Sitkeä Kouvot taipui kolmannessa ottelussa

Kouvot pelasi kolmannessa puolivälieräottelussa Töölön Kisahallilla kolme hyvää jaksoa, mutta kun yksi epäonnistui totaalisesti, pääsi kotijoukkue Seagulls juhlimaan voittoa pistein 82-73 (42-19). Voitollaan Seagulls siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon ja sarja on ensi kertaa katkolla sunnuntaina Kouvolassa.

Ei ole Kouvoilla helppoa kevään tärkeimpiä pelejä pelatessa, ei todellakaan. Joukkueen ykköspelintekijä Tuomas Hirvonen ja läpimurtokauttaan korisliigassa pelannut nuorten maajoukkuemies Teemu Knihtinen ovat olleet loukkaantuneena sivussa kaikista kolmesta ottelusta. Joukkueen johtava sentteri Thomas Gipson on käytännössä ollut sivussa kahdesta viimeisestä ottelusta. Jamie Skeen ja Ville Kaunisto ovat joutuneet koville, ja isoille minuuteille, Täystuhon ollessa sivussa, mutta kaksikko on pelannut upeasti. Kouvot on pelannut kaksi viimeistä otteluaan, jotka ovat päättyneet niukkoihin tappioihin, ilman kärkiseitsikon kolmea pelaajaa joista kaksi on ollut koko kauden avausviisikossa. Samaan aikaan kaikki runkosarjakohtaamiset voittanut Seagulls porskuttaa täydellä miehistöllään. Tästäkin huolimatta kolmen pelatun ottelun jälkeen tilanne on 2-1 ja koriero Kouvoille vain -11.

Miten tämä on ollut mahdollista? Kentällä esiintyneet pelaajat ovat antaneet kaikkensa ja se ikävä kyllä näkyy välillä bensan loppumisena. Toinen merkittävä, ainakin yhtä suuri tekijä on nuorten pelaajien huikea onnistuminen. Arttu Saarijärvi on pelannut kolme hienoa ottelua. Kaikki Jatke Areenalla perjantaina olleet muistavat vielä pitkään Severi Kaukiaisen joka toi Kouvot mukaan voittotaisteluun 20 pisteen takaa. Vili Nyman on kasvanut kevään ja lyhyen pudotuspelivaiheen aikana miesten mittoihin. Valtteri Leino pussitti kaksi upeata kolmosta pussiin tämän päivän ottelun kirivaiheessa. Ilmari Toikkanen esiintyi viimeisessä ottelussa hyvin aina lievään loukkaantumiseensa asti. Edellä mainittu viisikko pelasi valtaosan kuluvaa kautta Korikouvojen riveissä 1.divisioona A:ta. Nyt vastassa on yksi korisliigan taalajoukkueista.

Mutta mennään itse perjantain matsiin. Koska Helsingistä ei ollut saatavissa minkäänlaisia tilastoja, ei siis minkäänlaisia, tulee ottelun kuvaelma suoraan allekirjoittaneen hauraasta muistista, Fanseatin lähetyksestä ja Twitterin saloista poimittuna.

Ensimmäinen jakso (12-12) oli molemmilta hermostunutta pelaamista ja Kouvot pysyi hyvin pelissä mukana. Kouvojen upea fanijoukko lyö jälleen kotijoukkueen kannustajat katsomon puolella ja sama tahti jatkuu täydet 40 minuuttia. Job well done!

Toinen jakso (30-7) ratkaisi kolmannen ottelun kohtalon. Seagulls lisäsi vauhtia ja pääsi juoksemaan nopeita. Lisäksi heitot upposivat unelmatarkkuudella sisään. Kouvojen muutamalla avainpelaajalla alkoi bensa muuttua höyryksi. Kouvojen konsepti ei pysynyt kunnolla kasassa. Puoliajalle lähdettiin Seagullsin 23 pisteen johdossa (42-19).

Kolmas jakson (27-27) alku oli hetken tasaista kunnes Seagulls nykäisi kotijohdon 30 pisteeseen. Fanseatin selostajan ihmetellessä miten Kouvot voi olla tänään näin huono ja lopputuloksen muodostuessa rumaksi, aloitti parjattu joukkue kuitenkin nousun kohti parrasvaloja. Lopulta viimeiselle jaksolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa edelleen samaisella 23 pisteellä (69-46).

Neljäs jakso (13-27) osoitti jälleen mistä Kouvot ja sen siipirikkojoukkue on tehty. Pikku hiljaa ero alkoi kaventua ja Seagullsin puolella liikettä tuntui välillä olevan enemmän penkin päässä kuin kentällä. Kouvot kuroi eroa kiinni järjestelmällisesti aina loppusummeriin asti, mutta hyvästä taistelusta huolimatta eroa jäi silti Seagullsin hyväksi yhdeksän pistettä (82-73, 42-19).

Sarja jatkuu sunnuntaina Kouvolassa jolloin laitetaan All In ja lähdetään hakemaan sarjan tasoittavaa voittoa. Mahdollinen viides ottelu pelataan tiistaina Helsingissä. Kiitos jo tässä vaiheessa loistavalle kotiyleisölle, sunnuntaina meidän kaikkien pitää olla parhaimmillamme, joukkueen ja kotiyleisön. Matka jatkuu.

Parhaimpina pelaajina palkittiin Seagullsin Tuukka Kotti ja Kouvojen Jamie Skeen.

EDIT: Kello 21:42. Tilastot ilmestyneet, kirjataan henkilökohtaiset pisteet alle koska pelaajat sen ansaitsevat. Muutoin raportti alkuperäisessä muodossaan.

Seagulls: Tuukka Kotti 23/13/9/1r, Jermaine Marshall 20/6/6/2r, Timo Heinonen 13/2/4, Antti Kanervo 8/4/2/1r, Remy Abell 7/5, Melsahn Basabe 6/2/1, Michael Caffey 5/3/4/1r, Alex Vaenerberg 0/4/1/2r ja Antti Niskanen 0/3/1t.

Kouvot: Jamie Skeen 19/7/1/1r/1t, Ville Kaunisto 12/10/1r/2t, Drew Brandon 12/2/5/3r, Arttu Saarijärvi 11/3/1, Valtteri Leino 6/0, Wayne Bernard 5/2/2/2r, Severi Kaukiainen 4/2/3/1r, Vili Nyman 2/4/3 ja Ilmari Toikkanen 2/2.

Jaksot: 12-12, 30-7, 27-27, 13-27 (Twitteristä poimittu)

Kuvat: Legendaarinen kiertuekuvaaja Mikko MJ Pitkänen