Lisää pelaajauutisia; Pinja Leppänen jatkaa ja Iiris Muhonen uutena mukaan

Kouvottaret jatkaa joukkueensa kasaamista kohti tulevaa naisten Korisliiga kautta, kun joukkue on solminut pelaajasopimukset Pinja Leppäsen ja Iiris Muhosen kanssa.

Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Leppänen on viimeisen kolmen kauden aikana pelannut Kouvolassa nuorten valtakunnallisia sarjoja ja lupaava pelaaja debytoi viime kaudella myös naisten edustusjoukkueessa.

Leppänen esiintyi yhteensä kuudessa ottelussa pääsarjassa keräten peliaikaa lähes 6 minuuttia ottelua kohden. Tilastoikseen Leppänen kokosi 1,7 pistettä ja 1,0 levypalloa. Tyngäksi jääneessä alle 19-vuotiaiden SM-sarjassa hän kokosi tehoikseen 9,2 pistettä ja 9,0 levypalloa.

Päävalmentaja Joonas Frimodig: ”Pinjalla on menossa prosessi muuttaa peliään isosta pelaajasta laituriksi. Hän on junnujen pelissä pelannut ison pelaajan tonttia, mutta pääsi naisten treeneissä omalle paikalleen laituriksi ja ottanut huimia kehitysaskelia tuolla pelipaikalla. Pinja on hyvä harjoittelija ja tulee varmasti taistelemaan rotaatiominuuteista tällä kaudella.”

18-vuotias Lappeenrannan Catzin kasvatti Iiris Muhonen on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo yli 30 ottelua naisten pääsarjassa. Menneellä kaudella nuori takapelaaja esiintyi 8 ottelussa kooten 4,3 pistettä ja 1,6 levypalloa ottelua kohden. Peliaikaa kertyi runsaat 18 minuuttia.

Menneellä kaudella Muhonen esiintyi myös Kouvojen alle 19-vuotiaiden SM-sarja joukkueessa 4 ottelussa. Näissä otteluissa tehot olivat 6,8 pistettä ja 4,5 levypalloa.  

Päävalmentaja Joonas Frimodig: ”Iiris on tehnyt vaikutuksen harjoituksissa, kuinka hyvin hän laittaa itsensä likoon tilanteissa. Hän on hyvä pallollisen puolustaja ja kehittyy Reetan opissa pointin paikalla joka päivä.”

Kouvottarien sopimuspelaajat kaudelle 2021-22: Sarah Toeaina (USA), Roosa Frimodig, Henriikka Vähäuski, Yasmine Blomfelt, Emma Lampèn, Pinja Leppänen & Iiris Muhonen.

Teksti: Santtu Tuviala / Kuva: Ville Vuorinen