Lokit saapuvat Kouvojen kotiluolaan

Kouvot (9/10) ja sen kanssa tasapisteissä oleva Helsinki Seagulls (9/10) iskevät yhteen Kouvolan Jatke Areenalla keskiviikkona. Molemmilla joukkueilla on ollut kauden aikana omat haasteensa ja parasta virettä etsitään molemmilla paikkakunnilla edelleen. Kouvot voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen Töölön Kisahallilla marraskuun lopulla.

Seagullsin haasteet ovat liittyneet suurimmilta osin kokoonpanon vakiinnuttamiseen. Kotimaiset pelaajat ovat samat kuin kauden alussa, mutta ulkomaalaispelaajia on pyörähtänyt joukkueessa sitäkin enemmän. Tällä hetkellä helsinkiläisillä lienee vahvuudessa kolme vahvistusta ja neljä on saanut vaihtaa maisemaa. Viimeisin lähtijä, iso laitahyökkääjä Jalen Jackson, siirtyi KTP-Basketin riveihin sieltä lähteneen Matt Williams Jr:n korvaajaksi. Ennakkotiedon mukaan Seagulls saapuu Kouvolaan kahden vahvistuksen voimin.

Seagullsin alkukausi oli vaikea ja menestymään tottunut seura lähti kovalla tohinalla jenkkimarkkinoille. Joukkue onnistui kairaamaan kuudesta ensimmäisestä ottelustaan vain yhden voiton, mutta sen jälkeen urakka on hieman helpottunut. 13 viimeisestä ottelustaan lokit ovatkin voittaneet kahdeksan. Vieraissa joukkue on voittanut kolme kertaa yhdeksästä mahdollisesta pistepotista.

Kouvojen ja Seagullsin toistaiseksi kauden ainut kohtaaminen päättyi siis Helsingissä vieraiden voittoon. Ottelu eteni tasaisesti ensimmäiset 25 minuuttia, mutta sen jälkeen Kouvot sai juonesta kiinni. Viimeiselle jaksolle lähdettiin Kouvojen seitsemän pisteen johdossa (60-67). Kouvot onnistui pitämään eron turvallisena viimeisen 10-minuuttisen voittaen lopulta pistein 74-88 (36-40). Suurin ero joukkueiden välillä tuli penkiltä, sillä Kouvot voitti pisteet penkiltä 28-12. Seagullsin terävimmät nokat olivat Christopher Ortiz (19/4), Tuukka Kotti (12/7) ja Tyler Thornton (14/3/4/3r). Kolmikosta Thornton ei ole joukkueen vahvuudessa. Kouvojen terävimmät raateluhampaat omistivat Brian Asbury (22/9/3), Tuomas Hirvonen (14/4/8) ja Jeremy Morgan (11/6/2/2r).

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Seagulls nostaa tasoaan koko ajan. Tuukka Kotti ja jenkit ovat sarjan parhaimmistoa. Tulee kova vääntö pisteistä.”

Näinhän se on, kuten coach Lehtonen vankalla kokemuksellaan totesi. ”Vanha” ja luotettava sotaratsu Tuukka Kotti (14.4/9.6/2.8/1.3r, teh 21.6) on edelleen 37-vuoden iässä Korisliigan ehdotonta eliittiä. 185-senttinen takamies Juwan Staten (15.8/2.4/4.8) viihdytti pari kautta sitten Vilppaan faneja Salossa ja 203-senttinen iso laitahyökkääjä Christopher Ortiz (15.9/5.7, 3p 41%) teki samaa viime kaudella Lapualle Kobrien faneille. Kolmannen vahvistuksen paikan täyttää 196-senttinen laituri Wayne Blackshear (19.8/4.0/2.2, 3p 60%) joka loukkaantui kauden toisessa ottelussa, mutta on sen jälkeen tehnyt paluun parketille. Blackshear on pelannut viimeiset kolme ottelua, mutta näillä näkymin mies ei pelaa Kouvoja vastaan…tai sitten pelaa?

Kokenut Timo Heinonen (6.3/2.0) ei ole toistaiseksi yltänyt hurmokseen, mutta parempaa on luvassa. Alex Vaenerberg (4.1/2.1/2.6), Ricky (5.6/3.2) ja Erik Waxlax (0.2/0.1), Jesper Granlund (2.6/0.8) sekä Sakari Laakso (2.0/1.3) täydentävät lokkien kokoonpanon.

Kouvot vs Seagulls keskiviikkona 16.1. klo 18.30 alkaen Jatke Areenalla Kouvolassa.

Kuvat: Tuomo Tulokas ja Matti O Koskinen