Sami Laaksosen pointit ensimmäisestä finaalista

Ensimmäinen finaali 17.5.2019 Karhu Basket – Kouvot 96-86

Ei herättänyt finaalin ensimmäinen peli lähellekään niitä tunteita kuin Vilpas-ottelusarja. Ehkä siinä oli itsellä vähän myös ekstra panosta. Oli tai ei, niin ensimmäinen karhujen kohtaaminen oli siistiä koripalloa. Voisin kuvata pelitapahtumia sanalla ”tunnusteleva”. Valmentajat hakivat heikkouksia, tunnustelivat taktiikoita ja erilaisia kokoonpanoja. Voimme siis olla varmoja, että intensiteetti tulee olemaan huomattavasti kovempi maanantaina Kouvolassa.

Tässä tärkeimmät havainnot:
  1. Kauhajoki hyödynsi hienosti korin läheisyyteen tulleet mismatchit ja ylipäätään joukkueen heittoprosentit olivat hienot.
  2. Kouvojen valmistautuminen ensimmäiseen finaaliin oli nopeaa ja tuntui, ettei joukkue ollut ehtinyt sisäistämään Kauhajoen hyökkäyskuvioita. Siihen nähden joukkue suoriutui hyvin.
  3. Karhu Basketin heittopeli oli hienoa ja erityisesti Gregory Mangano käytti heittopaikat hyödykseen tehden 30 pistettä. Sinällään tämä ei varmasti tullut kenellekään yllätyksenä ja tämä on varmasti ottelusarjan kannalta yksi tärkeimmistä asioista, jonka Kouvot haluaa jatkossa eliminoida.
  4. Thomas Gipson III, Tuomas Hirvonen ja Jeremy Morgan olivat Kouvojen terävimmät. Hieman askel vielä painoi koko joukkueella Vilpas-sarjasta, mutta finaalisarja on vasta alussa.
Tästä jatketaan maanantaina. Odotettavissa on, että tempo sekä varmasti myös pelaajien tunnetaso tulee nousemaan huomattavasti. Sitä odotellessa, nautitaan aurinkoisesta viikonlopusta. Nähdään maanantaina Lumon Areenalla.
********************************************************************************************************************
Ottelu tilastot ja lehdistötilaisuus. Toinen finaali maanantaina 20.5. Lumon Areenalla. Ennakoliput myy Ticketmaster.
Kuva: Mikko Pitkänen