Richardson palaa Kouvoihin

Kouvot on kesäkuun puolivälin lähestyessä avannut pelin myös ulkomaalaispelaajien rekrytoinnin osalta. Ensimmäisenä katiskaan uiskenteli kouvolalaisille entuudestaan tuttu pelimies kun viime kaudella erittäin positiivisen kuvan itsestään jättänyt 24-vuotias takamies D.J. Richardson tekee paluun Kouvolan katukuvaan myös syksyllä alkavaksi korisliigakaudeksi. Richardsonin sopimus on 1-vuotinen.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoo ensimmäisen ulkomaalaissopimuksen taustoja: ”D.J. vakuutti valmennuksen ja pelaajiston hyvillä otteillaan lyhyellä visiitillään Kouvolassa. Hän on hyvä joukkuekaveri ja helppo valmennettava. Lisäksi erinomainen heittäjä joka yllätti positiivisesti allekirjoittaneen monipuolisella puolustamisellaan pelipaikoilla 1-3.”

Kouvojen ja päävalmentaja Lehtosen tavoin myös D.J. on erittäin tyytyväinen palatessaan tutulle Mansikka-ahon parketille kesätauon jälkeen: ”Tuntuu todella hienolta palata Kouvoihin ja Kouvolaan sillä edellinen parin kuukauden visiittini oli erittäin mukava kokemus. Lisäksi on mukavaa tulla takaisin tuttuun yhteisöön ja ympäristöön sillä tunnen joukkueen ja kaupungin jo entuudestaan. Tämän lisäksi joukkueelle ja minulle itsellenikin jäi viime kaudesta nälkää päästä pelaamaan pidemmälle keväälle. Viime kauden joukkueemme oli hyvä sekoitus kokemusta sekä nuoruutta ja opin lyhyessä ajassa paljon uutta niin kokeneemmilta kuin nuoremmiltakin pelaajiltamme. Joukkueemme fanit olivat viime kaudella erinomaisia ja odotankin tapaavani heitä enemmän tulevalla kaudella sillä muutaman kuukauden aikana en ehtinyt tavata niin paljon joukkueemme kannattajia kuin olisin itse halunnut. Haluankin toivottaa tässä samalla kaikille faneillemme hyvää tulevaa korisliigakautta. Se tulee olemaan kausi jota ei missään nimessä kannata missata.”

DJ pussitti viime kaudella kolmosia kovaan tahtiin pussin perälle.
DJ pussitti viime kaudella kolmosia kovaan tahtiin pussin perälle.

190-senttinen heittävän takamiehen tontilla operoiva Richardson pelasi viime kaudella korisliigassa kahteenkin eri otteeseen. Kausi alkoi Lapuan Kobrien riveissä jossa Illinoisin yliopiston kasvatti pelasi 17 ottelua reilun 16 pisteen keskiarvolla. Korisliigan piste-ennätyksensä (30p) Richardson heitti lapualaisten paidassa. Vuoden vaihteen jälkeen Yhdysvaltoihin palannut D.J. vietti kotikulmillaan hiljaiseloa vajaat kolme kuukautta kunnes kutsu kävi uudelleen korisliigajoukkueen muonavahvuuteen.

Richardson pelasi Kouvoissa maalis-huhtikuun aikana yhteensä kahdeksan ottelua pitäen sisällään kaikki kolme kevään pudotuspeliottelua Loimaan Bisonsia vastaan. Kouvojen nutussa hän nakutti keskimäärin 25 minuutin peliajalla rapiat 14 pistettä ottelua kohden. Pisteet syntyivät mainioilla keskiarvoilla kun vapaaheitot osuivat lähes 92%:n ja kahden pisteen heitot 54%:n tarkkuudella. Kolmen pisteen heitoissa Richardson oli koko liigan eliittiä sillä bonusviivan paremmalta puolelta pallo löysi korisukkaan peräti 46.5%:n tarkkuudella. Hyvän heittäjän maineessa olevan miehen vahvuudeksi voitiin laskea myös vahvat korille ajot sekä erinomainen puolustus- ja joukkuepelaaminen.

Hyvästä, tosin rikkonaisesta, viime kaudesta huolimatta D.J. tuntuu panostavan tulevaan kauteen todella kovalla kädellä. Tällä hetkellä miekkonen treenaa ehkä vielä karvan verran kevyemmin ja nauttii ansaitusta kesälomasta, mutta muutaman viikon kuluttua tahti muuttuu kertarykäyksellä: ”Olen harjoitellut jo nyt alkukesästä välillä todella kovaa saavuttaakseni sen mikä ei täysin toteutunut viime kaudella. Haluan olla yksi korisliigan parhaista pelaajista ja auttaa osaltani joukkuettamme pääsemään pidemmälle pudotuspeleissä, vaikka aina mestaruuteen asti jos kaikki palaset loksahtelevat kohdilleen. Noin 1,5 kuukautta ennen tuloani takaisin Kouvolaan alan harjoittelemaan 6-8 tuntia päivässä kuutena päivänä viikossa. Teen aamulla 3 tuntia erilaisia drillejä ja nostan painoja. Iltapäivällä heittelen vähintään 1,5-2 tuntia ja teen vielä tunnin allastreeniä. Treenien päätteeksi saunon ja venyttelen kunnolla. Uskoisin olevani hyvässä kunnossa jo preseasonilla.”

#1 pääsi yllättämään hyvällä puolustuspelaamisellaan myös Kouvojen päävalmentajan Jyri Lehtosen.

Tilanne kotimaisilla pelaajamarkkinoilla tuntuu olevan tänä kesänä useammastakin syystä tavanomaisesta varsin poikkeava. Kuinka joukkueen rakentaminen tästä jatkuu coach Lehtonen: ”Loppujen ulkomaalaisten määrä ja pelipaikat selviävät kun tiedämme joukkueen kotimaisten pelaajien koostumuksen. Meillä on valmiudet kiinnittää yksi suomalainen profiilipelaaja, mutta markkinat ovat todella arvaamattomat. Tämän hetkisellä pelaajistolla ja neljällä ulkomaalaisella pystymme pelaamaan vähintään sijoista 3-6. Yhdellä suomalaisella lisää, uskon että aloitamme kauden kolmella ulkomaalaisella.”

Kouvoilla on Richardsonin lisäksi pelaajasopimukset Ville Kauniston, Alexander Madsenin, Tuomas Hirvosen, Cedric Latimerin ja Arttu Saarijärven kanssa.