SUEK tehnyt päätöksen Jacoby Armstrongin tapauksessa

Suomen urheilun eettinen keskus ry (SUEK) on määrännyt kaudella 2020-2021 Kouvoja edustaneen Jacoby Armstrongin 16 kuukauden urheilun toimintakieltoon. Armstrongin Korisliigan ottelussa Kouvolassa 4.11.2020 antama näyte sisälsi urheilussa kiellettyä ainetta. Jacoby Armstrongin urheilun toimintakielto päättyy 26.3.2022.

SUEKin näkemyksen mukaan Jacoby Armstrong ei syyllistynyt tahalliseen dopingrikkomukseen. Urheilija on uskottavasti selvittänyt, mistä kielletty aine on hänen elimistöönsä tullut. Hän ei ole hyötynyt kielletyn lääkeaineen käytöstä, jonka puolesta puhuu se, että hän sai erivapauden siihen myöhemmin. Armstrong on myös ilmoittanut dopingtestitilanteessa käyttämänsä lääkityksen ilmoittaa SUEK tiedotteessaan.

Jacoby Armstron pelasi Kouvojen paidassa kuusi Korisliigaottelua tehden niissä 14.8 pistettä ja raapien 6.2 levypalloa ottelua kohden. Kuva: Ville Vuorinen.

”Pelaajaa ohjeistettiin joukkueen lääkärintarkastuksessa, mutta jostakin syystä tämän lääkkeen käyttö ei tullut pelaajan toimesta ilmi. Emme siis pystyneet tekemään vaadittua selvitystä SUEK:lle etukäteen ohjeiden mukaisesti. Jälkikäteen erivapaus myönnettiin, joka osoitti, ettei Jacobyn rikkomus ollut tahallinen vaan harmillinen huolimattomuus. Hän on käyttänyt lääkettä jo pitkään ja aikaisemmin ulkomailla pelatessaan oli oppinut väärän käytännön ilmoitusvelvollisuudesta.”, kommentoi Kouvot ry:n puheenjohtaja Sami Laaksonen.

Kouvot kiittää Jacoby Armstrongia vahvasta panoksesta syyskaudella ja toivottaa pelaajalle mitä parhainta jatkoa urallaan.