Leino ja Helakorpi Kouvojen uusimmat kiinnitykset

Kouvot on tehnyt pelaajasopimukset 183-senttisen Valtteri Leinon ja 206-senttisen Veeti Helakorven kanssa. Leino on edustanut Kouvoja aiemmin kausilla 2009-18 niin juniorijoukkueissa kuin Korikouvojen ja edustuksenkin paidassa. Helakorpi siirtyy Kouvolaan Tapiolan Hongan riveistä. Leinon sopimus on 1-vuotinen ja Helakorven 1+1. Molemmat harjoittelevat ja pelaavat pääsääntöisesti Korikouvojen joukkueessa.

Valtteri Leino, 25, on pitkän linjan kouvopelaaja. Kaudet 2009-14 Leino pelasi Kouvojen juniorijoukkueissa. Tuo ajanjakso huipentui keväällä 2014 19-vuotiaiden poikien SM-kultaan. 2014-18 Leino pelasi niin edustusjoukkueen kuin Korikouvojenkin riveissä. Laituri oli myös mukana Kouvojen kevään -16 mestaruusjoukkueessa.

Kaudeksi 2018-19 Valtteri Leino siirtyi PuHu junioreihin (1DIVB). Tehoillaan 18.2/4.2/3.3/1.8r Leino oli joukkueensa ykkönen niin pisteissä kuin syötöissäkin. Viime kauden Leino palasi Korisliigaan Uudenkaupungin Korihaiden paidassa. Keskimäärin 9 minuutin peliajalla Leino viimeisteli 2.6 pistettä ottelua kohden.

Valtteri Leino paluustaan tuttuun pelipaitaan: ”Tosi hyvä fiilis tulla takaisin Kouvolaan ja Kouvoihin. Tähän kohtaa elämää tuntuu hyvältä ratkaisulta palata tuttuun ympäristöön missä voi luottaa, että asiat hoidetaan koripallo- ja fysiikkaharjoituksissa hyvin. Tällä hetkellä koripallon osalta mennään kausi kerrallaan ja tavoitteena on olla aina kunkin kauden jälkeen parempi pelaaja. Odotan innolla, että pääsen taas Manskarille pelaamaan ja toivottavasti mahdollisimman ison ja kovaäänisen yleisön edessä.”

Korikouvojen päävalmentaja Kari Kurronen: ”Valtteri oikeasti ymmärtää, että koripallo on joukkuepeli. Siksi hän tuo lisäarvoa kaikkiin joukkueisiinsa.”

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Valtteri tuo etenkin kokemusta ja heittotaitoa Korikouvojen kokoonpanoon ja tulee varmasti kauden aikana auttamaan myös edustusjoukkuetta omalla panoksellaan.”

Veeti Helakorpi, 18, on pelannut koko koripallouransa Tapiolan Hongan väreissä. Viime kaudella laituri pelasi 19-vuotiaiden poikien SM-sarjaa ja miesten 1 divisioona B:tä. 19-vuotiaissa Helakorpi viimeisteli 11.1 pistettä ja 6.4 levypalloa (teh 13.7) sekä miesten divarissa 6.4 pistettä ja 5.8 levypalloa (teh 10.5) ottelua kohden. Helakorpi on joukkueineen voittanut SM-kultaa (16 vuotiaat pojat 2017-18) ja SM-hopeaa (17 vuotiaat pojat 2018-19).

Kuva: Harri Vallila

Veeti Helakorpi muutostaan kouvopaitaan: ”Täällä ollaan iloisin mielin ja odotellaan uutta kautta uudessa joukkueessa ja ympäristössä. Kouvot pystyy tarjoamaan hyvän harjoittelu- ja kehittymisympäristön sekä sopivaa kilpailua ja haastetta päivittäin. Joukkueessa on hyvä ilmapiiri ja energia sekä halu kehittyä. Toivon ensi kauden olevan kaikin puolin ehjä ja tuottoisa niin joukkueelle kuin itsellekin. Kehittymisvaraa on paljon ja toivottavasti siitä saadaan kaikki irti.”

Kari Kurronen: ”Veetin tahto harjoitella ja pelata nähdään kunnolla tulevaisuudessa. Veetin kehittymiselle ei ole mitään rajaa, jos löytyy lahjakkuutta harjoitella.”

Tuomas Oja: ”Veeti on mielenkiintoinen nuori iso pelaaja joka on päättänyt panostaa koripalloon täysillä. Seuraavan vuoden teemana Veetillä on etenkin laadukas fysiikkaharjoittelu, jotta oman maksimipotentiaalin realisoituminen alkaa näkymään.”

Kouvojen pelaajasopimukset kaudelle 2020-2021: Teemu Knihtinen, Vili Nyman, Severi Kaukiainen, Ilmari Toikkanen, Oscar Storgård, Henri Permanto, Aapeli Syrjämäki, Jacoby Armstrong (USA), Joel Mäntynen, Antonio Ballard (USA), Valtteri Leino, Kalle Kalin ja Veeti Helakorpi.