Naisten korisliigan kärkikamppailu lauantaina kotiluolassa

Kouvottaret (4/0) emännöi lauantaina naisten korisliigan alkukauden ehdotonta kärkikamppailua kun sen vieraaksi saapuu toinen tappioton joukkue Forssan Alku (3/0). Lauantain jälkeen vain yksi joukkue jatkaa puhtaalla pelillä. Joukkueet kohtasivat viimeksi keväällä jolloin Kouvottaret jatkoi neljän parhaan joukkoon kukistamalla ikimuistoisesti forssalaiset puolivälierissä voitoin 3-2.

Kouvottaret on voittanut päivän vastustajansa tavoin kaikki ottelunsa tällä kaudella. Vieraissa ovat kaatuneet HBA (52-88) ja Hyvinkään Ponteva (57-78). Kotiluolassa Kouvottarien vahvan syysvireen ovat kokeneet viime kauden mestari PeKa (84-73) ja hopeamitalisti Catz (87-64). Kenties suurin mestarisuosikki FoA tulee kuitenkin heittämään Kouvottarille ihan uudenlaisen haasteen, astetta paria kovemman uskoisin.

Roosa Frimodig oli joukkueen ykköstykki 18 pisteellään (kuusi kolmosta) Kouvottarien kaataessa Pontevan vieraskentällä vaikean ensimmäisen puoliajan jälkeen.

Hyvässä vireessä kauden aloittanut seuran oma kasvatti Roosa Frimodig: ”Tunnelmat joukkueen sisällä ovat hyvät ja odottavat. Keskitytään taas tulevassa ottelussa omaan tekemiseen, mennään taas toivottavasti yksi askel eteenpäin ja toteutetaan pelisuunnitelmaa niin Alun kaatoon on kotiluolassa hyvät lähtökohdat.”

”Vastustajan riveistä kannattaa seurata Suomen kentille paluun tehnyttä Anni Mäkitaloa. Anni on taitava vasuri, joka on pelannut useamman kauden Euroopassa.” – jatkaa Frimodig.

Roosa Frimodig (8.0/2.0) on aloittanut kauden hyvin ja osunut viivan takaa mukavalla 34%:n tarkkuudella. Samoin Kaisa Lindin (8.0/4.0/1.3) aloitus on pirteä ja osumatarkkuus viivan takaa 33%. Oma kasvatti Henriikka Vähäuski (6.0/2.5) on vastannut alkukauden positiivisimmasta ”yllätyksestä”, tätä oli hyvän kesän jälkeen lupa odottaa. Kouvottarien ulkomaalaiskolmikko jatkaa hämmästyttävän monipuolista pelaamistaan.

Forssan Alun valmennustiimiin kuuluva Aleksi Suominen: ”Kouvottarilla on yksi sarjan parhaista jenkkikolmikoista ja erinomaisesti roolitetut kotimaiset. Heidän kyky pitää yllä vauhtia on luonut haasteen jokaiselle heidän aikaisemmalle vastustajalleen. Catz ja PeKa ovat tippuneet kyydistä juuri viimeisellä jaksolla. Meidän tavoite on vastata tähän vauhtiin ja sitä kautta kontrolloida peliä. Odotan fyysistä ja vauhdikasta kamppailua joka ratkeaa siihen kumpi tekee pienet asiat paremmin.”

Henriikka Vähäuski on aloittanut kauden vakuuttavasti. Päivittäinen kova työ kantaa hedelmää.

Kouvottarien tavoin myös Forssan Alku on ollut alkukaudesta hyvin vakuuttava, kuten mestarisuosikin kuuluukin. Kotonaan Feeniksillä joukkue on voittanut Vimpelin Vedon (91-75) ja Torpan Pojat (87-80). Toistaiseksi ainoassa vierasottelussaan Alku voitti Hyvinkään Pontevan selvin numeroin (82-48).

