 14 pelaajan voimin. Kaikki saivat mukavasti vastuuta ja peliaikaa kumpaisessakin ottelussa. Keskiviikon tavoin myös tulosta syntyi.

Mika Hartonen: ”EBT -ottelussa oli muutamia hyviä pätkiä, jossa pystyimme pitämään intensiteetin tarpeeksi korkealla. Teimme paljon nopeita hyökkäyksiä jotka myös onnistuimme päättämään tehokkaasti. Negatiivisen puolelle menee kaksi ikävää loukkaantumista, jotka vaikuttivat erityisesti päivän jälkimmäisen peliin.”

Kouvottaret vs EBT: Taeler Deer 22/3/1/2r, Camille Zimmerman 14/4/2/6r/1t, Claire Lamunu 11/5/1/2r (+32), Kaisa Lind 9/2, Maria Koskinen 8/2/3r, Alisa Hermonen 6/2/1, Emma Virtanen 5/4/1/2r, Tuulia Marttinen 4/2, Anni Mäkelä 2/0/1, Henriikka Vähäuski 2/0, Veera Välimaa 0/7/2/1t (+27), Juuli Piiroinen 0/1, Roosa Frimodig 0/1 (+23) ja Hanna Aho 0/0.

Jaksot: 24-8, 20-15, 20-17, 19-11

Päivän jälkimmäisessä ottelussa Kouvottaret sai tuntea nahoissaan miltä EBT:n jaloissa oli tuntunut kolme tuntia aiemmin. PeKa oli huilannut otteluidensa välissä neljä tuntia ja se alkoi näkyä mitä pidemmälle päivän päätösottelu eteni. PeKa aloitti vahvasti, mutta Kouvottaret iski takaisin. Kouvottaret johti viiden minuutin jälkeen kahdella pisteellä (13-11), mutta jakson päättyessä PeKa oli siirtynyt kolmen pisteen johtoon (17-20). Kouvottaret onnistui pitämään eron samana vielä toisen jakson puoliväliin asti (26-29), mutta sen jälkeen alkoi väsy iskeä puseroon. Jakson jälkimmäinen viisiminuuttinen PeKa:lle 12-7 ja puoliajalle turnausisännän kahdeksan pisteen johdossa (33-41).

Kolmas jakso (12-23) oli Kouvottarille kaikkein haastavin. Intensiteetti alkoi pudota molemmissa kenttäpäädyissä. Hyökkäyksestä loppui pallon sekä pelaajien liike ja hyökkäyspelaaminen alkoi olla yhä enemmän 1vs1 pelaamista. Kun hyökkäys tökki ja ratkaisut eivät olleet optimaalisia pääsi vastustaja juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Kouvottarien puolustukseen paluu alkoi hidastua ja puolustuksen aggressiivisuus kärsiä. Osansa tähän oli varmasti myös kahdella peräkkäisellä ottelulla sekä kahden energisen avainpelaajan puuttuminen. PeKa ratkaisi ottelun kolmannella jaksolla ja näin viimeiselle 10-minuuttiselle lähdettiin 19 pisteen takamatkalta.

Neljännellä jaksolla ero kasvoi suurimmillaan yli 20 pisteen kunnes Kouvottarien nuoriso-osasto sai vielä isomman vaihteen silmään ja kavensivat eron 15 pisteeseen. Lopulta eroksi muodostui 20 pistettä (70-90) molempien joukkueiden huilauttaessa päivän aikana koville joutuneita avainpelaajiaan.

Tappiosta huolimatta tunnelma joukkueen sisällä oli erittäin hyvä. Kolme harjoitusottelua oli hitsannut joukkuetta yhtenäisemmäksi. Pelaajien kasvoilta pystyi lukemaan positiivisen latauksen ja hymy oli herkässä. Toisten onnistumisista iloittiin avoimesti ja penkki kannusti aktiivisesti pelaavaa viisikkoa. Tämän päälle on hyvä rakentaa tulevaa.

Mika Hartonen: ”Peli-Karhuja vastaan ensimmäinen puoliaika (33-41) meni vielä jotenkin, mutta kolmannen jakson (12-23) suoritus vei meiltä mahdollisuuden taistella voitosta. Jäimme PeKa:a vastaan pieneksi ja emme palanneet tarpeeksi nopeasti takaisin puolustukseen. PeKa pääsi juoksemaan lukusia nopeita hyökkäyksiä. Neljännen jakso alussa nuoret pelaajamme pelasivat hienon pätkän ja kavensivat eroa.”

Kouvottaret vs PeKa: Veera Välimaa 17/3/1r/1t, Taeler Deer 12/5/1, Camille Zimmerman 10/6/3/2r, Roosa Frimodig 8/2/4/1r, Juuli Piiroinen 6/5/2, Hanna Aho 6/4/1r/2t, Henriikka Vähäuski 5/1, Anni Mäkelä 3/0/1, Alisa Hermonen 2/1, Emma Virtanen 1/4/1, Kaisa Lind 0/2/2/1r ja Tuulia Marttinen 0/0/1.

Jaksot: 17-20, 16-21, 12-23, 25-26

”Olemme viikon aikana saaneet paljon yhteisiä kokemuksia ja jokainen pelaaja on tuonut omaa osaamistaan esille. Olemme nähneet missä olemme vahvimmillamme ja missä meidän pitää parantaa omaa osaamistamme.” -Hartonen päättää.

Kouvottaret pelaa tulevalla viikolla vielä kaksi harjoitusottelua. Joukkue kohtaa Lappeenrannan Catzin ensin vieraissa (25.9) ja muutamaa päivää myöhemmin Kuusankosken liikuntahallilla (28.9). Kouvottarien osalta naisten korisliiga alkaa 6.10. kotiottelulla Honkaa vastaan.

Kuvat: Niko Toivonen ja Tiina Winter