Täystuho palaa Kouvolaan

Kouvot on solminut kauden loppuun ulottuvan pelaajasopimuksen tutun miehen kanssa kun sentterin paikalla viihtyvä 201-senttinen voimapesä Thomas Gipson III palaa joukkueen paitaan. Gipson on Jatke Areenan katsojille tuttu pelaaja jo menneiltä vuosilta sillä uusin sopimus tuo sentterin Kouvolaan jo kolmannen kerran.

Kun tuttu mies oli vapaana niin asiat liikahtivat nopeasti – Jyri Lehtonen

26-vuotias Thomas Gipson on aikaisemmin pelannut Kouvoissa kausilla 15-16 ja 17-18 yhteensä 92 ottelua. Ensimmäinen Kouvolan visiitti päättyi ikimuistoisesti mestaruusjuhliin. Vajaassa sadassa ottelussa Gip on viimeistellyt keskimäärin 14.5 pistettä ja napannut 8.7 levypalloa ottelua kohden. Jälkimmäisellä kaudella korinalusjärkäleen tehot olivat 16.3/9.4/2.5 teholukeman osoittaessa 20.2.

Dallasissa syntynyt ja siellä edelleen asuva Thomas Gipson on pelannut Suomen lisäksi ammattilaisena Meksikossa, Ranskassa, Ukrainassa ja Panamassa. Kauden 2018-2019 Gipson aloitti Turkin toiseksi ylimmällä sarjatasolla (Karesi Spor, TBL) jossa hän viimeisteli 12 pelaamassaan ottelussa tehot 18.9/9.2/2.3 keskimäärin 26 minuutin peliajalla. Turkissa sentteri pelasi viimeisen ottelunsa joulukuun lopulla.

Thomas Gipson III paluustaan tuttuun kouvopaitaan: ”Tuntuu erittäin hyvältä tulla Kouvoihin nyt jo kolmatta kertaa urallani. Minä ja vaimoni olemme molemmat erittäin innoissamme paluusta Kouvolaan. Odotan joukkueemme etenevän pudotuspeleihin ja sen jälkeen tavoitteena on vain mestaruus. Haluan kiittää seurajohtoa, valmennusta ja fanejamme mahdollisuudesta pelata teille ja teidän edessänne jälleen kerran.”

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Meillä on kauden aikana ollut vaikeuksia fyysisiä kärkijoukkueita vastaan korin läheisyydessä. Lisäksi Ilmari Toikkasen loukkaantuminen vaikeuttaa tätä tilannetta. Jos haluamme oikeasti pelata TOP 4 -sijoituksesta, on meidän reagoitava.”

”Kun tuttu mies oli vapaana niin asiat liikahtivat nopeasti. Pelitavallisesti siirrymme varmasti enemmän kohti viime kauden pelitapaamme jossa palloa toimitetaan hyökkäysten alussa sisään Thomas Gipsonille ja Brian Asburylle.” – Lehtonen jatkaa.