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen ruotii nimivahvaa vastustajaa: ”Forssa on ollut meille aina haastava vastustaja näiden kolmen pääsarjakauden aikana. Joukkue on vahvistunut viime kaudesta ja kokemusta on tullut entisestään lisää. FoA pelaa fyysisesti ja erittäin kovaa puolustaen. Heidän amerikkalainen Delaney Bruce (os. Hodgins) on sarjan parhaita korintekijöitä ja muutenkin monipuolinen. Hän on vahva 1vs1 pelaaja ja todellinen haaste meille. Kotimaisista Taru Tuukkasen johdolla on joukkue täynnä laadukkaita pelaajia. Meral Bedretdin ja Anni Mäkitalo johtavat takakenttää. Ella Salminen on myös vahva korin alla ja vaikea pideltävä.”

Joukkueensa kapteeni Kaisa Lind on pelannut kaksi viimeistä ottelua 12 pisteen ja 4 levypallon vauhdissa.

Kun katsoo Forssan Alun rosteria huomaa lukevansa tämän hetken kotimaisen naiskoripallon kärkinimiä toinen toisensa perään. Huikea kokoonpano. 41-vuotias ja 192-senttinen Taru Tuukkanen (13.7/16.0/4.3/1.3/1.7t) on joukkueen nimekkäin pelaaja, mutta monia muitakin kovia nimiä kokoonpanosta löytyy. 184-senttinen iso laituri Delaney Bruce (25.3/12.3/3.3/2.0r, teh 33) oli vahva jo viime kaudella EBT:n paidassa, mutta pelaa tällä kaudella vielä kovemmilla tehoilla. 175-senttinen kokenut ja monipuolinen takapelaaja Anni Mäkitalo (10.0/4.0/7.3) on pelannut useamman vuoden Euroopassa ja se näkyy otteissa. Vahvan takakentän täydentää niin ikään hienosti kauden avannut 174-senttinen kovaa puolustava Meral Bedretdin (12.0/3.3/3.7/2.0r). Viimeksi mainittu tulee antamaan Kouvottarien takapelaajille kovaa painetta palloon, kovempaa kuin kukaan aiemmin tällä kaudella.

Niin kuin tässä ei olisi jo riittävästi haastetta, löytyy kokoonpanosta myös sellaiset tekijänimet kuin Hanna Vapamaa (5.3/4.7/2.0), viime kauden vuoden tulokas Ella Salminen (4.0/3.0/1.7), Petra Noponen (6.3/2.3/3.0) ja hyvässä heitossa ollut Julia Heinonen (7.3/1.3, 3p 47%). Ai niin ja alkukauden sivussa ollut 186-senttinen sentteri ja mainio puolustaja Laura Saarinen palannee kokoonpanoon lauantaina Kouvottaria vastaan.

Timanttinen kolmikko: Camille Zimmerman (16.0/9.8/4.5/3.5r) – Ameryst Alston (21.3/4.8/5.3/2.0r) – Claire Lamunu (14.8/13.0/2.5/1.5r/1.8t).

”Oman pelin taso on pidettävä edelleen korkealla sekä huonon ja hyvän hetken vaihtelu on pidettävä pienenä. Korinaluskamppailu ja 1-1 -tilanteet nousevat isoon rooliin sekä tietysti joukkuepuolustus. Omassa pelissämme ovat raamit ja työkalut olemassa, mutta miten toteutamme ja käytämme niitä, niin se ratkaisee. Nyt on jokaisen pelaajan laitettava kaikki efortti joukkueen eteen.” – pohtii Hartonen omaa pelaamista.

”Toivottavasti Jatke-Areena täyttyy katsojista ja tuo meteliä mökkiin. Varmasti iso peli kyseessä ja näkemisen arvoinen. Kaikki Kouvottaret fanit matsiin mukaan.” – Hartonen päättää.

Kouvottarien yleisökeskiarvo kahdessa kotiottelussa on ollut erinomainen 465. Viimeistä ottelua Jatke Areenalla seurasi peräti 523 silmäparia ja tunnelma oli sen mukainen. Kuten coach Hartonen totesi, toivottavasti tämä kärkiottelu tuo kotiluolaan suuren ja äänekkään yleisön joukkueen tueksi.

Kouvottaret – Forssan Alku lauantaina 19.10. klo 17:00 alkaen. Tätä ottelua ei todellakaan kannata missata, tervetuloa mukaan ja mökää torppaan!!!