Seuraava otteluKauhajoki — Kouvot/23.1.2019/Kauhajoen Liikuntahalli

Osku Heinonen Kouvot-paitaan, Hurri ja Kailio jatkavat valmennusryhmässä

Kouvot on tehnyt tulevaa pelikautta koskevan sopimuksen laitahyökkääjä Osku Heinosen kanssa. 23-vuotias, 194-senttinen Heinonen siirtyy Kouvoihin kasvattajaseurastaan Tampereen Pyrinnöstä. Korisliigassa jo seitsemällä kaudella pelannut tarkkakätinen Heinonen on muutosta Kouvolaan, hallitsevan Suomen mestarin riveihin, innoissaan.
– Fiilikset ovat odottavat ja motivaatio on tosi korkealla. Olen saanut Kouvojen organisaatiosta valtavan hyvän kuvan, ja odotan malttamattomana ensimmäistä kauttani ikään kuin ammattilaisena, sanoo Heinonen viitaten kandivaiheeseen saatettuihin tietojenkäsittelyn opintoihinsa Tampereen yliopistossa.

Heinonen on Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikolalle kovin tuttu pelaaja Pyrinnön vuosiltaan. Poikola tietääkin tarkasti, mitä Heinosessa saa.
– Osku oli kuudes pelaaja ja varmimpia suorittajiamme Pyrinnön mestaruuskaudellamme, kunnes loukkaantuminen sotki kuviot. Silloin hän toi meille stoppeja pystyen puolustamaan laajalla skaalalla paikkoja kahdesta neljään. On mukavaa saada ryhmäämme hienosti toiminta-ajatukseemme sopiva pelaaja: erinomainen harjoittelija ja tyylikäs urheilija, jolla parhaat pelit ovat edessä päin, Poikola kertoo.

Antti Hurri ja Juho Kailio myös Poikolan apuna

Kouvoja kuuden vuoden ajan luotsanneen Jyri Lehtosen apuna koko ajan toiminut Antti Hurri jatkaa – yhdessä Juho Kailion kanssa – myös Pieti Poikolan valmennusryhmässä. Päävalmentaja on adjutanteistaan mielissään.
– Odotan todella suurella innolla yhteistyötä valmennusryhmässämme ja uskon, että opin paljon uutta itsekin. Tärkeimmät asettamani kaksi tavoitetta tulevalla kaudella ovat, että olemme sarjan parhaiten harjoitteleva joukkue ja että pelaamme intensiivisintä koripalloa, jossa pyrimme kutistamaan vastustajan tilan minimiin. Tavoite on kunnianhimoinen, mutta toisaalta, se on ainoa tie urheilullisen menestyksen uusimiseen. Valmentaminen on tiimityötä, jossa jaamme vastuita jokaisen osaamisen ja kiinnostuksen mukaisesti. Antilla ja Juholla on iso vastuu pelaajien henkilökohtaisessa kehittymisessä. Se jo yksistään on erittäin iso ruutu, sillä menestyksemme tulee pelaajien kehityksen myötä. Emme ole rekrytoimassa valmiita pelaajia, vaan urheilijoita, jotka haluavat eteenpäin urallaan, hän alleviivaa.

Urallaan Lehtosen ja Kouvojen lisäksi myös Joensuun Katajassa Timo Heinosen ja Ray Ailuksen kanssa valmentanutta Hurria motivoi nuorten pelaajien kehityksen tukeminen. Tuo työsarka ei päättynyt viime kevään Suomen mestaruuteen.
– Pelaajien kehitys tässä on keskiössä. Meillä on hurjan lahjakkaita nuoria pelaajia, kuten esimerkiksi Arttu Saarijärvi ja nyt uutena Henri Kantonen. Meidän tehtävämme valmentajina on auttaa heitä realisoimaan kiistaton potentiaalinsa, Hurri kertoo ja lisää oppineensa jokaiselta kollegaltaan paljon.
– Innolla odotan tulevaa kautta, sillä Pietin kanssa käymieni keskustelujen perusteella meillä on hyvin samankaltainen näkemys koripallon perusperiaatteista. Olen varma, että hänen kanssaan työskentely auttaa taas hurjasti muokkaamaan omaa ajatustani siitä, kuinka tätä lajia tulee pelata, sanoo Hurri.