Sarjakärki nollasi Kouvot

Harvoin on Kouvot (6/5) jäänyt kotiluolassaan 59 pisteeseen. Lähes yhtä harvoin on sarjapisteet haettu Kouvolasta 69 pisteellä. Keskiviikon korisliigakierroksella toteutuivat nämä molemmat kun vajaamiehinen Vilpas Vikings tuli ja voitti ottelun pistein 59-69 (33-39).

Kouvot johti ottelua kerran, tilanteessa 3-2. Sen jälkeen ottelun piikkipaikalla viihtyi vierasjoukkue Vilpas Vikings. Kouvot onnistui viidellä onnistuneella kolmosellaan pysymään menossa mukana avauskympin (20-23), mutta sen jälkeen ero alkoi kasvamaan. Puoliajalle lähdettiin kuitenkin vielä melko tasaisista asetelmista (33-39).

Kolmas Jakso (9-20) ratkaisi lopulta koko ottelun. Kouvojen hyökkääminen oli kuin juoksuhiekassa rimpuilua, onnistumiset olivat todella harvassa. Vilpas kiitti ja pelasi viilipyttymäisen rennosti. Suurimmillaan vierasjohto kävi 19 pisteessä (40-59) juuri ennen kolmannen jakson loppua. Viimeinen jakso ei tuonut mitään uutta markkinoille. Kouvot onnistui lopussa hieman nipistämään eroa pienemmäksi, mutta missään vaiheessa kotijoukkue ei enää päässyt taistelemaan voitosta. Lopputulos 59-69 (33-39) ja kaksi sarjapistettä Saloon.

Kouvojen laituri Vili Nyman: ”Vilpas onnistui täysin suunnitelmassaan saada meidän hyökkäyspeli staattiseksi. Meidän hyökkääminen meni todella paljon 1vs1 -haastamiseksi eikä me jaksettu esimerkiksi katsoa palloscreenissä kaikkia optioita läpi. Paljon otettiin vaikeita heittoja kättä ja vaikka kahta kolmea puolustajaa vastaan. Tätä on nyt jatkunut 4-5 peliä. Me ollaan puhuttu siitä ja me tiedetään ne ongelmat hyökkäyspäässä, mutta ei olla saatu siirrettyä asioita treeneistä kentälle. Se on vain saatava myös peleihin.”

Illan kuva, 1vs1 tai 1vs3 -hyökkäys eikä mustapaitoja hyökkäyslevypalloissa. Silas Melson (20/6) oli kotijoukkueen ainoa kaksinumeroisille pisteille yltänyt pelaaja.

Hyökkäyspään toteuttaminen, se sama murheen kryyni joka useassa edellisessäkin ottelussa on kangerrellut, se vaivasi edelleen kotijoukkueen tekemistä. Pallo ei liiku, miehet eivät liiku, pallo jää käsiin ja hyökkäysaika hupenee, huono hyökkäyspään ratkaisu joka samalla heijastuu pakostakin pakkipäähän. Sama on vaivannut kahdessa Karhu -tappiossa ja edellisessä kotitappiossa BC Nokiaa vastaan.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Vilpas toteutti erittäin hienosti heidän puolustussuunnitelmaa. Hyökkäyspää oli meille tänään erittäin haastavaa. Kaikkea erilaista siihen kokeiltiin, mutta tuntui ettei oikein mikään toiminut. Pääjuttu siinä oli se, että saatiin ensimmäinen syöttö ulos ja sitten se toinen nopea syöttö joka avaisi sen edun, niin sitä ei pystytty kovin usein tässä pelissä antamaan. Alussa yritettiin kovasti mennä sisään, ei päästy sinne. Sitten yritettiin lähteä haastamaan kaarelta eikä sekään onnistunut. Tänään ei pystytty vastaamaan Salon puolustuksen toteutukseen.”

Joukkueidensa parhaina pelaajina palkittiin Kouvojen Silas Melson ja Vilppaan Jamuni McNeace (15/7). Makeimman pelaajan palkinnot menivät kotijoukkueen Vili Nymanille ja vieraiden Henri Kantoselle (15/5).

Kouvot: Silas Melson 20/6/2, Duke Shelton 8/11/1/1r/1t, David Gonzalvez 8/3/3/1r, Teemu Knihtinen 6/2/1/1r, Tomi Lommi 5/0/1r, Derrick Barden 4/4/1/1r, Vili Nyman 4/2/1r/2t, Severi Kaukiainen 4/1/1/1r ja Mika Nuolivirta 0/0.

Kuva: Niko Toivonen