Toeaina palaa Kouvottariin

Kouvottarien pelaajarungon rakentaminen aloitetaan erittäin mieluisella uutisella, kun viime kaudella joukkueen väreissä ihastuttanut 185-senttinen Sarah Toeaina, 24, palaa Kouvolaan kaudeksi 2021–22.

Havaijin yliopiston kasvatti esiintyi viime kaudella naisten Korisliigassa kovilla tilastoilla, kun runkosarjan 27 ottelussa keskiarvoiksi muodostui 23.4 pistettä ja 10.6 levypalloa. Puolivälierissä otteet vielä paranivat, kun kahdessa ottelussa keskiarvot olivat 24 pistettä ja 13.5 levypalloa. Puolivälierissä Toeaina kellotti keskiarvolta huimat yli 43 minuuttia peliaikaa.

Kovat keskiarvonsa Sarah upotti hyvällä tarkkuudella, kun kakkoset upposivat 54.8%, kolmoset 42% ja vapaaheitot 75.3% tarkkuudella. Sarjan pistetilastossa sentteri oli toinen ja levypallotilastossa kuudes. Toeainan kovin pistenoteeraus oli 38 pistettä EBT:tä vastaan tammikuun alussa, yli 25 pistettä Sarah viimeisteli yhteensä 12 ottelussa.

Ennen Suomeen saapumistaan Toeaina pelasi Isossa-Britanniassa sekä Ruotsissa. Iso-Britannian pääsarjassa Sheffield Hatterissa hänet palkittiin koko sarjan parhaana pelaajana.

Sarah Toeaina paluustaan Kouvolaan:

Jatkosopimus Kouvottarien kanssa oli minulle vahva optio ajatellen kautta 2021–22. Aikani Suomessa oli mahtavaa ja odotan innolla pääsyä takaisin pelikentille. Olen kiitollinen Kouvottarille tästä mahdollisuudesta palata ja viime kaudesta meillä jäi hampaankoloon. Kesän aikana pyrin parantamaan omaa peliäni ja sitä kautta auttamaan joukkuetta parhaani mukaan. En malta odottaa paluuta joukkueen ja staffin pariin, nähdään pian Kouvola!”

Kouvottarien päävalmentajana jatkava Joonas Frimodig oli luonnollisesti mielissään tutun vahvistuksen paluusta Kouvolaan:

”Hienoa, että Sarah päätti jatkaa toisen kauden meillä. Kyseessä on päättyneen kauden top3 pelaaja, joten tämä on luonnollisesti iso sopimus Kouvottarille. Sopimus kertoo myös, että asiat kentän ulkopuolella toimivat hyvin, kun amerikkalaisvahvistus haluaa palata. Tästä kuuluu iso hatunnosto taustaryhmälle ja joukkueen staffille.”

Kouvottarien sopimukset kaudelle 2021–22: Sarah Toeaina

Valmennus: Joonas Frimodig & Reetta Piipari

Teksti Santtu Tuviala