Myös Frimodig ja Salovaara jatkavat Kouvottarissa

Roosa Frimodig ja Elli Salovaara jatkavat tutussa Taret -paidassa myös tulevalla kaudella. Frimodigille kausi on viides ja Salovaaralle toinen kouvolalaisjoukkueessa. Frimodig on edustanut Kouvottaria koko joukkueen pääsarjahistorian ajan aina kaudesta 2016-17.

Roosa Frimodig, 28, aloittaa syksyllä Kouvottarissa jo kuudennen kautensa. Yksi kausista sujui naisten 1. divisioonassa, muut naisten korisliigassa. 166-senttinen takapelaaja on pelannut lisäksi kaksi kautta ylintä sarjatasoa Orimattilassa. Kuuden korisliigakauden ja 127 ottelun keskiarvot ovat 4.1 pistettä, 1.9 levypalloa ja 1.3 syöttöä ottelua kohden kolmosten osuessa mukavalla 33%:n tarkkuudella. Viime kaudella seuran oma kasvatti viimeisteli tehot 5.5/1.9/1.3.

Roosa Frimodig ja Kaisa Lind ovat ainoat pelaajat jotka ovat edustaneet Kouvottaria kaikkina joukkueen neljänä pääsarjakautena (2016-20). Kuva: Tuomo Tulokas

Roosa Frimodig jatkostaan tutussa ympäristössä: ”Kesä on mennyt mukavasti treenatessa ja lomaillessa. Viime kauden jääminen kesken jätti nälkää tulevaan kauteen ja Kouvolassa pidetään pelaajista hyvää huolta, joten jatko täällä tuntui parhaalle vaihtoehdolle. Toivottavasti Taret -fanit ovat yhtä valmiita ensi kauteen kuin mekin ja jatketaan jatke Areenalla siitä mihin viime kaudella jäätiin.”

Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig perin tutun pelaajan jatkosta: ”Roosa tuo Kaisan (Lind) ohella kokemusta kentälle sekä naurua bussimatkoille ja pukukoppiin. Heittäjänä Roosa on sarjan parhaita ja luo tällä uhalla tilaa muille. Tulevalla kaudella pallollinen vastuu todennäköisesti kasvaa myös takapelaajan roolissa ja uskon, että tämä tuo lisää monipuolisuutta hänen hyökkäyspeliinsä.”

”Puolustuksessa Roosa on hyvä pallollinen puolustaja joka pystyy hetkellisesti painimaan myös isompia vastaan korin alla. Hienoa, että Roosa jatkaa Kouvottarien nutussa” – Frimodig jatkaa.

Elli Salovaara, 19, aloittaa syksyllä toisen kautensa Kouvottarissa ja samalla naisten Korisliigassa. Viime kaudella Elli tehtaili 3.5 pisteen ja 1.6 levypallon tehot ottelua kohden keskimäärin 14 minuutin peliajalla. Salovaara kuului Kouvottarien vahvuuteen jo kaudella 2018-19, mutta pre-seasonilla tapahtunut ikävä loukkaantuminen piti pelaajan lopulta sivussa koko kauden. 176-senttinen laituri on pelannut lisäksi yhden kauden naisten 1. divisioonaa (SB-Girls 2017-18) jolloin 15 ottelussa syntyivät tehot 13.1/3.4/1.5/2.1r.

Elli Salovaara (12) aloittaa syksyllä toisen varsinaisen kautensa Kouvottarissa. Kuva: Tuula Aronen

Elli Salovaaran ajatuksia uuden kauden kynnyksellä: ”Kesä on sujunut hyvin treenien ja töiden parissa. On ollut hauska päästä pienen tauon jälkeen taas harjoittelemaan yhdessä. Viihdyn Kouvottarissa hyvin ja päätös jatkaa täällä tuntui oikealta. Henkilökohtaisena tavoitteena on harjoitella kovaa ja laadukkaasti, mikä toivottavasti näkyy myös peleissä. Kouvottarilla on mahtavat fanit, joiden tukea tarvitaan taas heti kauden alusta lähtien.”

Joonas Frimodig: ”Elli pelasi hyvän kauden loukkaantumisen jälkeen. Hän omaa kovan potentiaalin nousta sarjan parhaiden suomalaislaitureiden tasolle. Elli on tottunut tekemään koreja aiemmissa joukkueissaan ja tätä samaa röyhkeyttä koitetaan saada vielä enemmän esiin hyvällä harjoittelulla.”

”Elli pystyy puolustamaan pieniä pointteja sekä isoja laitureita mikä on meille joukkueena vahvuus. Olen hyvin iloinen, että myös Elli jatkaa Kouvolassa” – Frimodig päättää.

Kouvottarien pelaajasopimukset kaudelle 2020-21: ” Henriikka Vähäuski, Yasmine Blomfelt, Sarah Toeaina (USA), Roberta Björnman, Aliyah Collier (USA), Kaisa Lind, Jemina Airaksinen, Roosa Frimodig ja Elli Salovaara.