Kouvot on solminut ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen 181-senttisen Tuomas Hirvosen kanssa. Tumppi on Kouvoille ja kouvolalaisille hyvin tuttu pelaaja sillä nuorimies on pelannut kotikaupunkinsa korisylpeyden paidassa jo peräti 284 pääsarjaottelua. Sama pätee tietysti myös toisin päin, Hirvonen tuntee Kouvojen pelitavan ja korit kuin omat taskunsa. Viime kaudella Hirvonen pelasi ensimmäistä kertaa urallaan Kouvolan ulkopuolella takamiehen edustaessa sarjaan noussutta Lahti Basketballia.

Tuomas Hirvonen, 24, aloittaa syksyllä jo kymmenennen kautensa kotoisessa Korisliigassa. Viimeiset seitsemän kautta Hirvonen on kuulunut joukkueensa vakiokokoonpanoon ensimmäisen kahden kauden tuodessa 14 ottelun verran pääasiassa kokemusta. Viimeiset kaudet liukas takamies on vastannut joukkueensa pelin johtamisesta kentällä.

Hirvonen voidaan lukea nuoresta iästään huolimatta jo Korisliigan konkareihin: yhdeksän kautta, 318 ottelua, peliaika keskimäärin lähes 26 minuuttia ottelua kohden. Hirvosen ura on ollut mukavan nousujohteinen. Kahdesti viimeisestä kolmesta kaudesta takamies on heittänyt keskiarvoikseen kaksinumeroiset pisteet. Koko uran tilastorivikin on komea: 8.3 pistettä, 2.3 levypalloa ja 3.5 syöttöä ottelua kohden.

Tuomas Hirvonen paluustaan tuttuun pelipaitaan: ”Kotiin on aina kiva palata. En malta odottaa, että näemme taas pian Manskarilla, toivottavasti ette tekään.” Kuva: Niko Toivonen

Tilastojen valossa Hirvosen toistaiseksi tehokkain kausi osuu kaudelle 2017-18. Peräti 35 minuuttia ottelua kohden kellottanut syöttökone tehtaili tilastorivin 12.8/2.6/6.4/1.1r teholukemalla 12.4. Viimeisen neljän kauden syöttökeskiarvokin on komea 4.7. Viime kausi Lahdessa sujui niin ikään hyvillä 11.2/3.2/4.7 tehoilla. Hirvonen oli joukkueensa ykkönen syötöissä ja kotimaisten pelaajien ykkönen pisteissä. Peliaikaa kertyi joukkueesta eniten , hieman yli puoli tuntia matsia kohden.

Tuomas Hirvonen on ehtinyt saavuttaa vuosien saatossa myös menestystä ja pokannut kahdesti kaulaansa kultaisen mitalin. Ensimmäinen tuli kaudella 2013-14 jolloin Kouvot voitti 19-vuotiaiden poikien mestaruuden. Samalla kaudella Hirvonen valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi. Jälkimmäinen kultamitali on vuosimallia 2016 jolloin Kouvot voitti Korisliigan mestaruuden. Molemmissa joukkueissa Hirvonen on voittanut myös hopeaa, 19-vuotiaissa pojissa keväällä -13 ja miesten edustusjoukkueessa kauden 2018-19 päätteeksi. Hirvosella on vyöllään yhteensä 109 maaottelua niin nuorten joukkueissa kuin haastajamaajoukkueessakin.

Tuomas Hirvonen tunnelmistaan paluun varmistuttua: ”Kotiin on aina kiva palata. Sen mitä olen ollut mukana harjoituksissa niin treenaaminen näyttää hyvältä ja kaikilla on halu kehittyä. Mikä voisi olla parempi paikka ottaa seuraava askel uralla. Innolla odotan jo seuraavan kauden alkua.”

”Tulevan kauden tavoitteena on tosiaan ottaa omassa pelaamisessa askel jos toinenkin eteenpäin. Ensinnäkin johtajuus on vietävä seuraavalle tasolle ja siinä samalla kehitettävä taidollisia asioita kuten heittoa ja viimeistelyä. Suurempana tavoitteena on auttaa joukkue mahdollisimman pitkälle ja hyvällä pelaamisella ansaita tulevaisuudessa paikka ulkomaille.” – veistelee Hirvonen lyhyen ja pidemmän aikavälin tavoitteitaan.

Kuvassa kaksi Kouvojen hyökkäystä aikanaan johtanutta kapellimestaria. Etualalla viilettävä Tuomas Hirvonen palaa tulevaksi kaudeksi Kouvojen rosteriin, kausi tulee olevaan Tumpille jo yhdeksäs edustusjoukkueen paidassa. Kuva: Tuomo Tulokas

Kausi Lahdessa oli Hirvoselle positiivinen kokemus: ”Ensimmäinen kausi ulkopaikkakunnalla on aina hyvä kehittymisen paikka, asioita tehtiin eri tavalla mihin olin tottunut. Se oli hyvästä, saa näkökulmaa erilaisiin harjoitteisiin ja tekniikoihin.”

”Paljon terveisiä kaikille Kouvot -faneille. En malta odottaa, että näemme taas pian Manskarilla, toivottavasti ette tekään.” – Tumppi heittää lopuksi kannattajien suuntaan.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja mieluisasta paluumuuttajasta: ”Tumppi on Korisliiga-tasolla jo kova tekijä, hienoa saada joukkueeseen lisää Susijengi-tason pelaajia.”

Kouvojen pelaajasopimukset kaudelle 2020-2021: Teemu Knihtinen, Vili Nyman, Severi Kaukiainen, Ilmari Toikkanen, Oscar Storgård, Henri Permanto, Aapeli Syrjämäki, Jacoby Armstrong (USA), Joel Mäntynen, Antonio Ballard (USA), Valtteri Leino, Kalle Kalin, Veeti Helakorpi ja Tuomas Hirvonen.