Myös monipuolinen CZ jatkaa Taret -paidassa

Kouvottaret sai parin päivän sisään lisää iloisia uutisia maailmalta kun viime kaudella ammattilaisuransa juuri Kouvolasta aloittanut 23-vuotias Camille Zimmerman palaa tuttuun Taret -paitaan tulevaksi kaudeksi. Kouvottarien viime kauden väkivahvasta ulkomaalaiskolmikosta jatkaa Kouvolassa täten kaksi, kun Claire Lamunun paluu varmistui jo eilen. Tres Hombresin kolmas jäsen, Taeler Deer jatkaa puolestaan uraansa ensi kaudella Sloveniassa.

Kova työ palkittiin ja toinen tärkeä pelaaja palaa joukkueeseen – Mika Hartonen

185-senttinen Camille Zimmerman on pelipaikallaan todella monipuolinen ja tasaisen hyvä pelaaja. Columbian yliopiston kasvatti vakuutti heti ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan Kouvottarissa tehden 37 ottelussa tehot 18.4/8.4/3.0/1.5r, teh 18.8. Laiturin tehot pudotuspeleissä olivat vielä aavistuksen paremmat kuin runkosarjassa. Pudotuspeleissä Cam heitti kahdesti 30 pistettä tai yli ja napsi kolme tuplatuplaa. Yhteensä koko kaudella tuplatuplia kertyi täysi tusina. Vapaaheittoviivalta Zimmerman oli koko sarjan kuudenneksi tarkin (81%).

Kevään pronssiottelussa Camille loukkaantui ensimmäisellä puoliajalla ja joutui jättämään leikin kesken. Tuntuukin siltä, että loukkaantuminen kauden viimeisessä pelissä toi vain lisää nälkää kesän harjoitteluun ja ensi kauteen valmistautumiseen.

Camille Zimmerman: ”Olen iloinen ja kiitollinen mahdollisuudesta palata takaisin Kouvottariin. Uskon, että minulla on nyt yhden kauden jälkeen jo hieman tuntumaa korisliigasta ja olen harjoitellut kesän aikana todella kovaa tullakseni takaisin parempana pelaajana ja voidakseni näin auttaa myös paremmin joukkuettamme. Oli samalla hienoa ja jännittävää edetä viime kaudella välieriin ja olisikin upeata jos voisimme parantaa tästä seuraavalla kaudella.”

”Odotan jo innolla päästäkseni takaisin kentälle joukkuekavereideni ja valmentajieni kanssa jotta voimme aloittaa työt ensi kautta varten. Haluan kiittää kaikkia joukkueen faneja jotka teitte ensimmäisestä ammattilaisvuodestani todella hienon, on mukava tulla takaisin. Odotan jo kovasti tulevia pelejä kanssanne.” – Zimmerman päättää.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Kova työ palkittiin ja toinen tärkeä pelaaja palaa joukkueeseen. Camille on myös hieno ihminen ja hieno pelaaja. Hänelläkin on kova halu kehittää itseään pelaajana ja Cam uskoo, että pystymme auttamaan häntä siinä. Naisten joukkueen taustaryhmälle taas suuri kiitos hienosta työstä.”

Kouvottarien pelaajasopimukset naisten korisliigakaudelle 2019-2020: Kaisa Lind, Roosa Frimodig, Maria Koskinen, Henriikka Vähäuski, Claire Lamunu (UG) ja Camille Zimmerman (USA).

Pelikuva: Niko Toivonen