Yasmine Blomfelt Kouvottarien vahvuuteen

Helsinkiläinen Yasmine Blomfelt, 20, siirtyy Kouvottariin 1-vuotisella sopimuksella. Viime kauden Blomfelt pelasi naisten I divisioonaa Helmi Basketin riveissä olleen joukkueensa ykkönen pisteissä. Helsingin NMKY:n kasvatilla on tilillään myös 29 ottelua naisten korisliigaa.

Yasmine pelasi hyvän kauden naisten divarissa viime kaudella – Mika Hartonen

170-senttinen Yasmine Blomfelt on pelannut aikuisten sarjoissa nyt kolmen kauden ajan. Viime kauden takapelaajan tontilla viihtyvä Blomfelt pelasi Helmi Basketin paidassa I divisioonaa tehoin 12.0/3.5/1.5/2.2r. Kaksi edellistä kautta kuluivat korisliigassa EBT:n riveissä. Jälkimmäisellä Espoon kaudella tehot olivat 3.8/2.1. Kaudet 2015-2018 Blomfelt pelasi lisäksi 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjaa niin ikään EBT:ssä. Kolmessa kaudessa otteluja kertyi 46 tehoilla 15.1/6.5/2.0/1.7r.

Yasmine Blomfelt: ”Olen valmis ottamaan seuraavan askeleen korisurallani joten odotan ensi kautta jo innolla. Tulen hyvällä ja avoimella mielellä Kouvolaan. On hienoa päästä viime kaudella hyvin menestyneen joukkueen toimintaan mukaan. Ensi kauden tavoitteita ovat oman pelin kehittäminen eteenpäin seuraavalle tasolle ja pyrkiä aina parhaimpaan, jokaisessa harjoituksessa ja pelissä. Haluan myös löytää paikkani uudessa joukkueessa ja tulla osaksi sitä.”

”Pelaajana vahvuuteni ovat aina olleet hyökkäyspäässä, pystyn luomaan heiton tilanteesta huolimatta. Vahvuuksiin luen myös tahdon kehittyä ja motivaation treenaamiseen. Olen aina valmis tekemään tarvittavan työn. Tavoitteena on pystyä pelaamaan ammattilaisena mahdollisimman pitkään” – Blomfelt jatkaa.

Kouvottarien pääkäskyttäjä Mika Hartonen: ”Yasmine on nuori pelaaja, joka haluaa kovasti kehittyä pelaajana ja haluamme auttaa häntä siinä. Hänellä on kokemusta naisten korisliigasta ja hän pelasi hyvän kauden naisten divarissa viime kaudella. Hän sopii pelitapaamme ja lisää mahdollisuuksia takapelaajien kohdalla. Hieno homma, että Yasmine valitsi Kouvottaret seuraavaksi etapiksi.”

Kouvottarien pelaajasopimukset naisten korisliigaan kaudelle 2019-2020: Kaisa Lind, Maria Koskinen, Roosa Frimodig, Henriikka Vähäuski, Claire Lamunu, Camille Zimmerman ja Yasmine Blomfelt.

Kuva: EBT