Seuraava otteluTampereen Pyrintö — Kouvot/27.2.2019/Pyynikin Palloiluhalli

Ugandan maajoukkuepelaaja Kouvottariin

185-senttinen ugandalainen Claire Lamunu ottaa tulevalla kaudella haltuunsa Kouvottarien kolmen sekunnin alueen, paintin. Lamunu, 24, on käynyt kokemassa Yhdysvaltojen yliopistokoripallon, on edustanut maataan maajoukkueessa ja on pelannut yhden kauden ammattilaisena Euroopassa.

Claire Lamunu siirtyi vuonna 2015 Ugandan pääkaupungissa Kampalassa sijainneesta arvostetusta Makereren yliopistosta Yhdysvaltoihin Vanguardin yliopistoon. Tätä ennen hän pelasi koripalloa kotimaassaan KCCA Leopardsin (Uganda NBL) joukkueessa ollen joukkueensa tähtipelaajia.

Kaudella 2016-2017, senior -vuotenaan Vanguard Lionsin (NAIA, National Association of Intercollegiate Athletics) riveissä, pelejä kertyi 34 tehoin 22.0/12.8/2.9r. Kauden päätteeksi Claire valittiin WBCA:n (Women Basketball Coaches Association) toimesta NAIA:n vuoden pelaajaksi hänen oltuaan koko sarjassa toisena pisteissä, kolmantena levypalloissa ja ykkösenä hyökkäyslevypalloissa. Tupla tuplia Claire tehtaili kauden aikana 23. Joukkueensa pelasi myös NAIA I -divisioonan Final Fourissa, mutta ei onnistunut lopulta voittamaan mestaruutta.

Lamunu aloitti ammattilaisuransa kaudella 2017-2018 Portugalista. Hän edusti Boa Viagemin (Liga Feminina) joukkuetta pelaten sen riveissä 25 ottelua. Claire oli joukkueensa selkeä ykköspelaaja tehoilla 15.8/13.8/2.6r teholukeman osoittaessa mainiota 25.7 lukemaa. Hänet valittiin kauden päätteeksi liigan vuoden pelaajaksi sekä vuoden sentteriksi ja ulkomaalaispelaajaksi kuten myös vuoden tulokkaaksi.

Lamunu on esiintynyt myös Ugandan maajoukkueessa (The Gazelles). Viimeisimpänä hän edusti synnyinmaataan Filippiineillä järjestetyissä FIBA 3×3 World Cupissa viime kuussa. Joukkueensa sijoitus kisoissa oli 13. Ugandan kanssa samassa alkulohkossa pelasivat mm. Yhdysvallat ja Venäjä.

Toiseen ammattilaiskauteensa valmistautuva Claire Lamunu: ”Olen innoissani saadessani mahdollisuuden liittyä Kouvottariin tulevaksi kaudeksi. En ole koskaan aikaisemmin käynyt Suomessa, mutta olen kuullut siitä pelkästään hyvää, joten odotan jo kovasti pääsyä Kouvottarien ja Kouvojen seurayhteisöön. Pelaajana haluan aina tehdä parhaani ja pelata joukkueelle auttaakseni Kouvottaria saavuttamaan mahdollisimman hyvän kauden.”

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Claire on pelannut jo vuoden Euroopassa ja pärjäsi Portugalissa hyvin. Hän on pelipaikallaan liikkuva pelaaja ja juoksee hyvin kenttää, mikä on meille tärkeää. Hän on myös vahva levypallopelissä.”

Kouvottaret kaudella 2018-2019: Roosa Frimodig, Veera Välimaa, Taeler Deer, Emma Virtanen, Elli Salovaara, Tuulia Marttinen, Henriikka Vähäuski, Alisa Hermonen, Anni Mäkelä ja Claire Lamunu.

Kuvat: Vanguard University ja Final 4 Management