Valmentajat ja pelaajiston runko jatkavat Kouvottarissa

Kouvot on solminut vuoden mittaisen sopimuksen Kouvottarien päävalmentajana jatkavan Mika Hartosen kanssa. Joonas Frimodigin sopimus kattaa myös ensi kauden joten joukkue jatkaa tutun ja tehokkaan valmennuskaksikon alaisuudessa.

Vuoden mittaiset pelaajasopimukset ovat seuran kanssa allekirjoittaneet Kaisa Lind, Roosa Frimodig, Maria Koskinen ja Henriikka Vähäuski. Koko nelikko pelasi joukkueessa myös viime kaudella, kun Kouvottaret ylsi pääsarjatasolla historiallisesti neljänneksi.

Neljännen kautensa Kouvottarien päävalmentajana aloittava Mika Hartonen on tehnyt kolmen vuoden aikana nousujohteisesta ja  päämäärätietoista työtä joukkueen kanssa, mikä huipentui viime keväänä runkosarjan kolmanteen sijaan ja pronssipeliin Hyvinkäällä.

Hartonen jatkostaan: ”Tunnelmat ovat odottavaiset, viime kausi antoi taas uskoa tekemiseen. Joukkueen kesätreeneissä on ollut hyvä meininki. Positiivisuus ja hyvä henki ovat taas tulevan kauden aseemme. Joukkueen rakentamiseen on käytetty paljon aikaa ja energiaa, katsotaan mihin se johtaa.”

Kouvottarien monivuotinen kapteeni Kaisa Lind (31) aloittaa jo neljännen kautensa kouvolalaisryhmässä. 180-senttinen laituri tilastoi viime kaudella tehot 4.1/2.1. Yhteensä Lindillä on kokemusta pääsarjatasolta peräti 11 kauden ajalta.

Kaisa Lind: ”Jatkan Kouvottarissa hyvillä fiiliksillä, asiat hoidetaan täällä todella hyvin ja viime kaudesta jäi kokonaisuutena positiivinen fiilis. Päivittäinen tekeminen on aina hyvällä tasolla ja treeniolosuhteet kunnossa. Uuteen kauteen lähden hyvillä tuntemuksilla ja toivottavasti saadaan rosteri mahdollisimman pian kasaan.”

”Viime kaudesta jäi sen verran hampaankoloon, että ensi kaudelta tietenkin toivotaan mitalia kotiin. Myös fanit näyttivät todelliset kyntensä viime kaudella ja odotankin jo innolla syksyä, kun pääsee kotiyleisön eteen pelaamaan. Sitä ennen paiskitaan kuitenkin kesä hommia, jotta ollaan valmiita syksyllä kun kausi alkaa.” – Lind jatkaa.

Kouvottarien oma kasvatti 166-senttinen takapelaaja Roosa Frimodig (27) on pelannut ylimmällä sarjatasolla viisi kautta joista kolme viimeistä Kouvottarissa. Viime kaudella Roosa oli loukkaantuneena sivussa kolme kuukautta, tehot 24 ottelussa olivat 4.1/1.8/1.0.

Roosa Frimodig: ”Hyvillä fiiliksillä tulevaan kauteen. Viime kaudesta on hyvä lähteä jatkamaan alkanutta Taret buumia Kouvolassa. Omalta osalta aikeissa saada ehjä kausi kesästä lähtien.”

Kouvottarissa toisen kautensa aloittava Maria Koskinen (30) on pelannut korisliigassa aiemmin kaksi kautta, I divisioonassa kausia on takana kuusi. Mestaruutta Maria juhli PeKa:n paidassa kaudella 17-18. Kouvottarien riveissä 165-senttinen takapelaaja tilastoi viime kaudella tehot 5.7/1.9/1.2/1.5r.

Maria Koskinen: ”Viihdyn Kouvottarissa oikein hyvin. Motivaatio on korkealla. Tutut valmentajat ja luottamus heihin helpottivat päätöstä. Toimivaan organisaatioon ja kannustavaan ympäristöön on helppo palata. Päätös jatkaa Kouvolassa ei ollut siis vaikea. Jatkan täällä nälkäisenä ja täynnä energiaa. Toivon pystyväni auttamaan joukkuettamme menestymään tälläkin kaudella, tavoitteena se kirkkain. Olen tehnyt koko kesän valtavasti töitä sen eteen että olisin taas askeleen nopeampi, kovempi ja monipuolisempi.”

”Kiitos joukkueen fanit, teitte jatkamispäätöksestä helpompaa. Te tuotte urheilujuhlan Manskarille aina pelipäiville. Nähdään taas syksyllä ja matkataan yhdessä kenties kohti sitä kirkkainta.” – Koskinen päättää.

Kouvottarien junioripolun käynyt Henriikka Vähäuski (18) pelasi viime kaudella ylimmällä sarjatasolla 20 ottelua tehoin 1.3/1.5. Samaan aikaan 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa 183-senttinen laituri/sentteri iski mainiot tehot 15.6/12.0/1.5r teholukemalla 20.5.

Henriikka Vähäuski: ”Tunnelmat ovat hyvät ja odotan jo innolla uutta kautta. Kesäkuukaudet pitävät sisällään treenaamista ja vähän lomailua siellä välissä. Odotan että harjoittelu tuottaa tulosta ja kehityksen kautta pystyisin saamaan isompaa roolia kentällä.”

Kouvottarien pelaajasopimukset kaudelle 2019-2020: Kaisa Lind, Roosa Frimodig, Maria Koskinen ja Henriikka Vähäuski.