Paluumuuttaja Shiloh täydentää Kouvojen miehistön

Shiloh

Puolentoista viikon kuluttua käynnistyvään Korisliigaan valmistautuvan Kouvojen joukkue on nyt koossa. Palapelin viimeinen palanen on amerikkalaistakamies Kyle Shiloh, joka edusti Kouvoja jo kaudella 2009-10. 30-vuotias, 191-senttinen Shiloh on päävalmentaja Jyri Lehtoselle tuttu ja henkilökohtaisesti tärkeä pelaaja.
– Kyle on ensimmäinen pelaaja, jonka minä omalla valmentajaurallani olen rekrytoinut, kahdeksan vuotta sitten Uudessakaupungissa. On ollut hienoa seurata, kuinka hän on vuosien saatossa kehittynyt ja päässyt urallaan eteenpäin. Olemme pitäneet aika tiiviisti yhteyttä ja itse asiassa kolmisen vuotta sitten olimme jo lähellä saada hänet kesken kauden Kouvolaan, Lehtonen paljastaa.

Kouvoista lähdettyään Renossa, Nevadassa yliopistokoripalloa pelannut Shiloh on pelannut Ranskassa, Romaniassa ja Puolassa. Uran oli nytkin määrä jatkua Romaniassa.
– Viimeiset pari viikkoa juteltiin tosissaan Kouvoihin tulosta, kun kävi ilmi että Kylen joukkue BC Timisoara on vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa ja että mies saattaa sieltä vapautua. Sopimuksen yksityiskohtia hierottiin kaiken varalta koko ajan, ja seurajohdon kanssa sovittiin, että vaikka tämän kortin katsomisessa meneekin aika myöhään, se kuitenkin kannattaa tehdä, Kouvot-luotsi taustoittaa.

Edellisellä Kouvot-kaudellaan Shiloh oli tärkeä osa pronssia napannutta joukkuetta heiluttaen sukkaa keskimäärin 17,6 pisteen verran. Levypalloja tarttui hyppysiin 5,6 ottelua kohden, ja koriinjohtavia syöttöjä ja riistoja tilastoitiin niitäkin yli kaksi per kamppailu.
– Pelaajana myös Shiloh osuu täydellisesti tämän kauden rekrytointiraameihimme. Hän on erittäin hyvä puolustaja ja levypallopelaaja, minkä lisäksi hänen pelinjohtamisensa on kehittynyt kovasti viime kausina. Ja tärkeää on myös, että hän on tyyppinä A-luokkaa, listaa Lehtonen ja sanoo, että Shiloh’n tulon myötä kasassa on paras ryhmä, jota Kouvot-käskijä on urallaan valmentanut.
– Joukkueesta, joka haluaa pelata mitaleista, täytyy kevään ratkaisupeleissä löytyä pysäyttäjä niin Teemu Rannikolle, Martin Zenolle kuin Damon Williamsillekin. Tällä hetkellä meillä on 2-3 optiota kunkin herran puolustajaksi, sanoo Lehtonen alleviivaten vielä pitävän puolustuksen merkitystä menestyksessä.

Kouvojen Korisliigajoukkue kaudella 2015-16: Thomas Gipson III, David Gonzalvez, Tuomas Hirvonen, Ville Kaunisto, Teemu Knihtinen, Arttu Kukkonen, Oskari Laine, Cedric Latimer, Valtteri Leino, Miikka Luosmaa, Alexander Madsen, DJ Richardson, Arttu Saarijärvi ja Kyle Shiloh.