Viime kauden tehokuningatar jatkaa Kouvottarissa

25-vuotias Claire Lamunu jatkaa Kouvottarissa myös tulevalla kaudella. Seura solmi ugandalaisen tehopelaajansa kanssa yhden kauden kattavan jatkosopimuksen. Viime kaudella Lamunu oli naisten korisliigan TOP3 -pelaaja levypalloissa, tehokkuudessa ja kahden pisteen heittotarkkuudessa. Suomen lisäksi Lamunu on pelannut ammattilaisena Portugalissa.

Claire Lamunu on tehnyt ammattilaiskentillä kahden kauden aikana hurjaa jälkeä. 185-senttinen sisäpelaaja aloitti uransa Portugalin pääsarjassa (17-18) ollen joukkueensa selkeä ykköspelaaja tehoin 15.8/13.8/2.6r ja 25.7 teholukemalla. Lamunu valittiin tuon kauden jälkeen Portugalissa vuoden pelaajaksi sekä vuoden sentteriksi, ulkomaalaispelaajaksi ja tulokkaaksi.

Vanguardin yliopiston kasvatti siirtyi vakuuttavan tulokaskautensa jälkeen Kouvottarien paitaan (18-19). Vaikka ennakko-odotukset Lamunun suhteen olivat suuret, ei Ugandan maajoukkueenkin vakiokokoonpanon kuuluva pelaaja moisista hätkähtänyt.

Naisten korisliigan maaliskuun pelaajaksi valittu Claire Lamunu viimeisteli Kouvottarien paidassa 37 ottelussa huikeat tehot 17.2/14.2/1.7/1.4r/1.0t, teh 26.4. Tuplatuplia sentteri kirjautti peräti 28 joista seitsemän kevään pudotuspeleissä. Tällä lukemalla (28) Lamunu oli koko liigan ykkönen. Ykkönen hän oli myös hyökkäyslevypalloissa (5.4).

Claire Lamunu: ”Tuntuu upealta palata kesän jälkeen Kouvolaan ja päästä edustamaan Kouvottaria toistamiseen. Nautin suuresti viime kaudesta ja olen innoissani jo tulevasta vuodesta. Ihmiset Kouvolassa ovat oikein ystävällisiä ja he ottivat minut upeasti vastaan viime kaudella. Kuten sanoin, olen iloinen paluustani ja toivottavasti yhdessä fanien kanssa saavutamme paljon ensi kauden aikana.”

”Henkilökohtaisesti tavoitteeni on kehittää pelaamistani seuraavalle tasolle kesän ja tulevan kauden aikana voidakseni pelata monipuolisemmin ja auttaakseni joukkuettamme paremmin. Joukkueena odotan, että pystymme pelaamaan jopa parempaa koripalloa kuin viime kaudella ja mennä pidemmälle kuin viime keväänä.” – Lamunu jatkaa.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen säteili tyytyväisyyttä viime kauden tähtipelaajan jatkon varmistuttua: ”Hieno pelaaja ja hieno ihminen tulee takaisin. Claire tulee olemaan tärkeä pelaaja joukkueelle myös ensi kaudella. Naisten joukkueen taustaryhmä teki hienoa työtä tämän sopimuksen eteen, siitä kiitos heille.”

Kouvottarien pelaajasopimukset kaudelle 2019-2020: Kaisa Lind, Roosa Frimodig, Maria Koskinen, Henriikka Vähäuski ja Claire Lamunu.

Pelikuva: Matti O Koskinen