Severi Kaukiainen jatkaa Kouvoissa

Kouvot ja Severi Kaukiainen ovat allekirjoittaneet jatkopahvin (1v) tulevalle kaudelle. Kaukiaiselle tuleva kausi on jo neljäs kouvopaidassa. Lisäksi Kouvot on tehnyt pelaajasopimuksen (1+1v) Aapeli Syrjämäen kanssa.

21-vuotias Severi Kaukiainen on pelannut Korisliigaa viiden kauden aikana yhteensä 156 ottelua, näistä 132 Kouvojen riveissä. Viiden kauden aikana Kaukiainen on viimeistellyt keskimäärin 5.4 pistettä, 1.3 levypalloa ja 2.0 syöttöä ottelua kohden. Viime kausi oli 185-senttisen takamiehen tehokkain: 8.8/2.1/4.0. Kaukiainen on pelannut kouvoaikanaan myös 35 ottelua miesten 1 divisioona A:ssa tehoin 12.4/3.3/4.7. Kaukiainen on saavuttanut Kouvoissa miesten sarjan SM hopeaa keväällä 2019.

Kuva: Tuomo Tulokas

Severi Kaukiainen jatkostaan Kouvoissa: ”Hyvä fiilis jatkaa Kouvoissa. Kouvolassa on tullut kehitystä tasaisesti ja tavoitteena on kehittyä edelleen, uskon että juuri Kouvot on paras paikka siihen.”

”Terveisiä Kouvojen kannattajille, pysytään terveinä ja toivotaan, että ensi kausi saadaan normaalisti käyntiin. Tällaisten aikojen keskellä muistaa, että urheilu on parasta paikan päällä” – Kaukiainen jatkaa.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja Severistä: ”Erittäin hienoa, että Severi jatkaa meillä. Kyseessä on hyvin harjoitteleva fiksu nuori mies jonka uskon ottavan pelillisesti ison askeleen eteenpäin ensi kaudella.”

Aapeli Syrjämäki, 21, siirtyy Kouvoihin HBA-Märskyn riveistä. 214-senttinen sentteri pelasi HBA:ssa 1 divisioona A:ta kolmen kauden aikana yhteensä 52 ottelun verran. Parhaalla kaudellaan (2018-2019) Hyvinkään Pontevan kasvatti tilastoi 8.2 pistettä ja 4.9 levypalloa keskimäärin 17 minuutin peliajalla. Viime kauden tehot 7.6/3.2/1.1 syntyivät pari minuuttia pienemmällä peliajalla. HBA oli reilu kuukausi sitten päättyneellä kaudella sarjansa selkeä ykkönen häviämättä kaudella otteluakaan (21/0).

Kuva: Terhi Vikström

Tuomas Oja Aapelista: ”Aapeli on mielenkiintoinen iso pelaaja jolla on potentiaali korkealla. Laadukkaan jokapäiväisen toiminnan ja harjoittelun kautta hänellä on mahdollisuus ottaa isojakin askeleita kohti omaa huipputasoaan.”

Kouvojen pelaajasopimukset tulevalle kaudelle: Teemu Knihtinen, Vili Nyman, Severi Kaukiainen, Oscar Storgård, Joel Mäntynen, Henri Permanto, Kalle Kalin, Ilmari Toikkanen ja Aapeli Syrjämäki.