Naisten korisliigan kärkikaksikko Jatkeella lauantaina

Naisten korisliigan selkeä kärkikaksikko Kouvottaret (16/3) ja Peli-Karhut (16/3) kohtaavat lauantaina Jatke Areenalla. Joukkueet ovat kohdanneet liigassa kahdesti molempien voittaessa kotonaan. Lisäksi PeKa voitti Kouvolassa Suomen Cupin finaalin. Sarjataulukossa kaksikon takana tasapistein kolmantena ovat Tapiolan Honka, Forssan Alku ja Catz. Kolmikko on jäänyt kärjestä kahdeksan pistettä.

Kouvottaret ja PeKa ovat pelanneet vahvan kauden, molemmilla 16 voittoa ja vain kolme tappiota. Molemmat ovat voittaneet kaikki kauden kotiottelunsa ja kaikki häviöt ovat tulleet vieraissa. Molempien joukkueiden puolustus on sarjan parasta Kouvottarien antaessa vastustajalle 72.1 pinnaa ottelua kohden ja PeKa:n salliessa 70.9 pistettä. Vaikka joukkueet tekevät sarjassa eniten pisteitä, on joukkueiden välillä kuitenkin suuri ero (81.3-90.0). PeKa:n hyökkäysarsenaali on sarjan tehokkain.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”PeKa on sarjajohtaja, Cup voittaja ja kova haaste meille. Heillä on laadukas pelaajamateriaali. Yritämme vastata heidän fyysisyyteensä, nopeaan pelitapaansa sekä sisäpeliin ja kolmen pisteen heittoihin. Lähdemme pelaamaan ennakkoluulotonta korista ja toteuttamaan omaa pelitapaamme hyvin puolustuksen kautta. Tunnepuoli on myös isossa roolissa tässä pelissä.”

Nähdäänkö tämä kaksikko jälleen vastakkain: Zykera Rice (19.7/8.8) vs Claire Lamunu.

”Yritetään huolehtia hyvästä levypallopelistä, puolustukseen paluusta ja fyysisestä pelistä. Näihin tarvitaan jokaisen pelaajan halu laittaa kaikki joukkueen eteen. Lisäksi tarvitsemme osumatarkkuutta kaukoheittoihin ja vapariviivalle. Toivottavasti fanit matkaavat Jatkeelle runsain joukoin, jokaisen tukea tarvitaan.” – Hartonen jatkaa.

Toimituksen nostot:

1. Puolustus. Kouvottaret voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen (84-73) kun Ameryst Alston (21.4/5.1/4.7) nakutti joukkueelleen huikeat 40 pistettä. Tästä huolimatta Kouvottaret tuskin hyökkäämällä PeKa:a voittaa, sen verran laaja ja monipuolinen hyökkäysarsenaali kotkalaisilla on. On selvää, että minkään joukkueen puolustus ei pysty ottamaan varsinkaan huippujoukkuetta vastaan kaikkea pois. Onkin mielenkiintoista nähdä mihin Kouvottarien valmennuskaksikko on keskittynyt: mitä PeKa:n hyökkäyksestä halutaan ehdottomasti pois tai rajoitettavan ja mitä taas sallitaan ja eletään sen kanssa?

Fyysinen peli on PeKa:a vastaan elinehto. Kroppaa on laitettava likoon ja irtopalloista on taisteltava.

2. Claire Lamunun paluu? Viisi ottelua naisten korisliigaa kouvottarien paidassa pelannut Brandi Harvey-Carr (14.4/7.4/1.6, teh 16.2) paikkasi erinomaisesti Lamunun jättämää aukkoa, mutta tällä hetkellä 193-senttinen sentteri pelaa jo hieman lämpimämmissä maisemissa. 185-senttisen Claire Lamunun (15.1/11.8/2.8/1.8r/1.3t, teh 24.1) paluu alkaa olla hyvin lähellä. Suurella todennäköisyydellä ugandalainen ilopilleri palaa parketille juuri tässä ottelussa.

3. Fyysinen peli ja levypallot. Peli-Karhut on erittäin fyysinen joukkue ja tähän on pystyttävä vastaamaan. Tunne ei saa mennä kuitenkaan yli, virhevaikeuksiin ei ole varaa sortua. Mikäli Kouvottaret ei kykene vastaamaan fyysisyyteen, muodostuu puolustuspelaaminen aimo harppauksen vaikeammaksi. Kouvottaret on koko sarjassa PeKa:n edellä levypalloissa (47.5-46.2), mutta keskinäisisää matseissa tilanne on selvästi toisin päin (35.5-44.5). Kouvottarien on parannettava levyritehojaan kahteen aikaisempaan kohtaamiseen verrattuna mikäli, ja kun voittoa tosissaan havitellaan.

Kouvottaret – PeKa lauantaina 8.2. klo 17:00 Jatke Areenalla, tervetuloa mukaan seuraamaan kotimaista huipputason naiskorista.