Pääsiäisestä jäi käteen hikeä ja riemua

Kouvot osallistui 14 joukkueen voimin pääsiäisenä pelattuun Easter Tournamentiin Lahdessa.

Upeissa puitteissa, Lahden urheilukeskuksessa pelattu tapahtuma toi kaivattuja onnistumisia, nopeasti ohimeneviä harmituksia ja uusia tuttavuuksia.

 

C-pojat osallistuivat sekä kilpa- että challenger sarjoihin. 11 joukkueen kilpasarjassa oli vain 4 suomalaisjoukkuetta, joten kansainvälistä kokemusta oli tarjolla. Pojat taistelivat itsensä lopulta viidenneksi. Kaikki ottelut olivat mukavan tasaisia. Challenger sarjan porukka avasi voitolla, mutta sen jälkeisissä otteluissa vastustaja oli huomattavasti kookkaampi. Viimeisestä ottelusta kuitenkin voitto Viimsistä ja hienosti 7. sija 12 joukkueen sarjassa.

 

Minipojat 06 osallistuivat challenger sarjaan. Voitosta voittoon kulkenut joukkue eteni aina finaaliin asti. Valitettavasti virolaisen vastustajan laiva-aikataulut sotkivat otteluaikatauluja, eikä viimeiselle ottelulle saatu sovittua ajankohtaa. Täten Kouvot kruunattiin voittajaksi.

Mikropojat matkasivat Lahteen kolmella joukkueella. Kilpasarjan joukkue hävisi alkulohkon molemmat ottelunsa Nokialle ja Rekolalle harmittavan niukasti. Tie vei sijoitusotteluihin, joista pojat keräsivät itseluottamusta selkeillä voitoilla. Tuomisina 9. sija. Challenger sarjassa pelasi kaksi joukkuetta. White nappasi alkulohkosta voiton Puistola Basketista. Pantterit oli niukasti parempi ja Pussihukat hieman selvemmin. Sijoitusotteluissa kaatui tallinnalainen Viimsi, mutta Koripeikot oli viimeisessä ottelussa niukasti edellä. Tuloksena 10. sija.

Black joukkue sen sijaan kulki voitosta voittoon. Matkalla kaatuivat Puistola Basket, Karkkila, Koripeikot ja virolainen GAG. Finaalissa vastaan saatiin Pussihukat. Ottelu eteni tasaisena ihan loppuminuuteille. Pussihukat onnistui lopussa pääsemään pisteen johtoon, mutta Kouvot ei lannistunut. Viimeisen 20 sekunnin aikana oli peräti viisi voittoheittoa ilmassa, mutta valitettavasti kori jäi tekemättä. Pojat käsittelivät tappion hienosti ja hyvin nopeasti hopeamitalit maistuivat jo hyvältä.

Mikrotyttöjen kilpasarjassa saatiin nauttia jännittävistä kamppailuista molempina päivinä. Kouvot aloitti pisteen voitolla paikallisesta SBG:stä. Tiit Soku kaatui selvemmin, mutta Helmi Basketille tuli neljän pisteen tappio. Feeniks basket oli parempi niukasti kahdella pisteellä. Viimeisessä ottelussa Orimattilan Jymy kaatui selvästi ja Kouvoille upeasti Helmi Basketin ja Feeniks basketin jälkeen pronssiset mitalit.

 

Mikrotyttöjen Challenger sarjassa Kouvot White ei kokenut onnistumisia alkulohkossa, vaan kaikki kolme peliä päättyivät tappioon. Jatko-ottelut tytöt hoitivat kuitenkin selkeästi ja tytöt lopulta suurikokoisessa sarjassa 13. Samassa sarjassa pelanneen Kouvot Blackin pelit menivät alkulohkon osalta ristiin ja kaksi tappiota sekä yksi voitto riittivät lopulta lohkon toiseen sijaan ja pelaamaan sijoista 5-8. Ensimmäisessä sijoitusottelussa Pälkäne oli hieman taitavampi, mutta viimeisen ottelun jännitysnäytelmässä Heinola sai nähdä Kouvojen tyttöjen kaikki taidot. Blackille 7. sija.

 

Supermikrojen turnaus käytiin yksipäiväisenä. Kouvoilta oli 10-11-syntyneiden sekasarjassa mukana viisi joukkuetta. Tyttöjen Black joukkue eteni voitosta voittoon, kunnes viimeisessä ottelussa Lahden joukkue oli niukasti parempi. Tyttöjen White joukkue saalisti myös neljästä pelistä kolme voittoa. Ainoa tappio kirjattiin SBG:lle. Poikien Red joukkueen turnaus oli tuloksellisesti haasteellinen, mutta kentällä se ei näkynyt. Yritystä ja taitoa löytyi väläyksittäin sen verran paljon, että tulevaisuus häikäisee jo nyt.  Poikien White joukkueella oli hieman samanlainen päivä. Neljästä pelistä yksi voitto. Suurin osa oli kuitenkin ensimmäisessä turnauksessaan Kouvolan ulkopuolella ja hymy oli korvissa väsymyksestä huolimatta päivän jälkeen. Poikien Black joukkue saalisti kaksi voittoa ja paljon uusia tuttavuuksia. Lahden olosuhteet järjestää pääsiäisturnaus ovat kyllä upeat. Oheisliikuntaradat pelien välillä varmistavat sen, että liikunnan riemu voittaa.