Tuomas Ojasta Kouvojen uusi päävalmentaja

Kouvot on tehnyt sopimuksen 33-vuotiaan Tuomas Ojan kanssa. Ojasta tulee Kouvojen miesten edustusjoukkueen uusi päävalmentaja Jyri Lehtosen siirtyessä sivuun kuluvan kauden päättyessä. Oja siirtyy Kouvoihin Seagullsin apuvalmentajan tehtävästä. Ojan sopimus on mallia 1+1 vuotta.

Kouvot on yksi Korisliigan perinteikkäimpiä organisaatioita – Tuomas Oja

Nuoresta iästään huolimatta Tuomas Oja on toiminut jo useita vuosia valmentajatehtävissä eri sarjatasoilla. Junioreita Oja on valmentanut kasvattajaseurassaan Hyvinkään Pontevassa ja Järvenpään Koripalloseurassa. Naisten Korisliigassa Oja on toiminut HoNsU:n valmennusringissä kausilla 2010-2014, joista kaksi viimeistä päävalmentajana. Hän on ollut mukana myös naisten maajoukkueen valmennusryhmässä (2015) ja toiminut päävalmentajana kaksi edellistä kesää alle 18-vuotiaiden naisten maajoukkueessa.

Korisliigassa Tuomas Oja on toiminut Kataja Basketin (2014-2018) ja Helsinki Seagullsin (2018-2019) apuvalmentajana. Katajassa Oja oli voittamassa kahta SM-kultaa (2015 ja 2017). Lisäksi Ojan palkintokaapista löytyy SM-hopeamitali omalta pelaajauralta Namika Lahden paidassa (2007).

Ensimmäiseen pestiinsä päävalmentajana miesten pääsarjatasolla valmistautuva Tuomas Oja: ”Aloitan Kouvoissa oikein positiivisella mielellä. Kouvot on yksi Korisliigan perinteikkäimpiä organisaatioita ja he ovat viimevuosina profiloituneet pelaajien kehittämiseen, kuitenkin niittäen myös menestystä tämän ohella varsin mallikkaasti. Viimeisimpänä saavutuksena tietenkin suomenmestaruus kaudelta 2015-2016. Kun tällaisesta organisaatiosta tarjotaan mahdollisuutta aloittaa oma päävalmentaja-ura niin valinta ei loppujen lopuksi ollut hirveän vaikea.”

”Rekrytointi ja tulevan kauden suunnittelu aloitettiin noin 15 minuuttia sen jälkeen kun allekirjoitukset olivat paperissa. Kesältä odotan laadukasta harjoittelua ja joukkueen rakentamista. Mielestäni sarjan taso on noussut jokaisena vuotena enkä näe miksi tämä trendi olisi muuttumassa” – Oja jatkaa.

”Kouvot on aina ollut hankala vastustaja ja näihin otteluihin on aina saanut valmistautua todella huolellisesti. Lisäksi Manskarin yleisö tuo oman lisän kotijoukkueen tekemiseen ja välillä tuntuukin, että kaaren takaa heitetyistä koreista tulee enemmän kuin kolme pistettä. Odotankin innolla, että pääsen kokemaan tämän kotijoukkueen puolelta.” – päättää Oja aikaisempiin kokemuksiinsa Kouvoista.

Kouvojen puheenjohtaja Sami Laaksonen: ”Tuomas sopii loistavasti ideologiaamme, jossa haluamme edelleen kasvattaa nuorista huippupelaajia, tukea heitä urheilijauran alkumetreillä sekä menestyä Korisliigassa. Näihin tavoitteisiin Tuomas tuo valtavasti mahdollisuuksia.”

Kuvat: Ville Vuorinen ja Kataja Basket