Nuoremmille voittoja, vanhemmilla junioreilla haasteita

Kouvojen junioreilla oli aktiivinen viikonloppu. Lauantaina kotiturnauksia isännöivät minipojat ja c-pojat. Lisäksi vierasreissuja tekivät c-poikien ja minipoikien lisäksi b-juniorit.

 

C-pojat jatkoivat lauantaina SM-karsintaurakkaa Valkealatalolla. Kouvot kohtasi aamuottelussa KTP:n. KTP oli alusta asti pelkkä vastaantulija. Kouvojen pojat onnistuivat joukkueena hienosti ja loppulukemat 78-37 kertovat ottelusta oleellisen.

Toisen ottelun vastus Joensuun Kataja tunnettiin vaikeaksi vastustajaksi. Ensimmäinen kohtaaminen Joensuussa oli päättynyt Kouvojen 30 pisteen tappioon. Nyt oli kuitenkin uusi peli ja Kouvot oli valmistautunut otteluun huolella. Ottelu eteni Kouvojen hienoisessa hallinnassa, mutta Kataja roikkui koko ottelun mukana. Tiukan taistelun päätteeksi Kouvot voitti ottelun 11 pisteellä ja jatkaa SM-karsintasarjaa piikkipaikalla.

Sunnuntaina C-poikien ryhmästä koottiin joukkue pelaamaan alueen II-divisioonaa Mikkelin reissulle. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui paikallinen Mikkelin NMKY. Mikkelin pojilla kokemus koripallosta on vielä vähäinen ja Kouvot lasketteli helppoon voittoon lukemin 58-2. Toinen ottelu Katajaa vastaan olikin sitten tasaisempi. Edellisenä päivänä SM-karsinnassa kaatunut Kataja oli Kouvojen tapaan seuraavana päivänä hieman eri ryhmällä mukana. Hyvän ottelun jälkeen Kataja oli parempi lukemin 55-36.

 

Minipojat avasivat kautensa lauantaina Urheilupuiston koulullla. Kouvot osallistuu sarjaan kolmella joukkueella. Launtaina Kouvot Stars ja Kouvot Suns kohtasivat Lahtelaisen Namikan. Molemmat joukkueet hoitivat hommansa hienosti, lahtelaiset kaatuivat molempien käsittelyssä noin 20 pisteellä. Keskinäisessä ottelussa Suns oli Starsia edellä lukemin 58-49.

Sunnuntaina Minipoikien kolmas joukkue matkasi Joensuuhun. Vastaan asettuivat Namika Lappeenranta ja paikallinen Kataja Basket. Ensimmäinen ottelu Lappeenrantaa vastaan eteni Kouvojen hallinnassa. Jokaisen pelaajan onnistuttua taululla komeilivat Kouvojen voittolukemat 45-27. Toinen ottelu Katajaa vastaan alkoi heti edellisen päätyttyä. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä ja jännitys säilyi loppuun asti. Lopulta Kouvot jaksoi puristaa lopussa neljän pisteen voiton ja pitkä kotimatka Kouvolaan tuntui lyhyemmältä neljä sarjapistettä taskussa.

IMG_3233

Minipojat ottivat pari paikallista fania mukaan valokuvaan.

 

B-pojat vierailivat lauantaina Savonlinnassa. Ensimmäisessä ottelussa vastaan tullut Basket Savonlinna antoi pojille hyvän vastuksen, mutta lopulta Kouvot oli melko ylivoimainen lukemin 103-49. Toiseen otteluun Lappeenrantaa vastaan lähtökohdat eivät olleet parhaat mahdolliset. Kouvojen seitsemästä pelaajasta yksi loukkaantui aamupelissä ja virhetilien täytyttyä Kouvot joutui operoimaan lopussa kolmella pelaajalla. Harvinainen tilanne koriksessa, eikä Lappeenrannan ylivoimaa vastaan ollut lopulta mitään tehtävissä. Kouvoille hyvän taistelun jälkeen 10 pisteen tappio lukemin 73-63. Tappio oli sarjassa Kouvojen ensimmäinen.

 

B-tytöt matkasivat lauantaina Lahteen, jossa vastaan asettui paikallinen SBG ja Orimattilan Jymy. SBG esitti hyvää ja aktiivista koko kentän puolustusta ja Kouvojen pallonkäsittely oli haastavaa. Loppulukemat melko selkeät 78-23 SBG:lle. Toisessa ottelussa vastaan asettui Orimattilan Jymy. Ottelu oli selkeästi tasaisempi, mutta Kouvojen korinteko-ongelmat jatkuivat läpi päivän. Tuloksena tappio lukemin 33-56.

Junioreiden ottelut jatkuvat ensi viikonloppuna. Kouvolassa tulessa ovat minitytöt ja minipojat sekä b-tytöt.