SAMI LAAKSOSEN POINTIT KOLMANNESTA FINAALISTA

22.5.2019 Karhu Basket – Kouvot 85-78

Kolmas peli pelattu ja taas nähtiin erilainen ottelu kuin kaksi aiempaa. Nyt Kauhajoen illassa Kouvoilta hiukan unohtui, että antaa pallon tehdä työn. Palloa tuputettiin paljon korin alle ja hyvin usein se sinne jäi. Liekö syynä ollut se, ettei pallottomat pelaajat liikkuneet tarpeeksi vai mikä oli. Seuraavassa neljännessä ottelussa tämä tulee olemaan yksi merkittävä kysymys. Lisäksi merkittävää oli, että Karhu Basket lisäsi ajoittain vauhtia merkittävästi.

Tässä havainnot:

1. Kouvot osoitti edelleen, että mahdollisuudet vierasvoittoon ovat erinomaiset. Nyt hyökkäys pysähtyi muutamaan otteeseen todella pahasti. Isojen miesten on yksinkertaisesti vain löydettävä heittäjät.

2. Tuomas Hirvosen pleijarivire on loistava ja se on todellinen ilo. Myös Thomas Gipsonin esitys oli hyvä, vaikka välillä palloa kannattaa pelata myös sisältä ulos. Mies on kun on vielä todella hyvä syöttäjä.

3. Karhu Basketin Cameron Jones oli jälleen jäätävä. Mies viimeistelee laajalla repertuaarilla kylmän rauhallisesti. Bojan Sarcevic pelasi parhaan pelinsä finaalisarjassa ja Christopher McKnight paini kiitettävästi Gipsonin kanssa. Varsinkin Jonesin vartiointiin on kiinnitettävä paljon huomiota.

4. Kouvot tekee hienoa tarinaa ja kaikki on tosiaan vielä auki. Perjantaina tarvitaan jokainen hallille kannustamaan kotijoukkue voittoon. Tällöin saataisiin vielä ainakin yksi kotipeli hienolle Lumon Areenalle ja jatkoa tälle hienolle finaalisarjalle.

Taistelu jatkuu.

Neljäs finaali perjantaina 24.5. Lumon Areenalla klo 18.15. Liput myy Ticketmaster.

Kuva: Mikko Pitkänen