Thomas ”Täystuho” Gipson III is back

Kouvot on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen tutun järkäleen kanssa kun seuran toistaiseksi viimeisen mestaruusjoukkueen (-16) väkivahva 24-vuotias sentteri Thomas ”Täystuho” Gipson III tekee vuoden tauon jälkeen paluun tuttuun kouvopaitaan. Edellisellä Suomen visiitillään 201-senttinen Gipson tehtaili 52 pelaamassaan ottelussa keskimäärin 13.2 pistettä ja 8.1 levypalloa ottelua kohden mainiolla 15.4 teholukemalla. Gipsonin tulon myötä Kouvojen ulkomaalaiskvartetti Korisliigakaudelle 2017-2018 on valmis seuran kiinnitettyä aiemmin kesän aikana riveihinsä takamiehet Wayne Bernardin (190cm/35v) ja James Sinclairin (190cm/24v) sekä ison laitahyökkääjän Jamie Skeenin (203cm/29v).

Thomas Gipson pelasi täydet neljä vuotta Kansas Staten yliopistojoukkueessa (131 ottelua; 9.4/5.3) ja saapui rookie-pelaajana Kouvolaan syksyllä 2015. Yhdeksän kuukautta myöhemmin ensimmäisen ammattilaiskautensa pelannut Gipson nosteli legendaarista pantteri-patsasta Kouvolan Lumon Areenalla 3733-päisen ennätysyleisön edessä. Mestaruustomun hälvettyä Kouvolan jalkakäytäviltä Gipson suuntasi tiensä Meksikoon jossa hän ehti pelata vielä pääsarjajoukkue Trigueros de Obregonin (CIBACOPA) riveissä 14 ottelua tehoin 12.6 pistettä ja 10 levypalloa.

Seuraavaksi kaudeksi Thomas Gipson siirtyi Ranskan pääsarjajoukkue Chalon-Sur-Saone (LNB Pro A) paitaan jonka kokoonpanossa vyölle kertyi kahdeksan runkosarjaottelua (2.9/3.4) ja neljä EuroCup-ottelua (3.5/5.8). Loppukaudeksi Gipson siirtyi sarjaporrasta alemmas Boulazac Basket Dordognen (LNB Pro B) joukkueeseen. Gipson pelasi Boulazacissa yhteensä 22 ottelua (6.0/4.3) kruunaten kauden jälleen mestaruuteen. Thomas Gipson palaa näin Kouvolaan kahden mestaruuden miehenä.

Lauantaina Suomeen saapunut Thomas Gipson: ”Odotukseni tulevalle kaudelle ovat periaatteessa samat kuin viimeksi ollessani täällä. Haluan olla johdattamassa joukkuettamme jälleen yhteen mestaruuteen. Tuntui todella hienolta palata kaupunkiin jonka tunnen hyvin jo entuudestaan. Kaipasin joukkueen faneja ja staffiamme todella paljon. Jyrin (Lehtonen), Antin (Hurri) ja Juhon (Kailio) avulla  ja opastuksella haluan nousta liigan parhaiden pelaajien terävimpään kärkeen. Henkilökohtaisesti haluan tulevalla kaudella tilastoida keskiarvokseni tupla tuplan. En ole täällä tehdäkseni pelkästään itsestäni paremman pelaajan vaan yritän auttaa myös joukkuekavereitani kehittymään kaikin keinoin.”

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Seuran kannalta on hienoa, että Thomas Gipson palaa Kouvoihin. Hän oli iso palanen mestaruuskaudellamme ja toi tarvittavaa fyysisyyttä joukkueeseemme. Kauden jälkeen jäi olo, että olisimme voineet tehdä valmennuksellisesti asioita paremmin hänen kohdallaan ja nyt meillä on mahdollisuus korjata aikaisemmat virheet. Tiedän että hän pystyy pelaamaan jopa paremmin kuin edellisellä visiitillään. Kolmikko Gipson – (Ville) Kaunisto – (Jamie) Skeen muodostaa sarjan kookkaimman etukentän. Joukkueestamme koostui normaalia isokokoisempi ja siinä on valmennusjohdollemme hyvä haaste adaptoitua pelitavassamme.”