Vähäuski ja Blomfelt Kouvottarien ensimmäiset kiinnitykset

Kouvottaret on kiinnittänyt ensimmäiset palasensa tulevan kauden pelaajapalapeliin kun Henriikka Vähäuski ja Yasmine Blomfelt jatkavat joukkueessa. Molempien sopimus on mallia 1+1.

Henriikka Vähäuski, 18, on pelannut Kouvottarissa naisten Korisliigaa kahden kauden ajan. Viime kaudella otteluja kertyi 24 eli yhtä vaille kaikki mitä ehdittiin ennen sarjan päättymistä pelaamaan. Vajaan 15 minuutin peliajalla syntyi 3.9 pistettä ja 3.8 levypalloa ottelua kohden. Kolmoset upposivat mukavalla 32%:n keskiarvolla.

185-senttinen Vähäuski pelasi viime kaudella myös kolmen ottelun verran 19-vuotiaiden tyttöjen valtakunnallista 1.divisioonaa tehoin 22.0/15.7/3.3/2.0r/2.3t teholukeman ollessa hurja 32.3. Kaudella 18-19 sentteri viimeisteli 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa tehot 15.6/12.0/1.5r.

Kuva: Tuula Aronen

Henriikka Vähäuski: ”Tunnelmat on nyt tosi hyvät. Odotan jo innolla, että päästäisiin harjoittelemaan yhdessä. Toivottavasti pystymme joukkueena antamaan parastamme kehittyen kauden edetessä ja pyrkimään mahdollisimman hyvään lopputulokseen. Toivottavasti myös tuleva kausi sujuisi normaalisti viime kauden jäädessä kesken.”

”Kouvottarissa pystyn yhdistämään koripallon ja opiskelun hyvin. Saan valmentajilta tarvitsemaani tukea kehittyäkseni paremmaksi pelaajaksi. On myös hienoa, että kasvattajaseura tarjoaa mahdollisuuden pelata korkeimmalla sarjatasolla.” – toteaa Henkka jatkostaan Kouvottarissa.

Kouvottarien tuore päävalmentaja Joonas Frimodig Henkasta: ”Henriikka otti nuoresta iästään huolimatta viime kaudella ison roolin penkiltä tulevana isona pelaajana ja onnistui tässä varsin mallikkaasti. Henkka on kehittänyt itselleen sisäpelin lisäksi uskottavan 3 pisteen heiton mikä on monipuolistanut hänen peliään. Fysiikassa ja sivuttaisliikkeessä kaarella ollaan tehty huhtikuusta saakka töitä Ville Siparin johdolla ja uskon, että kesän jälkeen tuloksia on nähtävissä. Olen erittäin tyytyväinen Henkan jatkoon Kouvottarissa.”

Yasmine Blomfeltille, 21, viime kausi oli ensimmäinen Taret -paidassa. Yassu esiintyi 20 ottelussa keskimäärin seitsemän minuuttia heittäen tuona aikana 1.4 pistettä ottelua kohden. Yassu on pelannut naisten Korisliigaa aiemmin myös EBT:n riveissä kahden kauden ajan (15-16 ja 17-18). Jälkimmäisen kauden tehot olivat 3.8/2.1.

172-senttinen takapelaaja pelasi kauden 18-19 naisten 1.divisioonaa Capitalsissa tehoin 12.0/3.5/1.5/2.2r. Viime kaudella Yassu pelasi kaksoislisenssillä niin ikään Capitalsin riveissä yhteensä 7 ottelua (15.1/5.0/2.7/1.4r).

Kuva: Tuomo Tulokas

Yasmine Blomfelt: ”Erittäin hyvät ja odottavat tunnelmat jatkosta Kouvottarissa. Mahtavaa päästä jälleen treenaamaan ja pelaamaan tutun porukan kanssa. Tulevan kauden tavoitteena on henkilökohtaisten taitojen kehittäminen ja tietysti mitalit kiinnostavat. Entistäkin yhtenäisempi Kouvottaret ja oman roolin vakiinnuttaminen joukkueessa ovat myös toivelistalla.”

”Viime kaudella olin ensimmäistä kertaa Kouvo ja olin todella tyytyväinen koko organisaation toimintaan. Tänä vuonna tutut kuviot joten päätös jatkosta oli selkeä.” – Yassu päättää.

Joonas Frimodig Yassusta: ”Yasmine on monipuolinen hyökkäyspään pelaaja, jonka puolustuspeli otti viime kaudella askeleen eteenpäin. Yassu tulee aina treeneihin positiivisella asenteella ja tartuttaa positiivisuuden muihinkin. Olen iloinen, että hän halusi jatkaa edelleen Kouvottarissa. Uskon, että hyvällä harjoittelulla Yassulla on ainekset läpimurtokauteen naisten Korisliigassa.”