Luosmaa Kouvojen vahvuuteen

Kouvot on solminut pelaajasopimuksen 21-vuotiaan Miikka Luosmaan kanssa. Luosmaa tulee pelaamaan kaudella 2015-2016 niin Kouvojen edustus- kuin divisioona B-joukkueessakin. Allekirjoitettu sopimus on 1-vuotinen.

Karkkilasta lähtöisin oleva 204-senttinen 4/5-paikan pelaaja Miikka Luosmaa on aiemmin pelannut lähinnä kotikaupunkinsa joukkueissa. Suomessa Karkkilan Urheilijoita ja KaU Korista edustanut Luosmaa kärsi vuosina 2012 ja 2013 polvivammasta ja palasi parketin puolelle 2014 keväällä tehden divisioona B:ssä pelanneen KaU Koriksen riveissä kahdeksassa ottelussa tehot 6.1 pistettä ja 4.4 levypalloa. Kaudella 2011-2012 KaU Basketin A-poikien 1.divisioonassa pelannut Luosmaa tehtaili 20.4/14.2/2.3r/1.5t tehot. Kauden 2014-2015 uusin kouvoperheen jäsen pelasi Yhdysvalloissa Regis Universityn joukkueessa (Denver, Colorado).

11733215_10204675478343254_944472938_n

Mitkä ovat Miikka Luosmaan päällimmäiset ajatukset uuden sopimuksen varmistuttua: Tulen innokkaalla ja nöyrällä mielellä Kouvolaan. Minulla oli erittäin positiivinen kuva päävalmentaja Jyri Lehtosesta, joukkueesta ja seuraorganisaatiosta ja se kuva on vahvistunut jatkuvasti. Ensi vaikutelman perusteella voisin sanoa, että Kouvola on myös mainettaan kauniimpi ja monipuolisempi kaupunki.”

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Miikka tulee olemaan täyspäiväinen edustusjoukkueen pelaaja joka taistelee peliminuuteista muiden edustuksen pelaajien mukana. Hän saa myös kehitykselle tärkeitä isoja minuutteja meidän divari B-joukkueessamme. Pitää muistaa, että Miikka oli kolme vuotta sitten, ennen loukkaantumisiaan, jopa suurempi lupaus kuin vaikkapa Alexander Madsen.”

Manskari 005

Mitä Miikka Luosmaa odottaa tulevalta kaudelta ja tulevaisuudelta koripalloilijana ylipäätään: ”Minulle ykkösasia on aina, että joukkue voittaa. Meille on muodostumassa iskukykyinen joukkue, jolla lähdetään voittamaan jokaista ottelua. Pelaan tulevan kauden täysipäiväisenä koripalloilijana, joten henkilökohtaisena tavoitteena on ottaa isoja harppauksia eteenpäin pelaajana, saada onnistumisia ja auttaa joukkuetta roolistani riippumatta voittamaan. Yleisesti ottaen haluan katsoa mihin minulla koriksen parissa rahkeet riittävät. Olen jo nyt saanut paljon korikselta, ja toivon edessä olevan vielä paljon hienoja ja terveitä vuosia koripallon parissa.”

Kouvoilla on Luosmaan lisäksi pelaajasopimukset Ville Kauniston, DJ Richardsonin, Alexander Madsenin, Tuomas Hirvosen, Cedric Latimerin ja Arttu Saarijärven kanssa.